Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor yenilemesi sürenin dolmasına 1 ay kala oluyor mu?

demetgul

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Engelli Raporumun dolmasına 1 ay kala heyet randevusu alabildim Sorun olurmu yenilenir mi 15 gün kala diye zannedersem geçiyordu kanun da

Sorun Olmaz.

20 Şubat 2019'da çıkan yeni yönetmeliğe göre Süreli Raporların dolmasına 6 aydan az bir süre kaldığında tekrardan Heyete Başvurulabilir.

Son düzenleme:
hastalığınızın durumu seyrinde farklılık oluştuysa olabilir. yoksa raporunuzun gününü beklemeniz gerek.

Nurtan

herhangibir konuda Kesin bilmedikçe, yorum yapmıyorum. size de tavsiye ederim.

yönetmelikte ilgi madde aşağıdadır.

Raporların geçerlilik süresi
MADDE 11

(7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.

bunun açılımı vardır keyfiye rapor başvurusu yapılamaz. hastalığın ilerlemesi yeni hastalık vs. yoksa tarih oraya boşuna koyulmaz.

Alakasız bir iddialaşma içerisindesiniz.

bahsettiğiniz husus,ilgi yönetmelikte aşağıda görüldüğü gibi ayrı bir bölümde bahsedilmiştir. bu konuyla ilgisi yok.

Raporların geçerlilik süresi
MADDE 11

[FONT=&quot](4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.[/FONT]

iddialaşdığımı kim söylüyor. arkadaş sizin dediğiniz gibi 6 ay öncesi gitsin hastaneye sonucu da paylaşsın bu başlık altında.

Nurtan hanımefendi yazışmalarınızdan bende bir iddialaşma sezdim Netbey ilgili maddeleri örnek göstererek konuyu açıklamış ve son noktayı koymuş.

Nurtan
keyfı değil ki zaten rapor süresının bitimine az kalma sebebi.ayrıca raporun alınması yogunluga ,gerek görulurse yapılacak tetkık ve tahlıllere göre uzayabiliyor o yüzden erken başvuru yapıp erken almak ııdır.gününde yetişmezse sıkıntı olabılır ama erken almanın sakıncası olmaz

-mka o süreçte erken alınabilir. daha erken 6 ay gibi bunun zor olacağının düşüncesini belirttim.

Nurtan hanım vasfınız nedir ? yönetmeliklerde bu açıkça belirtilmiş Netbey'de keza bunu izah etti siz hangi vasıfla düşünce belirtiyorsunuz ? ve bu düşünceleriniz yüzünden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz

umetinn burası fikir ve düşünce alışverişi olduğu bir forum konuyla ilgili olduğunuzu düşünmüyorum. size cevap hakkım bulunmuyor.

Ne alakası var mevzuatta ve yönetmeliklerde açıkça belirtilen konu hakkında yanlış düşünüyor ve insanları yanlışa teşvik ediyorsun. bence senin konuyla bi alakan yok gelmişsin işkembeden sallıyorsun tavsiyem bilmiyorsan susma hakkını kullan bana cevap verme değil Nurtan

süresi dolmadan rapor yenilenmez diyorum sadece. yenilenmesi için de yönetmelikte zaten belirtilen noktaları var. siz çok iyi biliyorsanız yorumunuzu yapar gidersiniz. işkembe den sallamak nedir?

Nurtan

suçlama amaçlı cevap yazmadım.sadece rapor alımlarında sıkıntılar olabıldıgı için erken getemsını tavsiye edıyorum yönetmelıkte 6 ay öncesınde başvuruya izin verıyo çünkü tahlıl ve tetkık ıstendıgınde tahlıllerı ettırmek ıcın bıle gün almak gerekıo gün alacan tatlıl ettrıecen sonrada çıkmasını beklıcen uzun işler bunlar.
raporu suresınden önce alcaksınkı vaktınde verebılesın yoksa 10-15 gün evvelınden gıdem alırm dersenız yetişmeyecegı için maaşın durdurulmasına sebep olursunuz kı ıhtıyac duyuldugu ıcın o maaş alınıo durdurulmasını ya da aksı bı rapor çıkması durumunda maaştan olup sıl baştan hakem hastanesı falan ugrasma durumu olusabılır

Nurtan

Raporu öncesinden yenilemek çok daha yerinde bir karar olur. Yönetmeliğe göre de cevap vermiş arkadaş siz hala yanış bilgilendirme yapıyorsunuz.

Üst Alt