Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı, aparat takılmış aracımı engelli olmayan birine satmak istiyorum..?

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Engelli plakalı ve aparat takılı bulunan ve muafiyet süresi dolan aracımı, yenisin aldığımdan (engelsiz birisine) satmak istiyorum. İzlenecek yol hakkında bilgi almak istiyorum
. Bu konuyu bilen veya yakın bir geçmişte bu işlemi yapan arkadaşların izledikleri yol hakkında bilgi verirlerse iyi olur, yanlış bir iş yapmayalım.

Örneğin önce aparatımı söktürüp satacağı, yoksa önce satıp sonramı aparatı söktüreceğiz gibi

Aracı satmadan ÖTV istisnalı yeni bir araç alınabileceğini belirterek:

ÖTV muafiyetli araç 5 yıllık süresi dolduktan sonra. Engelli olmayana satış işlemi :
1- Trafikten üzerindeki satılamaz şerhi kaldırılacak.
2- Noter de normal yapılan satış gibi satış yapılacak
3- Araçı alan engelli olmayan kişi Makina mühendisine Tertibatın çıkarıldığına dair tadilat projesi çizdirecek.
4- Ek 1 ler sigortacınız tarafından doldurlup TÜV muayenesine gidilecek( aracın muayene zamanı gelmemiş olsa dahi)
5-Tüv den sonra Trafik tescile gidilip plaka ve ruhsat işlemi yapılacak
Ne var ki yukarıdaki alıntıyı yaptığım konuda bir arkadaşımız henüz işlem yapmış ve şunu yazmış:
Son olarak yazıyorum: Aracımdaki aparatı arkadaşıma söktürdüm, satın alana kişi ile notere gittim ve satışımı yaptım.
Başka hiç bir işlem yapmadım...

Bence alan kişinin aracı kullanabilmesi için aracın donanımsız olduğuna dair muayene ve tescil işleminin yapılması şart. Yani, satış için bir önşart olmasa da, kullanım için aksi söz konusu olamaz bence de.

Engelli aracımı engelli bir arkadaşıma satmakistiyorum

Engelli plakalı ve aparat takılı bulunan ve muafiyet süresi dolan aracımı, satmak istiyorum. İzlenecek yol hakkında bilgi almak istiyorum
. Bu konuyu bilen veya yakın bir geçmişte bu işlemi yapan arkadaşların izledikleri yol hakkında bilgi verirlerse iyi olur, yanlış bir iş yapmayalım.

Üst Alt