Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporları ile ilgili Sağlık Kurulundaki bilgi kirliliği...

Invul

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşlar,

Daha önce bir konu açma ihtiyacı hissetmemiştim ama son 3 yılda 4 defa sağlık kurulu raporumu değiştirmemin gerektiğini söyleyerek hastanede süründüren çok oldu.

Doğuştan gelen birden çok sıkıntım var.
Sol kulakda ses kaybı,
Sol bacakta 1,6cm kısalık, (skolyoz ameliyatı sonrası düzelmeden çıktı)
Sol el ve bilekte kısalık ve güç kaybı, uzatma ameliyatları vs.
52 dereceden neredeyse 0% ye düşürülmüş opere skolyoz.
Ve skolyozun sebep olduğu sol çiğerde 30% fonksyion kaybı.

Antalyalım ve yurt dışında okudum üniversite bittikten sonra ailemin yanına geri geldim ve ilk işim ehliyet almak oldu.
Yurt dışındaki ehliyetimi kabul ettiremediğimden dolayı ilk defa ehliyet için rapor ve hazırlıkları yaptım

İlk ehliyetimi almaya gittiğim zaman beni 2006 yılında hiç bir kategoriye sokamadılar neredeyse 6 aylık ugraş sonucu bir şekilde H sınıfı ehliyet verdiler. İşin komik kısmı hiç bir açıklama olmadığından dolayı ne zaman bir polis çevirse 1 saat boyunce her seferinde nasıl aldığımı ve neden normal araca bindiğimi anlatmak zorunda kaldım.

2010 yılında dedilerki bu şekilde olmaz sağlık kurulu raporu çıkarttır ötv indirimi de alırsın ehliyete de otomatik vites kullanır yazsınlar diye Atatürk Devlet Hastanesinde ki arkadaşlar önerdi.

Onların lafını dinleyerek tekrar heyet için doktor gezdim derdimi anlattım 3-5 gün içerisinde işleri bitirip 30 gün sonrasına gün aldım. Heyetten geçtim ama ÖTV indirimi vermek istemediler. Sol koldaki kısalığın ötv indirimi için yeterli olmadığı söylendi ve skolyoz ameliyatı öncesi olduğudan dolayı sol bacak kısalığı yoktu. Neyse dedik en azından yeni ehliyetimi aldım 06/2010 tarihinde H sınıfı - otomatik vites araç kullanır şeklinde.

Gelelim 2014 yılına, şirketteki muhasebedeki arkadaşların bilgilendirmesi üzerine raporum ile emeklilik hesaplamaya çalıştık ama kayıtlı olmadığını gördük. Gene aynı şekilde hastaneye gidip bilgi aldım ve yeni bir rapor çıkararak bunun ile ilgili işlem yapmak istediğimi söyler isem sıkıntı olmayağını söylediler. Aynı zamanda engelli kimlik kartı içinde başvurdum.

Başvuru sırasında skolyoz için ameliyat geçirdiğimi bahsedince işlemi durdurup tekrardan yeni ehliyet alırmış gibi hem ehliyet başvurusu yapmam gerektiğini söylediler. Bunun alakasının ne olduğunu sorduğumda benim sürekli olarak geçerli raporumun aslında geçerli olmadığını söylediler. Kafama yatmadığı halde bitirmek için dedikleri gibi işe soyuldum.

İlk raporum 45%di , bu işlemler yapılırken X-Ray ve Akçiğer filmi istediler çektirdim. Bu sırada fizik tedavi ye muayene olurken filmlere göre bacağımda kısalık olduğunu söyledi ve leğen kemiğinden mezura ile ölçtü. 2cm sağ bacak da kısalık vardır yazdı ve geçti. Bunun başıma nasıl eziyet açacağını bilmiyordum. Gene belli bir süre sonra heyet karşısındaydım bu sefer oranı 59% olarak verdiler ve 3% fizik tedavi sağ bacak kısalığı notunuda ekledi.

Bu şekilde vergi dairesine gittim ve sağ bacaktaki kısalıktan dolayı özel tertibatlı araç olması gerektiğini ve otomatik vitesli ehliyetimin geçerli olmadığını ve bunu ilgili makama bildireceklerini ve yeniden bir rapor daha çıkarmam gerektiğini söylediler.

Tekrar töbe edip belli bir süre bekledikten sonra ciddi sağlık sıkıntıları geçirdim. Opere skolyozumun agrısından dolayı kortizon ve steroid tedavisi karaciğerimi mahfetti. Bunu araştırırken MR ve birçok farklı film çektirdim sıkıntının sebebini bulmak için.

