Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu 2019'dan bu yana genelde süreli mi veriliyor?!

kmlklc

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
2019 Sonrası alınan raporlarda, süresiz rapor alan var mı? Benim sürekli raporum mevcuttu, vergi indirimi için başvurdum ancak kullandığı ilaçlar eksik karar verilemedi, diye başvuruyu geri göndermişler...

kmlklc

Belkide %85 ila %90 dan fazladır bana göre çoğunlukla SÜRELİ olması.

(ÖZELLİKLEDE PSİKİYATRİK ENGELLİLER AÇISINDAN)
(11 yıl sürekli ilaç kullanmama
rağmen bana bile 2 yıl süreli verilmesi)

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=31275&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

[FONT=Arial][FONT=Calibri]MADDE 11 –[/FONT][FONT=Calibri]
(1) Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Calibri](2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Calibri](3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.

[/FONT]
önceki raporları doktora gösterip karar için bilgilendirebilirsiniz.(önceki 2 rapor 1-2-5 yıl süreli idi yeni cıkarılıcak rapor için doktora önceki raporların süreli oldugun gösterip anlatabilirsiniz) kesin deyil[/FONT]

İki kere rapor aldım, iki raporda süresiz... Ancak bu rapor süreli olur diye endişeliyim... Git gel uğraşmak istemiyorum, 2 yıl 5 yıl sayılı gün çabuk geçer... Merak ettiğim husus acaba heyete girmesem bir sorun oluşur mu onu merak ediyorum... Rapor çıkacak bundan eminim lakin, süreli mi süresiz mi bundan değilim... Epilipsi, huzursuz bacak, Behçet ve göz... Oran muhtemelen 63 olacak... Lakin, netice olarak süreli raporda tekrar gitmek gerekiyor...

raporun amacı ne için kullanacaksın ve eski rapor bu işlemi görüyormu,yada ek hastalık cıktı onu belgelemek istiyorsun bunlara göre yeni rapor cıkarabilirsin yada cıkarmayabilirsin. süreli süresiz kısmı hastalıga ve doktora baglı

Üst Alt