Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alarak il dışına tayin isteme süresi!?

Penthe

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bu atamada kontenjan dahilindeyim. Merak ettigim su; noncompaction kalp kasi hastaligim, 1. Derece mitral yetmezlik ve ritim bozuklugum var . Bunlardan yuzde kac oraninda rapor alabilirim? Diyelim ki raporu aldim bu raporla 3 yili beklemeden yasadigim sehre ya da daha yakin bir sehre tayin isteyebilir miyim?
Bu konularda cok bilgisizim.
Simdiden tesekkurler cevap vereceklere.

Bende öğretmenim aynı hastalığa sahibiz maalesef iletişim numarası verirseniz birbirimize yardımcı olabilir fikir alışverişinde bulunuruz

@Penthe
Geçmiş olsun, %40 veya üzeri rapor alırsanız Engelli Statüsünde kabul görürsünüz. Çalıştığınız kuruma göre tayin isteyebilirsiniz. Ben MEB'te çalışıyorum. Bizim bakanlık genellikle engel durumundan atamalarda zorluk çıkarmasa da başka Bakanlıklarda uygulamalar başka başka olabiliyor.

Aşağıya yapıştırdığım yönetmelikten durumu tahlil edebilirsiniz.

@Suloo42
Hocam Engel grubundan atamalar Sömestr Tatilinden önce gerçekleşti. Dönem sonun MEB Tekrar duyuruya çıkar, o zaman şansınızı denersiniz.

Kalp rahatsizligim var. Ailem baska sehirde onlarin yanina gitmek istiyorum. Boyle bir durumda Saglik kurulu raporu alabilir miyim?
Engelli raporu alip o kadrodan gitmek istemiyorum.

Ogretmenim

engelli raporu almak icin basvurdugum kardiyoloji olacak doktor bozmasi senin kalbinde bir sorun yok dedi. Diger branslarda sorunum yok zaten . Ben de oran vermeyecegini dusunup heyete cikmadan iptal dilekcesi verdim. Baska hastaneye basvurucam.
Bu arada noncompaction tanimi yapan doktorlarim profesor ve biri capanin doktoru.
Engelde Hipertropi kmp orani %50 yaziyor. Ama noncompation literaturde yeni bir hastalik her doktor bilmiyor bileni nereden yakalayim ne sacma is ? Kafam cok karisik yardimci olabilecek birileri var mi nasil bir surec izleyecegime dair:(

Hocam hastaliginiz kesin ise ve teşhis edilmişse nasıl bir şeyiniz yok diyebilir ki doktor. Söz konusu teşhisi koyan doktorun raporunu, kurul raporu icin gittiginiz hastanenin doktoruna göstermediniz mi?

Kendisi ekoyla 10 sn bakti bakmadi. Ne holter ne ekg ne efor hicbir sey yaptirmadi.
Eski raporlarimdan mr ve eko sonucuna bakti. Bir suru holter raporum var birine bile bakmadi. Capadan profesor raporu olusturdu dedim doktora. Ben hastaligi oyle gormuyorum dedi. Aritmi ve mitral yetersizligi de anlattim Ondan bahsetmedi bile. Bayildigimi bayilacak gibi oldugumu soyledim. Tansiyonun dusuyordur tuz tuketimini arttir ve kilo al dedi bana. 64 kiloyum :) Kalp hastasina tuz tuketimini arttir diyor. Guler misin aglar misin.

eforda eforsuz nefes darliklari bayilacak gibi oluyorum gogus agrilarim sikismalar halsizlik cabuk yorulma bir suru sikinti yasiyorum.
Kalpten rapor almak icin bypass ya da ameliyat mi olmak gerekiyor ya ben anlamadim ben mi uyuzuna denk geldim?

Ef oranim 50 55 arasi degisiyor. Onu yuksek gorup bastan mi savdi hicbir sey anlamadim.

Hocam baska bir hastaneye gidin. Baska bir hastaneden randevu almak icin Merkezi Randevu sistemini arayın.

Oranlar konusunda bilgi olan arkadaslar hastaliklarim 40 uzeri icin yetersiz mi?

Oyle yaptim tesekkur ederim olana kadar deneyecegim.

Üst Alt