Bu aşamada öğrendikki hastanede 2cm sağ kısa yazan doktor hanım yanlış tarafı yazmış bilgisayarlı tomografide 1,6cm sol bacakta kısalık olduğu ortaya çıktı. Bu beni sevindirdi en azından hatalarını düzelttirme fırsatı elime geçti diye.

Gelelim 3 ay öncesine. Kepez üstünden evime doğru giderken klasik polis çevirmesine denk geldik ve polis memurunun ehliyetimin kısa bir süre içerisinde geçersiz olacağını ve yenilenmesi gerektğini söyledi. Bunu takiben gene Atatürk Devlet Hastanesine gidip bunun doğru olup olmadığını sordum ve hatalar burada başladı.

Bana tekrar 0 ehliyet alıyormuş gibi başvuru yapıp 5 doktora muayene olup gelmem söylendi. Arkadaşlara rica ettim bakın ben bunları geçmişte yaşadım bana heyet kağıdı vermiyorsunuz benim H sınıfı geçerli ehliyetim var ehliyet istemiyorum bunu lütfen karıştırmayın dediğim halde sistem bu şekilde başka şekilde size heyet raporu işlemine başlayamıyoruz. Bizim lafımızı dinleyin diye fırça çekilde (yumuşatıyorum bende kızıp tartıştım arkadaşlar cok hasta görüyorlar onları da anlıyorum ama bazen ukalalıkta üstlerine yok) neyse töbe deyip istedikleri işlemi zar zor gün içinde bitirdim. Ertesi gün geri gelin halledeceğiz dediler ve geldim.

Dün bahsetmiş olduğum heyet kağıdı ile bu sefer 10 doktoru gezmemi istediler. Dedim efendim ben bunu sizden istiyordum dün ne diye bana günü harcattınız siye sorduğumda doldurun gelin diyip kaale alınmadım. Gene sabır diyerek 3 sene önceki aldığım rapordaki aynı branşları tek tek gezdim kimisi aynı doktor kimisi farklı her gittiğim doktor gelme sebebimi anlamayarak doldurdu ve bitirdik.

Rica minnet ile kısa bir süre içerisindeki heyete girmemi sağladılar. Heyete girdiğimde geçen seferlerde sorular sorulurdu ve derdimi detaylı bir şekilde anlatırdım. Bu sefer pek fırsatım olmadı. İnceledikten sonra kafamı saga sola çevirmemi ve arkaya dönmemi istediler. Sebebini anlamadım döndüm ve çıktım. Doktor arkadaşlardan hiç biri demediki döndürebildiğin kadar çevir boynunu işlevi kontrol ediyoruz diye aptal gibi orada izledim doktorları ve çıktım.

3-5 gün sonra raporu almaya gittim ve geçen seferki ile aynı olduğu halde raporum 59% dan 69% çıktığını gördüm anlamadım. Dedim bununla mı Engelli Ehliyeti için gideceğim? Cevap arkasına bakarsanız Sürücü olamayacağınız yazıldı deyip kağıdı bana teslim ettiler.

Neye ugradığımı şaşırmış durumdayım 2006 dan beri araba kullanıyorum kayıtlı bir trafik cezam bile yok. Büyük bir şirketin pazarlama müdürü olarak çalışıyorum. Normalde rotamda Antalyadan çıkıp anamur, Antalyadan kumluca veya Antalyadan akşehire kadar mesafeler gidiyorum sürekli olarak. Hem ekmeğimle oynadıkları gibi hemde yaptıkları işlemin ne amaçlı olduğunu ve ne olduğunu anlatmadan sormadan işlem yapılıyor Antalyada.

Aman diyorum dikkat edin. Daha sonra çıkan raporları da tek tek paylaşacağım. Rapor alacaksanız Antalya Devlet Hastanesi olmamasını öneririm.

---
Şimdi yapacaklarım.
2010 yılında aldığım H sınıfı ehliyetim hala geçerli öğrendim kadarı ile o yüzden ehliyetime birşey şu anda yapamazlar.

il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkım var ama güvenemiyorum benzer bir saçma sonuç çıkıp kesinleşmesinden korkarak.

2014 yılında aldığım rapor ile birlikte acaba gidip trafikten ehliyetimi yeniletebilirmiyim diye araştıracağım.

Bunların bitiminde sonuçları sizlerle de paylaşırım.

Allah işinizi rast getirsin, inşallah güzel insanlarla karşılaşırsınız bundan sonraki süreçte. İlerleyen süreci merakla izliyor olacağım.

