Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı aracın engelli olmayan birine satış işlemleri..?

Konular
5
Reaksiyonlar
2
Merhaba engelli plakalı aracımı engelsiz bir alıcıya satacağım. Satış için hangi işlemleri yapmam gerekiyor. Bilgi verir misiniz?

Merhaba araçta tertibat varsa öncelikle onu iptal ettirmek için proje çizdirerek tse den onaylatmanız gerekli(tertibat yoksa gerekli değil) ve daha sonra noderden aracın ruhsatını normale çevirerek akabinde satış yapa bilirsiniz(ama aracın emniyet şerhi kaldırılmadısa o da kaldırılmalı)

*PERİKIZI*
Ötv muafiyetli alınan araçlar trafik tescili yapılırken dosyasına şerh düşülür 5 yıl dolmadan satılamaz diye bu şerhi de noter kaldıracak(+ücreti vardır) emniyette onay verecek bağlı olduğunuz emniyet iş yoğunluğuna göre hemen yada bir vakit sonra sistemden onaylar ama siz noterden şerhi kaldırtma işlemi yapınca (bağlı olduğunuz trafik tescili arayarak bu süreci hızlandırın önerimdir)

trafik tescille görüştüm noter dedi... noteri aradım şerh kaldırma işlemi burdan yapılıyor ve herhangi bir evrağa ihtiyac yok dedi ...ama aracı normal birine satış yapacaksanız ve tertibatlıysa proje cizdirip tertibat sökülmüştür diye evrakla birlikte noterden satış yapılacak dedi

ben ilk aracımı satarken bir kaç noter gezdim işi bilmeyenler beni prosedürlere yönlendirdi sonra eski bir noter var merkezde oraya gittim direkt yaptı satışı işlem bitti. alıcı uğraştı diğer işlemlerle sizde öyle yapın.

Üst Alt