Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alabilmem için bu hastalıklardan dolayı şansım var mı?

ozan7234

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Engelli raporu alabilmem için bu hastalıklardan dolayı şansım var mı?

1)04.05- Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) buna bağlı olarak Raporlanmış ilacım( AMLODIPIN)
2)05.01 - Astim(J45) daha önceleri Foterol - B 6MCG/100 MG tüp ilacı kullanıyordum. Göğüs Hastalıklar doktoru bu ilacın yetersiz olduğunu BEKLOMETAZON DIPROPIYONAT+FORMOTEROL FUMARAT bu ilaçları raporladı.
3) işimden dolayı sağ omuzumda (M75-Omuz lezyonları) subaklromail bursektomi yapılan ve L-5,s-1 diskopatisi olan hastanın ağır işlerde çalışması , öne eğilme- kalkma ve baş üstü hareketleri olan işleri yapmaması gerekir diyerekten ortopedi bölümüde rapor vermişlerdi.
4) Hafif derecede uyku apnesi mevcut
5) 2000 yılında askerdeyken sol - 2014 tarihinde sol ve sağ varikosel ameliyatı oldum.2018 yılında tekrar başladı doktor çocuğun yoksa ancak tüp bebek tedavisi ile çocuk olabilirsin demişti. Ameliyat artık çözüm değil sperm vs. oranları düşük
6)Ameliyat olmama rağmen sinizütüm var
7) Doğuştan sol diz kapağım iki parçadan oluşmaktadır bazen ağrı yapıyor, bazı zamanlar dizlik kullanıyorum.
Bunlardan dolayı şansım var mı 15 aydır işsizim yaptığım iş ile alakalı iş bulamıyorum. Son çare olarak sormak istedim. Cetvele bakayım dedim işin içinden çıkamadım.

ozan7234

öncelikle geçmiş olsun, bilgim olan konuları cevaplıyım;

1) hipertansyon konusunda çok bilgim yok ama 10 puan alabilirsin gibi duruyor.
4) hafif uyku apnesi hastalığın durumuna göre 5 yada 10 puan (puanlama 5-10-35 şeklinde)
5) ameliyat için puan alacağını sanmıyorum (tabi organ kaybı yoksa) inferilite için 10 puan
yani bence sadece madde 4 & 5 den en az 14 puan alırsın.

Volkano80

İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim hiç değilse biraz aydınlanmış oldum. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Ben de amlodipine kullaniyorum raporumda hipertansiyonun esamesi bile okunmuyor sayarlar mi bilemem sinuzit de sayilmaz diye düşünüyorum
Astım sayılabilir belki yani baska bilgisi olan varsa yazar ama yazdiklariniz hep parça parça
Isterseniz rapor oranlariyla alakali listeleri inceleyin

Ilaç raporları ile kiyaslama yapmayın benim 3 4 teshisle raporlu ilacim var engelli raporu tek teşhis

gul2011

Anladım artık bir şansımı deneyeyim o halde şu virüs belasını atlatayım o zaman sağlık kurulu yolunu tutarım. Teşekkür ederim.

Volkano80

Sağol üstad sen olmasan gitmezdim.
Astım %40
tansiyon %10
fizik tedevi % 1
bel fıtığından %8
kulak burun boğaz %11
toplam %70 aldım fakat %56 ya düştü sizce vergi indiriminde Ankara merkez sağlık kurulu daha da düşer mi?

Üst Alt