Birçok hastanede durum aynı, ben de kaç yıl benzer durumlardan hak kaybına uğradım ama soňrasinda bı şekilde isim rast gitti. Ben doktorlara derdimi hiç anlatmadım, önce özel bir doktora gittim, ona bendeki rahatsizliklari anlatan bir epikriz yazdırdım, sonra da o epkrizle muayenelere girdim, onlar okudu benim açıklama yapmama gerek kalmadı, size de bu yöntemi onerebilirim. Önce iş sürecini belirledim sonra aktivasyon aldım;) kolaylıklar dilerim.

antalya atatürk sıkıntılı bi hastane pisikiyatri den engelli çizelgesindeki oranlar olmasına ragmen ilaçlı rapor kulllanmam ragmen oran vermiyorlar hak magduriyeti yasatıyorlar

Bugun bir ameliyat geçirdiğimden dolayı ilgilenemedim. Skolyoz arkası ciddi agrılarım var bunu çözmeye çalışmak için 12 tane sinire radyo frekansı ile bloke koymaya çalıştılar. Yapan hoca aynı zamanda arkadaşım olduğundan dolayı biraz tartıştık durumumdan bahsettim.

Devlet Hastanesinde bu sıkıntıların çok olduğunu itiraz etmektense Üniversite Hastanesinde tekrar rapor almak için işlem yapmanın en mantıklısı olduğunundan bahsetti. Tabi rapor alma sıklığını bilmediğinden dolayı onda pek yorum yapmadı ama sanki raporu üniversiteden almaya çalışacak gibiyim en azından daha uzman hekimler var belki derdimi anlatırım.

Ayrıca epkrizide sorup mümkünse o şekilde deneyebilirim haklısınız.

Selamlar
Yankı

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne gitdeydinz yada tip Fakültesi.. Atatürk hastanesi iyi değil ki bn hic iyi duymadım o hastane yi ben acile normal muayene ye bile gtcek olsam tipa gidiyorum düşün opera yaşam in oralarda oturuyorum ona rağmen uzak demeden gidiyorum Invul

Az önce trafik şube den aradılar. Çıkardıkları sürücü olamaz evrağı benim sürücü belgemin iptaline sebep oluyormuş
Yarın görüşmek istediler. Acil bir şekilde şimdi il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmem gerekiyor sonuca ama cuma günü oldu akşam 6. İnsallah ehliyetimi almaya kalkmazlar hemen gidince.

Aman arkadaşlar tekrar söylüyorum benim başımdan geldi başkasının daha iyi deneyimi olabilir ama birdaha Atatürk Devlet Hastanesine gitmeyi düşünmüyorum. Ne halt ettiklerini bilmiyorlar.

En son yazdiğımdan beri başımdan birçok yeni olay geçti.
İşin özeti olarak hala sorunu çözmek ile ugraşıyorum. İl Sağlık Müdürlüğündeki çalışan bir beyfendi sayesinde gönlüme su serpildi.
Kendisine ve Trafik takipdeki polis memurundan da allah razı olsun. Diğer tüm makamlarda süründürdükleri halde bu iki kişi sayesinde aklımı yerinde tutabiliyorum.

Benim ÖTV indirimi için başvurmuş olduğum sağlık kurulu raporunun arkasına sürücü olamaz yazmaları usule aykırı çıktı
Bu adres de nisan 2017 de yayınlanmış yazıyı bulabilirsiniz
http://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/9832,saglik-raporlarina-iliskin-usul-ve-esaslarpdf.pdf?0

b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.

Pazartesi sabahı Hastane başhekimliğine dilekçe vereceğim. Raporun iptalini isteyeceğim.
Olur ise sıkıntılarım çözülmüş oluyor.

Güncelleme yapmaya devam edeceğim.
Ama lütfen eğer ilk defa ÖTV indirimi alıyorsanız ve Vergi Dairesinden Sürekli raporunuzu yenilemeniz lazım gibi saçma sapan şeyler söylediğinde lütfen İl sağlık müdürlüğüne gidip doğrumu degilmi diyerek sorun.

Verği dairesindekilerin yanlış yönlendirmesinden ve Devlet Hastanesindekilerin beceriksizliğinden dolayı başıma dünya kadar iş açıldı temizlemek için haftalardır ugraşıyorum.

