Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rampası için öneriniz var mı?

malulenemekli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2 Basamakli apartman merdiveninde kullanmak icin seyyar rampa ariyorum.Akulu tekerlekli sandalye kullanan kisinin rahatlikla tek basina kullanabilecegi guvenlikte olmasi ve cok agir olmamasi tercih sebebidir.Piyasada arastirdigim aluminyum seyyar rampalar cok yuksek maliyetli oldugu icin en uygun fiyat ve kullanim cozumunu aramaktayim.Fikir yardimlarinizi da rica ediyorum.

Yasaminizda kolayliklar dilerim.

sanayiye gidin, medikalcilerin sattığında hem yapanın hem medikalcinin karı vardır diye düşünüyorum, sanayide çok daha ucuza mal olabilir bence..

bulunduğunuz il de demir,tahta işi yapacan bi usta varsa size yapar hem çok ucuza gelir hemde sağlam bişi yapılır

Seyyar rampayı kullanmış ve memnun kalmamış biri olarak asla önermiyorum size..Siz bilirsiniz ama zaten 2 basamak mış biraz çimento, biraz kum sabit bir rampa daha işe yarar gibi ..

Cok tesekkur ederim.Sabit rampa yapamiyoruz cunku apartman ici merdiven ve dar.Yani engelli olmayan apartman sakinlerine basamak yeri kalmiyor.Bu arada seyyar rampada yasanan sorun hakkinda bilgi verebilirmisin?

Cok tesekkur ederim.Aslinda meslegim nedeni ile tanidigim aluminyum imalatcilari var ama enteresan bir sekilde terzi kendi sokugunu dikemez durumu yasadigim icin kimseden rica etmiyorum artik.Hem astari yuzunden pahaliya geliyor hem burasi Istanbul....Ne yazik ki az karla tanidik isi is yapan pek kalmadi..

basamak sayısı az olsada akülü sandelyenin çıkabileceği eğimi sağlamak için rampa uzun olmalı bu durumda demirden yaptırmanız ucuz olur ancak ağırlık sorunu yaşarsınız eğer apartmanda sorun cıkmazsa rampayı menteşeli yaparsınız işiniz bitince duvar yaslanır yer işgal etmez 4-5 baklava dilime sac işinizi görür onunda metre karesi 34 kg gelir akülüsandalyeler genelde 10-12 derece acıyla cıkar merdiven yüksekliğni 40 cm varsayarsak rampa uzunluğu 170cm olmalı aksi takdirde desteğe ihtiyaç duyarsınız 170*80=46kg alt destek olarak 1 boy 30*40 2mm profil 13kg toplam 59kg bu ağırlık günlük taşınabilir olamayacğı için duvara menteşeyle katlanır olmalı onun içinde 3 tane 20*20 plaka lazım toplam rampa 70 kg civarı aluminyum hakkında pek bilgim yok o nedenle hangisi daha uygun bilemem

Seyyar rampada eve giriş çıkışlarda mutlaka yanınızda birisi olması gerekiyor ki düzeneği kursun ve tekrar kaldırsın ayrıca Sabit olmadığı için rampanın siz üzerindeyken kayma riski var..

..........

selamlar;

size kendi üretimimiz olan alüminyum rampayı önerebilirm. piyasada ki rampalardan farkımız fiyatımız ve sağlamlığımız. verdiğimiz bilgiler gayet doğru bilgilerdir. aldatıcı ve göz boyayıcı reklamlar yapmıyoruz. sadece işimizi yapıyor ve arkasında duruyoruz.
size uyguladığımız bir örneğin fotoğrafını paylaşıyorum. değerlendirebilirsiniz...

http://www.kalipmakinaimalati.com/

slm fıyatı nedır resmini bida atarmısınız

demir profilden katlanabilir menteşe sistemli bir rampa hem kullanışlı hemde maliyeti düşük olucaktır diye düşünüyorum.

hangi ildesiniz acaba yardımcı olmaya çalışayım

bende eşim icin araştırıyorum medikalciler cok pahali bana 3metre boyunda 1metre enınde arıyorum

sayfa görünmüyorrr

Arkadaşların da dediği gibi sanayide yaptırabilirseniz daha ucuza temin etmiş olursunuz ancak orjinal birşey araıyorsanız sanırı Screenshot by Lightshot şu tip birşey arıyorsunuz.

