Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu Aldığınızda İşverenin Tepkisi nasıl oldu?

MRM

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar
bir firmada ücretli olarak çalışmaktayım. geçen sene ms teşhisi kondu ve bu sene heyet raporu için gün aldım ve de büyük bir olasılıkla %40 üzeri rapor alacağım. işyerimle henüz konuşmadım. raporumu aldıktan sonra konuşmayı düşünüyorum. vergi indirimine müracaat etmek için merak ettiğim sizin de bu şekilde bir olay başınıza geldiyse işverenin tepkisi ne oldu açıkçası işten çıkartma gibi şeyler başınıza geldi mi görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Işveren baştan sizi böyle kabullendikten sonra.
Aynı verimlilikte çalıştıktan sonra
engelli raporu almışsınız ne farkederki(işveren açısından)
Bunu böyle bilmek Lazım.

Mesala ben engelli olduğumu söylemeden 2 yıl
aynı şirkette çalıştım, kimseye belli etmedim,
engelli olduğumu.
Ben engelliyim raporum var deyincede,
yinede beni çalıştırmak istediler doğrusu.
Hiç kötülemediler, itiş kakış yapmadılar bana.

çünkü beni böyle kabul etmişlerdi,
kabullendirmiştim kendimi.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
İçini ferah tut.
Bende teşekkür ederim MRM
iyi Akşamlar.

O da bir şey mi ne adamlar var adam engelli ama polis meslek yüksek okuluna ya da astsubay meslek yüksek okuluna girmeyi başarmış şuanda 10 yıldır aktif görevde.Üstlerine durumu anlatsa her halde kalpten gider adamlar. Önemli olan AYDINYAVUZ dediği gibi kendinizi kabullendirmeyi başarabilmektir.Hakkınız da hayırlısı olsun.

MRM meslekten mesleğe değişir tepkiler.Sizin yaptığınız işe göre de değişir.Kimin de verdiğimiz örnekleri gibi bir sorun olmayabilir,kimi söylediğinde sorun çıkabilir,kiminde hiç söylemeden adam emekli olana kadar gider,kiminde adam söylemez iş yeri bir yerlerden öğrenir sorun çıkar ya da çıkmaz gibi gibi bir çok ihtimal vardır elbette.Birde şunu belirteyim dediğim kişileri ya da kişilerin ( Polis ve Asker olanlar bir önceki mesajımdan söz etmekteyim ) oranları da en fazla %45 civarıdır.Zaten ağır olsa zihinsel ya da bedensel her ikisinde de bir şekilde anlaşılır elle tutulur gözle görülür bir belirginlik olur mutlaka.Ve dediğim olayı da bir yerde okuyup gördüğümü belirteyim.Oran olayı da dahil.Doğru mu yanlış mı o konuda bir şey demek bana düşmez. :) Lakin sonra doğrusunu / yanlışını bilen ve / ve ya iyi bilen birisi gelir yalancı durumuna düşmek istemem. :) Hayırlısı olsun hakkınızda.

Üst Alt