Burada süreçlerinizi yakından takip ediyorum, okurken aklıma gelen ilk şey sabrınız :) bu süreçleri bu kadar detaylı yazmanizdan bile belli ne kadar sabırlı olduğunuz ama umidinizi kaybetmeyin sonuç inşallah olumlu olucak :)

Teşekkür ederim takip ettiğiniz için. Bürokraside büyümüş biri olarak bu sıkıntılara çok alışkınım. Yarın vereceğim dilekçeyi hazırladım işlemlerin hepsi bitince paylaşacağım

Slm bipolar bozukluk hastasıyım 10 yıldır ve ilaç kullanmak tayım ve ömürboyu kullanmam gerek mış kurula girmedim girsem kaç puan verirler bilgi verirseniz sevinirim

Az önce bir görüşme yaptım ve rapor yanlış bile hazırlanmış olsa iptal edilemeyeceğini öğrendim.
Dilekçemi rapor üzerinde değişiklik olarak tekrar yazdım. Sürücü olamaz ibaresinin kaldırılıp sadece ortopedik durumum ile ilgli yorum yapılması ile ilgili.

Bipolar ile iligli bildigim kadarı ile rapor almak çok kolay degil bildigim kadarı ile yıllık kontroller gerekiyor ve tedavi edilebilme oranınıza göre yüzde veriyorlar. Tahminen birşey demek mümkün degil doktor yorumu gerekir.

Kısaca bir güncelleme yapayım dedim.
Dilekçemi Antalya Devlet Hastanesine verdim. Ertesi günü arayıp raporumdaki Sürücü olamaz ifadesini kaldıracaklarını ugramamı istediler. Benim elimdeki eski raporu alarak yerine yenisini verdiler. Genede yazmaması gereken şeyler olduğunu görüp uyardığım halde yazmak zorundayız dediler. Bu kısımda anladımki yeni rapor çıkarma sebepleri sadece usülsüzlüğü düzelterek kendilerini açıkda bırakmamak olduğunu gördüm.

Arkasından dedilerki biz sizin adınıza Sürücü başvuru formuna komisyona sevkden sürücü olamaz diyerek 12 adet doktora imzalatarak tekrar trafik denetime göndereceğiz dediler.

Bunun üzerine tepki gösterdim. İlk olarak ehliyet için başvurmadım ve bunun ile ilgili bir talebim olmadığını ve kendilerinden böyle bir rapor istemediğimi söyledim. Dinlemediler.

Takip eden gün telefon ile saat 2 den sonra kurula bu evrağın gireceğini ve çıkınca gelip almam gerektiğini söylediler itiraz edebilmek için.
Özellikle şu an gidip almıyorum. İl Sağlık Müdürlüğüne yaşadıklarımı anlattım ve kendileri de hastane ile temasa geçerek ne yaptıklarını çözmeye çalıştılar. İl sağlığın uyarısına ragmen hala böyle bir evrak hazırlama derdindeler.

Kasıtlı bir şekilde ehliyetimi alabilmek için neredeyse evrak sahteciliğine kadar yorumlanacak yol izliyorlar şu anda.
Şu an sıkıntıyı çözmek için birkaç girişimde bulundum. Bu sıkıntıları çözüp ehliyetimi kurtardığımda tek tek tüm dökümanları buraya yükleyeceğim. Hala işlemler bitmediğinden dolayı tedirğinim koymak istemiyorum.

Ama hepsi bitince hem İl sağlık müdürlüğüne hem valilige hemde sağlık bakanlığına görevi kötüye kullandıklarını içeren şikayetde bulunup gerekiyorsa yasal işlem de başlatmayı düşünüyorum. En azından bir sonraki sefer birine bana yaptıkları gibi eziyet etmeye kalkarlarsa ugraşacak birinin olduğunu görmeleri için.

Yeni bir guncelleme, 2014 den beri derdimi anlatmak icin gitmedigim makam yasal ve gönül yolu ile ne yapsamda hiç bir zaman huzurlu bir şekilde bu iş gitmedi.

En son güncellemem şudur. Antalya Devlet Hastanesi usülsüz yaptıkları raporu kabul etti ve yardım edeceklerini söyleyerek çağırdılar. Bendeki Engelli Kurul Raporunu alıp arkasında Sürücü olamaz ibaresinin kaldırılmış halini verdiler ama hala boyunda ileri derece hareket sıkıntısı vardır yazısını bıraktılar. Bunun hala usulsüz olduğunu sadece İl sağlığa sevk etmelerini ve ordaki kurulun karar vermesi gerektiğini söyledim.

Dinlemediler dertleri bendeki kendi hatalı raporlarını geri alıp elime aynı tarihli değiştirilmiş raporu vermek olduğunu geç anladım. Afedersiniz salaklığıma geldi. Ardından da ben olmadan Sürücüler için düzenlenen Rapordan düzenleyeceklerini ve 12 doktor imzası ile sürücü olamazı oraya yazıp trafige geri göndericeklerini söylediler.

