Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporları yeniden yazılacakmış! Bu ne anlama geliyor?

saynz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
engelli raporları yeniden yazılacak mış bu ne anlama geliyor aynen rapor yazılıp sadece tarih mi değişecek yoksa yine yeni rapor mu alıcaz.bitsin artık bu ne yaa

Yasal düzenlemelerdeki "özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ibarelerin "engelli" olarak değiştirilmesini düzenlemesi hedefleniyor " Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun görüşülüyor daha şefaf ve incitici söz ve kelimleri bertaraf edilmeye çalışılıyor konu bundan ibaret
_özürlü", "sakat" ve "çürük" gibi ifadeler "engelli" ve türevi ibareler olarak değişecek..
_Engellilerin durumlarını niteleyen belge, kimlik, kart ve benzeri belgelerin yenilenmesi gerekmeyecek...
_"özürlüler" ibaresi ise "engelliler" olarak düzenlenecek..

her defasında yeni rapor istemek çok can sıkıcı ve rencide edici. nasıl bir ülke burası. engelli olduğumuzu kaç kere tescil ettireceğiz. rapor çilesi bitsin artık.

1 milyon 600 bin engellinin raporu yeniden yazılacak

TBMM’ye sunulan yeni ‘sosyal yardım paketi’ engellilerin hakları da dahil birçok yeniliği kapsıyor. Pakette 1 milyon 600 bin engelli vatandaşın raporlarının tekrar yazılması, engelli istihdamında teşvikler de var.

Hükümetin TBMM’ye sunduğu sosyal yardım paketiyle engellilerin derecelendirilmesinde kullanılan ölçütler yeni baştan düzenleniyor. Sistem uygulamaya girdiğinde engellilere sağlık kurullarınca verilen 1 milyon 600 bin dolayındaki engelli raporları yeniden yazılacak. Torba tasarı, engellilere işyerlerinde mobbing’in önlenmesi, ev tipi sosyal hizmet modeline geçilmesi, yabancı ailelere verilen Türk çocuklarının geri alınması için yurtdışına şube açılması, tüm ihale davalarının Danıştay’da toplanması gibi birçok konuda köklü değişiklikler getiriyor. Yasa haftaya çıkabilir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tasarının Meclis kapanmadan yasalaşması amacıyla muhalefet partilerinin grup yöneticileriyle görüştü. Uzlaşma halinde tasarının gelecek hafta Meclis’ten çıkarılması hedefleniyor. Tasarıya göre her kurum için farklı özellikler içeren engelli sınıflandırma sistemi değişecek.

Yurt dışında büro açılacak:

Engelliler için özel oluşturulan ‘korumalı işyeri’ sistemine teşvikler artırılıyor. Korumalı işyerlerinde çalışan engellilerin işsizlik sigortası işveren payı İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak. SHÇEK yurtları yerine ev tipi sosyal hizmet modeli geliştirilecek. Çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar ile barınma ihtiyacı olan kişilere hizmet verilen mesken niteliğindeki yatılı sosyal hizmet birimleri kurulacak. Profesyonel koruyucu aile sistemine geçişin parçası olarak, koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan eşlerden birinin sigortasını devlet karşılayacak. Bakanlık çocukları devletçe alınan Türk ailelere yardımcı olmak amacıyla yurtdışında temsilcilikler açacak. Bakanlık, Türk kökenli ailelerin koruyucu aile olmaya teşvik edilmesi gibi konularda çalışmalar yapacak.5 kardeşe tek sandalyeERZURUM’da, Türkiye Engelliler Spor Yardım Vakfı’nın gönderdiği 14 akülü ve tekerlekli sandalyelerden ilki ‘sahiplerini’ buldu. Romatoid artrit hastası Vildan Gözüm (39), akülü tekerlekli sandalyesini Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç’tan teslim aldı. 12 yaşından beri yürümekte güçlük çeken Gözüm, 4 kardeşinin de engelli olduğunu söyleyerek “Annem, babam öldüler. Kardeşlerim içinde zor da olsa yürüyebilen benim. Bu yüzden ablam Elanur adına sandalyeyi almaya geldim. 5 kardeş ilk defa tekerlekli sandalyeye sahip olduk. Sırayla kullanacağız” diye konuştu.

Hürriyet

Atama olcak mı olmucak mı ? sınav var mı yok mu ?
Bu soruların net bir cvp yok :mad:
Düzenleme Kanun değince vss..Kurallar Kaideler tıkır tıkır Üstüne yok
Rapor aldık 1 yıl oldu olmadı Kontrol süresi 5 yıl yazıyor ne olacak muamma :confused:
Muayne kurul derken biri çıkacak Raprumun derecesi düşürüldü diyerine belkide rapor verilmicek zaten hastane pisikoloji insanı yiyip bitiriyor
birde bu olumsuzluklar cabası :( Kağıt parçasındaki ibare değişse ne olur değişmese karşındaki insanın uslubu sana olan bakış açısı değişmedikçe
Bunun Adı Kısaca çile.. :mad:

hani başbakan bu yıl bi alım daha yapcağız dedi şu ana kadar bi gelişme yok.alım istiyoruz alım.yerleştirin şu engellileri artık.