Hemen hemen 2,5 metreye 85-90 santim genişliğinde duvara menteşelerle monte edilmiş bir rampa kullanıyorum.

Rampa açıldığında merdivene basmış oluyor.

zrdY2Y.jpg

6538QP.jpg

PPXBEN.jpg

ne kadara maloldu saglam bişey olmus

6 basamak merdivene 3metre uzunlulta ve izmirdeyim ilginize tesekürler arkadaşlar

3 yılı geçti 450 TL masraf etmiştim, ancak demirci ustası biraz fedakarlık yapmıştı. Şimdi yaptırsam az daha fazla tutar.

XLVJVD.jpg

bLaCkRaCe Bu rampanın eğimi ne kadar, akülü aracın ile rahat inip çıkabiliyormusun

TSE'ye göre basamak yükseklikleri asansörlü binalarda 18cm, asansörsüzlerde 16cm...

bu durumda 6 basamak toplamda 96cm, neredeyse 1 metre yükseliyor...

1 metre yüksekliğe 25% eğimle çıksan 4 metre uzunlukta rampa gerekir... @bLaCkRaCe arkadaşın 3 metrelik rampası aslında 25%'den daha yüksek eğimde olduğunu gösteriyor...

manuel sandalyelerin bu eğimde çıkarken arkaya devrilme olasılığı epeyce yüksektir, arkadan bir refakatçi tarafından itilmesi gerekir...

aslında akülü sandalyeler ön ve arka tekerlekler arasındaki mesafe ve tekerleklerin küçük olması (manuellerdeki gibi 20+ jant olmadığından) sebebiyle bu eğimde arkaya devrilme ihtimali düşüktür, ayrıca anti-tipper tekerlekler takılarak güvenlik artırabilir kolayca, ama bu önlemler bile sandalye sürücüsünü devrilecekmiş hissi yaratarak korkmaktan kurtaramaz, çünkü geriye yatış oranı belirgin şekilde yüksektir...

Eğim çok dik.
Akülü arabada olsa manuelde olsa birisi arkadan ittirmek zorunda ki buda baya güç gerektiriyor. Beni babam yada arkadaşım o rampadan indiriyor-çıkartıyor.
Ancak o merdivenlere yapılacak en iyisi de buydu.
Özellikle manuel sandalyede inip çıkarken düşme riski akülüden daha yüksek.
Rampadan inip çıkarmadan önce, kim yardımcı olacaksa ayakkabıların rampada kayıp kayamaycağını deniyor.

@Life bir yardımcı olmadan çok zor.

bLaCkRaCe, dediğin gibi senin şartların göz önüne alındığında en mantıklı çözümü bulmuş ve uygulamışsın, o diklikte bir yükselti için binanın mimari yapısını bozmadan ekonomik başka bir çözüm yok...

ancak sana tavsiyem şudur ki, seni bir refakatçi-yardımcı o yüksekliğe iterek çıkarırken anti-tipper tekerleklerini takmalısın... ne olur, ne olmaz, seni iten kişinin ayağı kayıverir filan... önce güvenlik!

Akülüde var ancak manuelde yok ve dediğiniz gibi güvenliği zayıf bu rampanın. Ancak yapılabilcek en iyisi buydu.
Bu günlerde aklımda duvara bir tutacak monte ettirmek vardı zaten, yakında onuda yaptıracağım, şayet bana yardımcı olan kişi sendeler yada ayağı kayar ise en azından kendime tutacağım bir yer olur.

slm bizim apartmanda 3merdiven var ılk cıkış 2basamak 2cıkışta 1 basamak son cıkışta ıkı basamak yuksekli

Üst Alt