Tekrardan ehliyet için başvurmadığımı bunun için talepde bulunmadığımı ve böyle bir rapor kendilerinden istemediğimi hatırlattım ama dinlemediler. İl sağlık Müdürlüğüne giderek şikayette bulundum ve yapılan telefon görüşmeleri ile İl sağlık da bunun uygun olmadığını söyledikleri halde trafige bu yazı gönderildi.

Trafikdeki arkadaşlar gene bu evrağın usulsüz olduğunu söylediler ve allah razı olsun il sağlıkdaki arkadaşların yardımı ile düzeltmeler yaptırıldı ve evrakları geçersiz sayıldı. Bunu takiben başka bir hastaneden kurula sevk yaptırdım ve bugün girdim. Sürücü olabilir evrağı çıkarttırdım ve devlet hastanesinin usulsüz evrağını komple takipten kaldırttım.

Şimdi bu evrakla ÖTV indirimi için yarın vergi dairesine başvuracağım. Aynı zamanda Antalya Valiliğine sağlık kurulunda yapılanlar ile ilgili dilekçe vererek şikayet edeceğim. Usulsüz hatta yasadışı yollar ile ehliyetime ve ekmeğime göz diktiler kendi hatalarını düzeltmek için yanlış üzerine yanlış yaparak benim canımı yakmaya calıştılar. Yasalar belli hak hukuk belli bundan sonra resmi yollar ile yaptıklarının peşinden gideceğim.

Kendi sıkıntımı kendim hallettim birkaç güzel insanın yardımı ile ama büyük ders oldu. İnşallah insanlar bunu okuyarak benim yaptıgım hataları tekrarlamaz.

Saygılar

Komedi gibi herşey :) birisi anlatsa inanmam valla.

Bugün vergi dairesine gittim elimdeki raporlar ile ve işini bilen bir memur arkadaş ile 1 saat boyunca sıkıntıyı çözmeye çalıştık ama çözemedik.

Sıkıntının sebebi raporun arkasına ötv indirimi ile ilgili hiçbirşey yazmamış olmaları ve otomatik vites veya özel tertibat ile ilgili yazı yazmamış olmaları.

Bunu takiben atladım kepez devlet hastanesine giderek durum raporu ile bunu yazdırabilirmiyim diye merak ettim. Allah razı olsun işini bilen insanlar keşke ilk başta buraya gelseymişim. Yardımcı oldular diğer tarafdaki gibi ukalalık yok ve 1 saat ayırdı kuruldaki beyfendi bana raporumdaki yanlışları tek tek göstermek için.

Kısacası Atatürk Devlet Hastanesi raporu hazırlarken hem rapor puanlamasını yanlış hesaplamış, hemde sonuç kısmına tanı kısmı ile aynı şeyleri yazıp yazması gereken hiçbir şeyi eklememiş.

ilk rapor
Bu raporda Engelli Raporuna ehliyet alamaz yazdıklarından dolayı dilekçe ile yazıyı kaldırtmak ve ötv indirimi ve diğer haklardan faydalanmak istediğimi yazmalarını istedim

ÖN
https://drive.google.com/open?id=0By07cqWS9N4Ubi1PcmcyRDhmeE0

ARKA
https://drive.google.com/open?id=0By07cqWS9N4UYXR5SGY2RHliamM

bunu takiben çıkardıkları rapor aynı tarihli
ÖN AYNI SADECE ARKA FARKLI
https://drive.google.com/open?id=0By07cqWS9N4ULXJRdFJmaGFxLUk

Şimdi gene pazartesi il sağlık müdürlüğüne gidip yalvarıp yakarıp usulsüzlükleri başhekime anlatmalarını rica edeceğim. Çünkü istediklerinde bu raporda düzeltme yapabiliyorlar itiraz gerekmeden usüle aykırı hazırlandıgından dolayı yaptıkları diğer değişiklikler gibi.

RAPORDAKİ USULSÜZLÜKLER
İlki istemiş olduğum istihdam ile ilgili kısmı boş bırakmaları ikincisi Diğer kısmına otomatik vites veya özel tertibatlı araç ile ilgili yorum ve ötv indirimi alabilir olması gerekiyor. Ayrıca 2022 nolu yasa 65 yaşını doldurmuş insanlara aylık bağlanması ile alakalı? saçma sapan şeyler yazmışlar.

