Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu aldığımda ehliyetim iptal edilir mi?

tugra01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

9 yıl önce normal B2 ehliyet aldım. Aktif olarak zaten araç kullanıyorum. Bikaç ay önce diyabet, kolestrol ve tansiyona bağlı olarak %40 üzeri rapor aldım. Herhangi bir uzuv kaybım yok. Engelli raporu aldığım tarihten itibaren normal ehliyetim iptal mi oldu, yoksa bir yere bildirim yapmalı mıyım.

Ayrıca aracın kasko ve trafik sigortasına bildirim yapmam gerekir mi.

Şayet ehliyetim iptal olmuşsa tüm sigorta ve kasko durumum büyük riske girecek.

tugra01

Ehliyetiniz iptal olmaz. Benimde 20 yıllık ehliyetim var, geçen sene engelli raporu aldım. 2-3 ay önce de yeni tip ehliyete geçtim.

yesilsy

Benim ÖTV indirimi gibi bir beklentim yok. Özel tertibatlı araç alma niyetim de yok. Sadece mevcut B ehliyetimin geçerliliğiyle ilgili bir sıkıntı olmasın yeterli. Sanırım diyabetlilerin ehliyet almasında bazı istisnalar varmış. Benim durumum ağır diyabet değil. Tip2. Ehliyetimi yenilemem gerekmiyor bu durumda galiba.

tugra01
Rahatsızlıklarınız sürücülük yeterliliğinize doğrudan etki edecek türden değil, o yüzden ehliyetiniz geçerlidir ve herhangi bir bildirim yapmanıza da gerek yok. Zaten ehliyetler yeni tip belgelerle değişim sürecinde ve sürücü olur raporu isteniyor. O raporu aldıktan sonra hiç bir sorun olmaz. Rahatsızlıklarınız da zaten sürücü olmaya engel rahatsızlıklar değil.

Üst Alt