Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranları değişti emeklilerin durumu ne olacak?

izmirdeki

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Engelli rapor oranları değişti EMEKLİLERİN durumu ne olacak ?

Kontrol muayenesine tabi olan varsa degişen oranlarda %de 40ı gecemezse emekliliği iptal olur

sürekli raporlarda kontrol muayenesi istenmiyor diye biliyorum.
ancak bazen soruşturma ve denetimlerde bir bölgede usulsüzlük saptanırsa genel bir yenileme talep edebiliyorlar.

böyle bir durumda yeniden rapor alınması istenirse yenilenmesi istenen rapor tarihindeki mevzuata uygun olarak rapor düzenlenmesi gerekir.
örnek yargı kararları vardı bu konu ile ilgili...

Yeni engelli yönetmeliği

Kazanılmış haklar isimli maddede 1/8/2002
tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç diye bir ibare var bu tarihten önce alınmış rapor ve vergi indirimi hakkı yokmu sayılıyor tesekkür ederim

2002 öncesi raporlar emeklilikler bundan etkilenirmi.? Tsk ederim

etkilenmez öyle olsa binlerce engelli emekli var olmaz

Vergi indirimi ile alınan raporlar hastane heyetinden sonra Ankara sağlık müdürlüğü tarafından kontrolü yapılarak onaylanıyor.Hastanelerden bireysel alınmışlara tekrar kontrol isteyebilirler ama Ankara onaylılara sanmıyorum.Çünkü asıl onay onlardan geçiyor ve çok detaylı inceleyip onay veriyorlar.

erdem uğur bireysel veya kurum sevki
ile alınan
Tüm engelli raporları hastane ve ankara merkez sağlık kurulu tarafından kontrol edilir incelenir ona göre onay veriliyor vergi indirimine.

emeklilerin tekrar rapor alması gibi bir olasılık varmı acaba ? beni sürekli raporum ve vergi indirimim

yok böyle bir şey 10 15 sene önce emekli olmuş engelliler var yeni yönetmeliğe göre rapor istenemez kazanılmış hak var ancak sgk nın her zaman kontrol isteme hakkı var ancak nadir görülen bir uygulama olsada

Arkadaşlar böyle bir konunun açılması bile gereksiz.
Emekliler ne olacakmış, hiç bir şey olmayacak arkadaş, ne olacak..!
Bu yönetmelik alışkanlık gibi belli aralıklarla sürekli yenilenip duruyor, emeklilik ve emeklilerin durumu ile olsun vergi indirimi almış olanların durumu ile olsun en ufak bir ilgisi yoktur. Biri 20 sene önce sürekli vergi indirimi almış da olsa o hala geçerlidir.
engellilere verilen rapor hakkında yönetmelik değişti diye, çnceki yönetmeliğe göre edinilmiş hakların hiç birisi zayi olmaz.

Haklısınız benim anlatmak istediğim insanların düşüncelerinde yeni rapor istenmesi şartı koyulduğunda Ankara onaylı raporların usulsüzlüğe uygun olmadığı dır.Forumda şahısların okuduğum yorumlarda genel mantalite'de mevcut mevzuatın bu sebep ten değiştirilmiş olması v.s. konularda düzenlemeye gidilmiş olması dır.Örneğin Benim raporum vergi indirimi ile Ankara tarafından onaylanmış %44 sürekli rapor.Emekli günüm geldiğinde sgk benden yeni rapor isterse bunu Ankara onayladı kendinizle çelişkiyemi düşüyorsunuz yada kurumlarınız belirtilen hususlarda rapor vermesine rağmen siz kimi yada hangi raporu tanımıyorsanız derim.İşte bu yüzden bireysel hastane raporları çelişki yaratabilmekte fakat Ankara onaylı raporlarda yeni rapor istemeleri biraz kural yada uygunluk dışı olarak görüyorum ben.

Ufukalp bey ben raporumu 2 yıl önce bireysel aldım.%48 olarak %40 süreğen kronik bipolar %10 hipertansiyon % 4 boyun fıtığı olarak .raporum 5 yıllık süreli vergi indirimim süresiz.ssk beni raporuma istinaden 5 yıl süreli emekli yaptı. Yeni yönetmelik e göre tekrar rapor istenirmi.istensin önemli değil ama her şey yeni baştan koşuşturmak bizim gibi hastalara zor geliyor streside cabası teşekkür ederim

Yeni rapor oranlarını gösteren link varmı?primer bilyer siroz 2.evre oranını bulamadım .

raporlar vergi indirimleri ister sürekli ister süreli olsun sgk veya nerden emekli olunduysa,her zaman öyle yada böyle kontrol şerhi koymaya hakları maalesef var,yani bu yeni yönetmelikle değişmiş falan değil,ki bizide ilgilendiren en önemli kısmı burası zaten bırakın oranları falan...yani benimki süreli süresiz bana ne olacak soruları çok saçma bence,kontrollerden yeni rapor çıkartmalardan ancak normal emekli olduğumuz da kurtuluruz arkadaşlar,eğer bunu kırabilecek bir yasa konmadığı sürece....herkes için en hayırlısı olsun geçmiş olsun..

peki en baştan süresiz ve ankara maliye de süresiz onaylayıp gönderiyor .sonradan süreli çevirmelerindeki mantık nedir ? değişen ne oluyor ki ?

Oturan boğa kardeşim bende 2 yıl önce 5 yıl süreli süregen kronik bipolar ve tansiyondan % 48 rapor aldım vergi indirimim süresiz emekli oldum ssk 5 yıl kontrol koydu. Sonuç ne olur acaba yardımcı olursanız sevinirim

Değişen sağlık kurulu raporu

Selam değişen sağlık kurulu raporu ,eski raporları etkilermi acaba ?

Mesela süresiz engelli sağlık kurulu raporu ile emekli olan bir şahıstan ,tekrar sağlık kurulu raporu istenirmi acaba ?

Üst Alt