Ön kısımda ise 40 ve 2 yazıyo ortopedik kısmı ayrı bir şekilde toplamışlar ama yazı olarak engel oranı kısmına yazmamışlar.

Bunu değiştirtebilirsem sıkıntılarım bitiyor.

Daha önceki çıkarttıkları sürücü olamaz kararını usülsüzlükten iptal ettirdim ve il sağlıkdan yeni kodlar ile beraber ehliyet için gereklı evragı aldıgımdam dolayı bana yapabilecekleri tehlikeli birşey kalmadı sadece işlerini düzgün yapmalarını istiyotrum.

Dün hastaneye giderek Sağlık Kurulundan usulsüz rapora düzeltme istedim ama Sağlık Kurulundaki memurların inanılmaz bir ukalalığı ve düşman gibi davranmalarına tanıklık ettim. Kendi hatalarını gösterince artık benimle konuşmak istemediklerini söylediler.

Başhekimliğe giderek yardımcılardan biri ile görüştüm. Şimdi yayınlanmış yasalara göre eksik ve hatalı raporu veren kurum düzeltmekle hükümlü. Gün içerisinde sağlık kurullarından sorumlu başhekime gidip derdimi bir daha anlatacağım. İsterlerse bir telefon ile çözebileceği birşey ama kuruldaki memurların şımarıklığından dolayı çözülemiyor.

Eğer bundanda sonuç alamaz isem BİMER üzerinden sağlık kurulundaki memurlar hakkında şikayete gideceğim valilik ile aynı zamanda. Kasıtlı olarak sorun çıkarıyorlar. Yazılı bir cevap istedigimde ise vermemek için bahaneler uyduruyorlar. Elimde olumsuz yazılarını istiyorumki gerekirse itiraz ettirmek için.

Kısacası arkadaşlar devlet hastanesinin çıkarmış olduğu usulsüz sürücü olamaz raporunu itiraz etmeden usule aykırı oldugundan dolayı iptal ettirdim ve kendileri eşşek gibi sistemden düşmek zorunda kaldılar. Sürücü olabilir kararımı il sağlıkdan onaylattım ve geçiçi ehliyetimi aldım. Başvurumda ÖTV indirimi yazdıgından dolayı dolduruş şekilleri usule aykırı ve sürücü olamaz kararını bahane ederek diyorlarki doktorlar kendi yazdıkları yazıyı niye değiştirsin.

Anlamadıkları ise kendilerinden üst bir makamın sürücü olabilir raporu verdigi ve ÖTV ile ilgili başvuruya cevap vermeleri gereken şeyi sürücü başvurusu gibi değerlendirmeleri.

Bu insanlar güya bu işi antalya da çok iyi bildiklerini sanan kişiler ama ilk günden beri mevzuatdan ve yapmaları gereken işlemlerden tamamen habersiz olduklarını gördüm. Hayatlarını bu şekilde kazanan kişilerden daha fazla bilgiye sahibim sadece güncel mevzuatları takip ederek önlerine madde madde koyarak. Ama gel görki böyle insanların eline düşüyorsunuz.

Olumlu bir şekilde ÖTV indirimini alsamda haklarında işlem istemeye devam edeceğim. 1 aydan uzun süredir işimi yapamıyorum bunların hatalı raporlamasından dolayı ehliyetimi kurtarmaya calışmak için şimdi de diğer hakettigim şeyleri gasp ediyorlar ve onun takibindeyim.
Ama başkalarınada bu tarz işlem yaptıklarını gözümle gördüm ve bu insanların uygun bir şekilde egitilmeleri ve yaptıkları yanlışı usulsüz bir şekilde düzeltmeye çalışıp insanların zamanı duyguları ve emeği ile oynamamaları lazım. Canları yanacaksa yansın eğer usulsüz iş yapıyorlarsa göz göre göre, cezasını da çeksinler.

Ayın 19u çarşamba günü iş yogunlugundan dolayı gidemedim. Gün içerisinde Devlet Hastanesinden bir arama daha geldi. İl sağlık müdürlüğü ile görüştüklerini ve sağlık bakanlıgına bir dilekçe yazarak çırkardıkları 13.06 daki raporun tekrar alınmasını ve tekrar sürücü adaylarından istenen sağlık kuruluna girmemi isteyeceklerini söylediler.

Terbiyesizlikde artık sınır yok kendi hatalarını kapatmak için 1 aydan fazladır yaptıgım mücadeleyi yok etmeye çalışıyorlar. İşden izin alıp hemen il sağlık müdürlüğüne gittim ve konuştum. Beni bekliyorlardı, İl sağlıkda durumun farklı olduğu ortaya çıktı.

