Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporlarında artık psikiyatriden oran verilmiyor mu?

eminserin

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
17
Selamlar;
Benim babam İzmirdeki çevre hastanelerin birisinden geçen sene 1 yıl süreli engelli raporu almıştı. %25 psikiyatri (Majör Depresyon) tanısı geri kalan yüzdelik puan oranını ise göz ve kulak bölümlerinden almıştı. Kontrol tarihi geldiği için tekrar heyete bugün itibari ile girdi fakat psikiyatri dr 'u psikiyatride puanlar kaldırıldı demiş ve muayeneye bile gerek duymamış. Bu yönetmelik ise geçen aylarda çıktığını belirtmiş böyle bir durum varmı araştırmalarımda böyle bir yönetmelik değişikliğine rastlamadım. Yardımcı olursanız ve bizleri aydınlatırsanız çok sevinirim. Saygılarımla

%25 psikiyatri (Majör Depresyon) kısmen düzelen ise doktor hastayı 3 ay gözetim altına alacktır 3 ay ilaç ve kontrol sonra puan verilecektir. nereden çıktı öyle yönetmenlik rapor çıkmadıysa iptal edin başka hastaneye başvurun. hastanın hastalığı yönetmelikle ne alakası var

Depresyonun oranları düşürüldü diye biliyorum belki bundan bahsediyordur doktorunuz.

eminserin

Ciddimidiniz ? Yeni yönetmelikte var. İzmirde hangi hastaneden bunu söylediler?

HOŞCAKAL
Bunu hangi bilgiye dayanarak söylüyorsunuz ?
Böyle birşey olur mu ?

Nasıl yani bnde izmirde yaşiyorum mesela heyete giricm Allah nasip ederse tedavim devam şuan puan alamacakmıyız.?

Hangi hastanede girdiniz peki hem

Annemede vermedi bişi panik atak kaygı bozukluğu anksiyete var ilaçta içiyo ben anlamıyom bu doktorları

eminserin

Veriliyor kardeşim öyle birşey yok rahatsızlığı olduğu kanitlanir ise verilir.

Kişinin rahatsızlığı varsa verilir oran.ozur cetveli diye bir kanun vardır.her sağlığın ayrı ayrı özür oranı vardır.hak ediyorsa verilir.

Kanuni hakkınız varsa araştırn,
hakkınızı arayın...

İzmir' de adını veremeyeceğim bir ilçenin hastanesinde heyete girmişti babam. Geçen sene depresyon tanısı ile %25( ilaçla kısmen düzelen) sadece psikiyatriden verilmişti. Ve bazı rahatsızlıkları olduğu için toplamda %48 oranında 1 yıl kontrollü engelli raporu verilmişti.
Nitekim psikolojisinde herhangi bir düzelme olmaması ve ilaç kullanmaya devam ettiği halde aynı doktor psikiyatriden puan vermedi ve babama bu teşhis ve tanı ile puan veremeyeceğini söylemiş. Nitekim heyet sonucu çıktı ve %26 gibi bir oranda kaldı.

Bu rapora itiraz etme hakkımız var mı veya yeniden başvuru yaparak farklı bir hastane seçeneğini mi kullanalım

yardımcı olursanız sevinirim.

Sanki babaların cebinden veriyorlar oranları adam hastaysa verin zırtapozlar sizi işgüzarlar

Yeni yönetmelikte;
Depresyona işlevselliğine göre ve nöbete göre veriyorlar.
Yeni hastalara bir yıl sonra verileceği sürekli hastalarada verileceği yazıyor.....

Lütfen İzmir’in hangi ilçesi söyleyin yetkililere yönetmelikle gitsin hastalar...

Kimse hasta olmaz istemez... bir hakkımız varsa alıp kullanmak istememizde en doğal hakkımız

Yeni yönetmeliği lütfen okuyun orada depresyon oran yazıyor

samedo99

doğru malasef depresyon yenilenebilir...

Arkadaşlar yok verilmiyor diyorlar bunu anlamış değilim...

Yönetmeliği okumasam kesin konuşmazdım

Üst Alt