Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor itiraz süreci nasıl olacak?

TuğçeK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba.

Geçmişte açık kalp ameliyatı geçirmiş biri olarak 2022 senesinde doktor kontrolünde kardiyoloji bölümünden ASD hastalığımın ilerlediğini öğrendim.
Engelli raporu almak icin heyet başvurusu yaptım ve kardiyolojiden %30 engel raporu aldım.
2025 senesinde hastalığım ilerlediği için tek hekim raporu ile tekrar heyete girmem uygun bulundu. Bu süreçte astım hastalığına yakalandım. Tekrar heyete girdim ve göğüs hastalıkları bölümünden %20 kardiyoloji bölümünden %19 engel raporu ile totalde %35 engelli raporu aldığımı öğrendim.
Kalp için daha önce %30 engel oranı almışken ve hastalığım ilerlemişken tekrar heyete girdiğimde kardiyoloji doktoru kendi cihazlarının detaylı sonuç göstermediğini ve %30 oran vermeyeceğini söyledi. Heyette gördüm %19 vermiş.

Buna itiraz etmek istiyorum sizce kazanabilir miyim.
Ayrıca göğüs hastalıkları bölümünden SFT solunum fonksiyon testleri sonucum da engel oran çizelgesine göre daha yüksek oran verilmesi gerekiyor.

Nasıl itiraz edebilirim.

İl Sağlık Müdürlüğü engelli rapor birimine itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor. Müdürlük sizi 2 veya 3 hakem hastaneye yönlendiriyor. Bu hastanelerden alınan oranın ortalaması yeni engel oranınız oluyor.

Ben şunu anlamadım sizin elinizde yüzde kaç rapor var

Üst Alt