İl sağlık Müdürlüğü sürücü olabiliri onaylayıp hatta kısıtlama kodları verdiğinden dolayı Devlet hastanesi beni sürücü olarak tekrar değerlendirmeye yetkili olmadığını söylediler. Benim adıma sağlık bakanlığı ile görüştüklerini ve devlet hastanesinden benim adıma sadece 2 kıstası değerlendirecek bir yorum istediklerini söylediler.

Bunun ne olduğunu sordum ve ÖTV alır/alamaz, Özel tertibatlı araç kullanır/kullanamaz.
İstediğim zaten buydu o yüzden teşekkür ettim kendilerine şimdi İl sağlıgın gönderdiği yazıya cevap vermelerini bekliyorum.

Yeni Güncelleme. 2.5 hafta oldu en son.

En sonunda İl sağlık Müdürlüğüne yazdım yazıya cevaben 02/08 de cevap elime geldi.
Kelimesi kelimesine yazıyorum arkadaşlar.

DİĞER KISMINDA YAZAN YAZI:
"2022 SAYILI YASA. HASTA HEM SOL EL VE KOL HAREKETLERİ OMUZDAN İTİBEREN İLERİ DERECE BOZULMUŞTUR. AYRICA SKOLYOZUNDAN DOLAYI BOYUN HAREKETLERİNDE İLERİ DERECE KISITLIDIR. BU NEDENLE HASTANEMİZİN SAĞLIK KURULU KİŞİNİN SÜRÜCÜ OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜR. ANCAK ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN 12.07.2017-XXX SAYILI KOMİSYON KARARINA GÖRE ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR. ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANIR."

İtiraz edebilcek o kadar çok şey varki bende inatla kendi hatalarını düzeltmelerini istiyorum.

Omuzdan hareket kısıtılığı ile ilgili bahsettikleri şekilde kapsam içerisinde etkileyen bir faktör degil ki zaman olağan bir sıkıntı degil. Muayene eden doktordan farklı beyan yaptılar.

İkincisi daha önceden kaldırttıgım halde tekrar sürücü olup olmama ile ilgili yorum yazmışlar.

Uzun lafın kısası. Elimde hazırladıkları usulsüz 3 tane rapor var.
İl Sağlığa sevk ettikten 2 gün sonra sürücü olamaz diye ben olmadan tekrar düzenledikleri sürücü başvuru belgeleri elimde.
Yazdığım dilekçeler elimde.

En sonunda sağlık kurulundan sorumlu başhekim yardımcısına bu işin en kısa sürede düzeltilmemesi halinde haklarında dava acacağıma ve tv/gazete gibi yerlerede sağlık bakanlığı ve valilik dahil olmak üzere vermeye hazır olduğumu söyledim ve çıktım.

Evet, en sonunda 2 aylık savaşı kazandım :)

Düzeltmeleri gereken herşeyi ve yazmaları gereken herşeyi sanki zorla istiyormuş gibi koşturarak geçirdiler.

Yarın uygun oldugum zaman tüm evrakları google docs a yükleyip yapılan saçmalıkları tek tek göstericegim

Evet,

Çok hevesli bir şekilde zafer kazanarak Vergi Dairesine gittim ve ön onayı aldım. Takiben onay için gittigimde bir detayı ordaki arkadaşlar farketti.

Yazdıkları yazıda şu şekilde

"2022 SAYILI YASA. HASTA HEM SOL EL VE KOL HAREKETLERİ OMUZDAN İTİBEREN İLERİ DERECE BOZULMUŞTUR. AYRICA SKOLYOZUNDAN DOLAYI BOYUN HAREKETLERİNDE İLERİ DERECE KISITLIDIR. ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN 12.07.2017-XXX SAYILI KOMİSYON KARARINA GÖRE ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR. ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANIR."

Kısaca, ÖTV indiriminden faydalanır, Özel tertibatlı araç kullanır ibaresinin hastaneden gelmesi gerekiyor. Burada yaptıkları kelime oyunu ile sanki il sağlık müdürlüğü bu kararı vermiş gibi yapmışlar. Haklı olarak kafalarında kuşku uyandırdı ve görüş istemelri gerektiğini söylediler.

Benzeri bir karar olmadığı için haftalar sürebileceği söylendi. Bende evrakları geri çekip Atatürk Devlet Hastanesine 5. defa düzeltme için gittim. Net bir şekilde artık evrak üzerinde değişiklik yapılmayacağını itiraz etmemi söylediler. Haklarında işlem yapacağımı ve her tür yetkili makama şikayet edeceğimi belirttim ve il sağlık müdürlüğünden rapora itiraz işlemi başlattım.