maalesef bence öyle tekrar heyete girilecek özürlü ibaresinin değişmesi için bile olsa tekrar heyet istenecek oranlar düştüğü için de binlerce kişinin raporunun oranını düşecek yani özürlüler bir günde ne sağlam nede özürlü olacak

bu yani yasa bizi etkiliyecek mi

mrblar ben ben 2000 de aldıgım sürekli rapor iptal olcak mı bu yeni yasa..

selam buyeni yasanin arkasasinda baska güclermi var evet ben ogle görüyorum yeni yasa gelecekmis ya yeni yasa gelsene olacakki sengine engellisin deyisen neolacak bos isler bunlar sen engellimisin kardesim tamam buna maas baglayin belediyeden kumanya verin beyaz kart verin aman o engelli disari cikmasin hicbir sosyal faliyeti olmasin kisaca ayaklarimiza dolasmasin evde otursun biz na bakariz bumu yeni torba sasasi dedikleri

yeni engelli yasasi geldiginde engelli arkadaslarim ve kardaslarim bizbu sekilde olacagiz gine

yüzde 40 olanların işi yaş demek.

raporumu 2013 ocak ayında aldım yeni yasaya göre tekrar mı alacam..

slm arkadaşlar ben sene başında ocak ayında %57 oranında süreklidir rapor aldım heyete girerekten şimdi yeni yasa ile tekrar mı rapor almalıyım nedir bu yaa..

Hukuken süresiz devamlı raporu olanları etkilemez kazanılmış hak kaidesi yüzünden engelli kartı yada başka hiç bir şey etkilenmez.raporlarda ki ibareleri güncellemek istiyorlar . EMMS ise 2014 başında yapılacak ösym den duyduğum bu.

Hali hazırdaki raporları düzenleyip evlere postalasınlar... hastaneye kim gidecek şimdi:)

benim evin tam karsisinda bir hastane var ismisu marmara eyitim ve arastirma hastanesi pendik hersabah kalkkinca hastaneyi görünce basim dönüyor migdem bulaniyor artik yeterya yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

yeni bir ilac baslatdilar sikloserin olasi bir yanetsiki nekadar cokki anlatamam anti depresyon yopdi bana

havada ucan kusla konusuyorum ne olacak bilmiyoum 1 yil kullanacakmisim

bu raporların yeniden yazılması meselesi nedir

Daha önce alınmış raporların etkilenceğini sanmıyorum raporu alabilmek için 4ay sıra bekledim hastaneler çok yoğun birde herşey sil baştan olması imkansız ancak yeni alcaklar için değişir yada elindeki kimlik kartlarını değiştirirsin bu olayı ne hastaneler ne doktorlar kaldırabilir. özürlü insanların bunlarla uğraşacak zaten hali yok tekrar rapor istenmesi zaten saçmalık olur ancak bundan sonra alacakların özürlü yada engelli her ne yazacaklarsa öyle olur.

Bende o hastanenın tam yanındayım botas parkı orada oturuyom

tekrar rapor almak zorunda bırakmasınlar'da ne yapıcaklarsa yapsınlar 15 yılda emekli oluyordum şimdi emekliydim ama birden 18 yıla çıktı allah belalarını verecek

slm arkadslar korkmayın okadar eskı alınan raporlarda bısey olmucak sadece yenı yonetmelık gregı bundan sonra rapor alıcakların eskıden ozurlu saglık kurulu yonetmelıgı denılırsı sımıde engelı ıbaresı olucak surec bundan ıbaret bızlere ozurlu dense ne olur denmesıe ne olur kagıt ustunde kurumlarda hal dıllerde soylenıyor zaten kımsenın kuskusu olmasın raporlar ıptal degıl dedıgım gıbı eskıler hala korunuyor

TBMM’ye sunulan yeni ‘sosyal yardım paketi’, engellilerin hakları da dahil birçok yeniliği kapsıyor. Pakette 1 milyon 600 bin engelli vatandaşın raporlarının tekrar yazılması, engelli istihdamında teşvikler de var.
sn.arkadaşlar öğrenmek istediğim 1 milyon 600 bin engelli vatandaşın vergi indirimi raporları iptalmi edilecek.benim vergi indirimi raporu 25 mart 2011 yılında sürekli olaraktan aldım .bende bu yasaya giriyormuyum.

Hayır abi,özürlü yazılmıyor ya artık onla alakalı,süresiz her hak gibi raporlarda vergi indirimleri de etkilenmez.

arkadaşlar benim elde etmiş olduğum sürekli vergi indirim raporum bu yasada iptali varmı.Bu yasa neyi ifade ediyor.

yeniden yazılıcak
olay şu: ÖZÜRLÜ kelimesi yerine ENGELLİ yazılıcak bu kadar basit

bizle bir alakası yok onlar uğraşıp yazacaklar.

Üst Alt