Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alabilirsem iş bulmamda vs. avantaj sağlar mı?

Fkorkmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar öncelikle herkese mutlu pazarlar. aranıza yeni katıldım daha dogrusu baştan bi anlatayım size ..ben 26 yasında ziraat muhendisliği mezunu ve şu anda işsiz yeni mezun sayılırım. 10 gun once askerlıkten bir tanı ile muaf olmuş ( maküler distrofi (stardgard) (tedavisi olmayan kalıtsal bir görme bozukluğu )

ki bunu bile yeni öğrendim sayın doktorlarımızdan ..normal yaşantı içerisindeyken bi anda tedavsi olmayan bı rahatsızlıgım oldugunu öğreniyorum psikoloji de buna baglı olarak haylı kotu durumda ..neyse..benim sorum şu.

engelli raporu alabillir miyim

alırsam bunun muhendıslık hayatım ya da memurıyetım için ve diğer çalışma ve sosyal yaşantım için bir avantaj ya da dezavantajı var mı ..

literatürde engelli olmamın bana etkileri ne olacak?..

sudan çıkmış balık gibiyim engelli kadroları sınavları hakları maaşları emekliliği bi sürü konu..?

herkese teşekkürler

Öncelikle dünyanın sonu gelmiş değil :)

ekpss denilen KPSS gibi ancak daha kolay bir sınavla mühendis kadrosundan atanabilirsiniz. KPSS de tüm ziraat mühendislerle yarışıyorsunuz, ancak ekpss de sadece engelli ziraat mühendisleri ile yarışıyor olacaksınız. Kaç tane engelli ziraat mühendisi vardır ki, binlerce değil en azından, keşke olsa o da ayrı bir konu gerçi.

ancak öncelikle siz rapor işini bir halledin, asıl zorluk orada.

hoşgeldin kardeş geçmiş olsun Rabbim şifalar versin ilk olarak tam teşekküllü bir hastaneye gidip engelli raporu için başvuruyorsun bu rapor senin için daha iyi olacak dezavantajların olacak gerek iş bulma konusunda gerek indirimler de toplu taşım araçları ücretsiz ayrışa tahsilinin yüksek olması da iyi ekpss ye girip memur olma şansın da var

Engelli raporu

Arkadaşlar iyi geceler daha önce de yazmıştım..gözlerden engelli raporu için başvuru yapacagım heyete..askerlık muaf ı aldım 1 ay kadar önce. .sorularım şunlar. .
Ehliyetim sıkıntıya düşer mi
Engelli mühendis olarak atanabilir miyim yoksa sadece düz memurluk mu
Ve normale göre engelli rapotunun yaşantıma bir dezavantajı olacak mı.
Şimdden Teşekkürler

Fkorkmaz

Ehliyetin sıkıntıya düşüp düşmeyeceği gözlerinizin durumuna bağlı, derecesine bağlı. Siz yine de durumu bildirin, ehliyeti yenileyin. Bu hem sizin hem de sizinle beraber trafiğe çıkan her sürücü için daha sağlıklı ve güvenli bir karar olur. Ben lisans mezunuyum. Daha önceki atamalara baktım, branşlarda da yerleştirmeler var. Ekpss sınavına girmenizi tavsiye ederim, tabi raporunuzun derecesi %40 üzeri ise.

%kaç ?

Merhaba .
Makiler distrofi stardgrad
Görme alanım düşük askerlik muafiyeti aldım bu sebepten..0.15 görüyorum resmi olarak ama normaldr miyop astigmat gozluk takarak gayet iyi gorebiliyorum..sorum;
Rapora basvurucam
1 ehliyetim gider mi
2 sadece gözden yuzde kaç oran verirler
3 raporun hayatıma olumsuz etkisi olur mu

Üst Alt