1-2 ay önce yapsaydım itiraz yolu ile biterdi ama inat etmiştim. Gördümki evrak sahteciliğinden tutun yanlış bilgi vermeye kadar bir sistemde Atatürk Devlet Hastanesi. Hatalarını kabul etmemek için herşeyi yapacaklar. Doğru düzgün diğer hastanelerden işimi görmeye çalışıp kaybettiğim zaman ve yapılan usüle aykırı evrak düzenlemeleri, ben olmadığım halde varmışım gibi rapor düzenleme evrak düzenleme gibi işlemler için suç duyurusunda bulunma kararını verdik avukatımla. Diğer tarafından sıkıntıyı çözmeye çalışırken bu şekilde usülsüz yapan kişilerin rahat nefes almasına izin vermeyi düşünmüyorum.

Güncellemeler devam edecek gibi gözüküyor

Invul

Geçmiş olsun. Çok meşagatli bir mücadele olmuş. Allah vatandaşın yardımcısı olsun. İş bilmeyen şımarık memurlar her yerde var. Bunları haklı olduğumuz durumlarda şikayet ederek insanca davranmalarını sağlamalıyız. Bana ne diyerek bunlara pirim vermiş oluyoruz.

Arkadaşlar Merhaba

Uzun süredir birşey yazamadım sağlık sıkıntılarım biraz ciddileşti sonra şu an şükür neredeyse tamamen eski halime gelmiş durumdayım.

Son 2 yılı mücadele ederek geçirdim. Sadece sağlık degil fakat ne yazıkki yasal sistemde devlet çalışanlarını hiç bir şekilde ne kadar büyük hata yaparlarsa de bir yaptırım olmadığını görmüş oldum.

Güncel olarak durum şudur. Antalya Atatürk Devlet hastanesine birçok dilekçe yazdım ve il sağlık müdürlüğüne ve sağlık bakanlığına şikayetlerde bulundum. 2017 Temmuzda sürücü olamaz yazısını polise gönderdiklerinde ehliyetimi ve yaşam kaynağımı kaybetmiştim.

Takiben bu konu da bahsettiği gibi İlk olarak Antalya Kepez hastanesinden itirazla hakkım olduğuna dair rapor alıp daha sonra da Antalya Eğitim araştırma hastanesinden hakem hastane olarak karar aldırttım.

Bu rapor ile il sağlık müdürlüğüne giderek oradaki son hakem kuruluna girerek ehliyetime birçok kısıtlama ile kavuştum.
Hiç bir şekilde bu kısıtlamalar gerekmiyordu. Tamami ile Atatürk Devlet hastanesindeki ortopedist doktorun egosundan dolayı ve hastane çalışanlarının yanlış yönlendirmesinden kendimi böyle bir pozisyonda buldum. O yüzden hep uyarıyorum. Raporunuz geçerli ile il sağlık müdürlüğü veya trafige gidiniz ilk olarak. Hastaneler güvenilir degildir.

Dün bir misafirimi Alanya da oteline götürürken yolda çevirildim ve polis sürücü olamaz kararı olduğunu ve ehliyetime el koymaları gerektiğini söyledi. Yanımda sağlık kurulunun sürücü olabilir yazısı (bu sürücü olamaz yazısından sonra tarihli) yeni engelli raporum. ötv indirim raporu ve ehliyetimin veriliş tarihinin bu yazıdan sonra olduğunu gösteren evraklar olduğu halde ehliyetimi teslim etmek zorunda kaldım.

Yarın sabah nüfüs a gidip bu atatürk hastanesinin nasıl hakem hastanelerin vermiş olduğu karar üzerine geçmiş tarihli raporu uygulamaya soktuğunu öğreneceğim. Eğer kasten sürücü ehliyetimi aldıktan sonra sisteme soktular ile şahsi olarak sisteme giren kimse dava açmayı planlıyorum.

Bu seferki yapılan belliki kişisel bir saldırı ve hastanenin ismi altına saklanmalarına izin vermeyeceğim.
Ne yazıkki bu sistem içinde bulunan her adım da kendi haklarım için savaşır gibi mücadele etmek zorunda kaldım.

Tek teşekkür edecegim insanlar il sağlık müdürlügündeki yol gösteren arkadaşlar.

Yarın tekrardan mücadeleye başlıyorum. Güncelleme yapacağım.

Üst Alt