Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Rapor için önce tedavi şartı koşuldu..?

Çetinilic

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar anneme 2011 yılında aldığımız %75 engelli raporumuz mevcut ötv indiriminden faydalanmak vede engelli oranı artdığını düşünerek bursa sehir hastahanesi nöroloji polikliniğe başvuruda bulunduk doktor engellilik durumunda değişiklik mevcut diyerek heyete sevk yaptı heyet de istenilen mr ve diğer tahlilleri yaptırdık
Heyet doktorunun bize poliklinik muayenesi ve tedavisi yapıldıktan sonra rapor verilmesi uygundur diyerek rapor vermedi
Şimdi bizim eski raporumuz gecerliliğini koruyormu vede biz nasıl bir yol izleyeceğiz

Çetinilic

Doktorlar sorumluluk almamak için saçma sapan işler yapıp hasta insanları uğraştırıyorlar. Benim bildiğim, hastaya tedavi yapacaksan tedavi süresince geçici süreli rapor verilmesi gerekir. Anladığım siz daha heyete girmemişsiniz eğer heyete çıkmadıysanız mevcut raporunuz heyete çıkana kadar geçerlidir.

Çetinilic doktorlar yeni oranı belirlemek için tedavi isteyebilir veya sizi iyileşmiş görüp rapor oranınızda düşüşe gidebilirler bu normal bir sürec

belki de bilmediğiniz tedavi çıktı onu denemek istiyorlar belki anneniz iyileşecek daha iyi olacak ...keşke bana da böyle tedavi sonrası başvur deselerdi , yeni tedavi ilaç bir umut için tüm malvarlığımı verirdim .

annem 82 yaşında parkinson hastası artık yürüyememekte 2017 yılında yürüyememe sorunu başladığında gittiğimiz doktor mr çektirip ilaçlar bir çözüm değil diyerek herhangi bir ilaç ve tedavi vermediler bunu heyet doktoruna söyledim şimdi benim merak ettiğim bundan sonraki süreç nasıl olacak 14 şubat salı günü doktor muayesini akabinde ertesi günde kurul günümüz var kurulda raporumuzu güncellerlermi acaba

bugun heyet e girdik ve eski raporumuz iptal edildiğini 6 ay tedavi sonrası tekrar heyet e başvurulaçağını söylediler

Çok üzücü ve sinir bozucu bir durum ve malesef elden bir şey gelmiyor.
- Rapora il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkınız var. İtiraz ederek bir başka hastanede yeniden heyete girebilirsiniz.

Daha kötüsü benim başıma geldi. Emeklilik için sürekli raporumla kurumuma başvurdum. Ankara raporu yenilesin diye yazmış. Yeni rapor için gittiğim hastane 6 ay poliklinik tedavi önerdi. İtiraz ettim ikinci hastane de 6 ay poliklinik tedavi ile oran vermedi.

Daha kötüsü 2021 29 Eylül de MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ değişti. Artık emeklilikte balthazard formülü yok. 2021 Eylül başında sürekli raporumla emeklilik hayali kuruyordum. Elimdeki sürekli rapordan da oldum. :(

2022 Ağustos ta düzenli poliklinik tedavisi sonrası istedikleri raporu tekrar alabildim ve fakat hala emeklilik için Ankara'dan haber bekliyorum. bir kaç gün sonra 3 ayı dolduracak.

ucuncubahar

Poliklinik tedavisi dediğiniz şey yatarak mı yoksa hastaneye mi gidip geliyorsunuz ?

VAAS

Poliklinik tedavisi sadece hastaneye gidip gelme, hatta benim çok uzun süre gidip geldiğim için artık sadece ilaç yazdırma şeklinde idi. 2020 - 2021 dönemi pandemiye denk geldiği için hastaneye gitmeden direk ilaçlarımı eczaneden aldığım dönem.

Ankara'dan emeklilik için yazı geldi "emekli olabilir, raporunu yenilesin" diye.
Ben de 2013-2014-2015-2016 da farklı nedenlerle heyet raporu aldım hiç birinde de ne zorluk çıkarıldı ne problem yaşadım.
2021'de ki pandemi dönemine gelmesi ve benim hastane ziyaretim olmaması nedeniyle 6 ay poliklinik tedavisi önerildi ve oran verilmedi.

2016 daki sürekli raporum çöp oldu, %56 raporla balthazard uygulanarak emekli olabiliyordum, olamadım.
Yönetmelik değişti bugün %58 raporla emekli olamıyorum.

Olmayınca olmuyor. :(

yeni rapor çıktı 6 ay geçerli ve %24 engelli olarak düzenlemişler tedavide başladık bakalım sonuç ne olaçak

merhabalar 6 aylık tedavi sonrası yeni rapor için müracaat ettik bizi nöroloji ve fizik tedavi bölümüne sevk ettiler noroloji doktoru %55 demas oranı verdi ve parkinson ile ilgili görüş belirtmedi fizik doktoru norolojik görüş uygundur diyerek oran dahi vermedi ve bizim eski %75 ağır engelli raporumuz yerine %55 kısmi engelli raporu verdiler il sağlık müdürlüğüne itiraz da bulunduk bakalım süreç nasıl işleyecek
buarada hastam adım dahi atmamakda yatalak durumda

Merhabalar il sağlık müdürlüğüne rapora itiraz etmemiz ile bizi hakem hastahaneye yönlendirildik 1 ay önce gidip müracaat ve heyet de doktorunun muayenesi sonucu demas ve alizemer testleri yaparak ve 97 ağır engel oranı vererek kurula yönlendirildik.
Kurulda 2. hekim görüşü uygundur denilerek tekrar heyet e yönlendirildik 2.hekim bizden istediği tahlil ve tetkikleri yaparak sonuc ve karar için hekim karşısına gittiğimizde hekim bize küçük kurul toplanarak karar vereceklerini daha sonra kurula yönlendileceğimizi belirtdi.
Şimdi itiraz yoluyla giden hastaların sonuçlaması ne kadar oluyor bilen varmı veya sonuç çıkmama gibi bir durum olur mu

Böyle bir durumda ben nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

Üst Alt