Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu aldıktan sonra ehliyeti değiştirmem gerekir mi?

wqxwqx2009

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Merhaba ; 5 ay önce devlet hastanesinden açıklama kısmında " SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR " yazılı süresiz %51 oranında engelli raporu aldım. Bu raporu alırken niyetim araba almaktı ama sonradan başka sebeplerden dolayı vazgeçtim araba almaktan. 2019 yılında Normal B sınıfı ehliyetimi yeniletmiştim ve ehliyetin süresi 2029 yılında sona erecek.

1) Engelli raporunu aldıktan sonra Normal B sınıfı ehliyetini Engelli ehliyetine çevirme süresi var mı ? 2024 Nisan ayında almış olduğum süresiz engelli raporuyla sallıyorum 5 sene sonra 2029 yılında Normal B sınıfı ehliyetimi Engelli ehliyetine çevirebilir miyim ? Yoksa sizin engelli raporunuz eski ehliyeti yenilemek için engelli raporunuzu yeniletmeniz lazım derler mi ?

H sınıfı ehliyet yok artık. Ehliyetiniz eski ise yıl sonuna kadar yenilenmesi gerekir. Ehliyetiniz yeni ise aldığınız tarihten 10 sene sonra geçerliliği vardır.

@wqxwqx2009, Almış olduğunuz bu engelli raporu ile ehliyet değişiminin bir alakası yok. Süresiz olan %51 oranlı bu raporunuz ile engelli haklarından faydalanabilirsiniz. ÖTV indirimli tertibatlı araç alımı, vergi indirimi, engelli aylığı, internet telefon indirimi vb. gibi bazı kurumlarda işinize yarayacaktır.

Normal ehliyetinizi engelli tertibat kodları olan türe çevirmek için yapacağınız işlemler şöyle,

Aile Hekimi muayene edecek sizi uzman hekime sevk edecek
Uzman hekim muayene edecek sizi ehliyet komisyonuna sevk edecek
Komisyon sizi muayene edecek ve kullanmanız gereken tertibatları belirleyerek sürücü raporunuzu oluşturacak.

Komisyonun vermiş olduğu sürücü raporu ile nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet değişimi yapabilirsiniz.

@wqxwqx2009, Şu an ki mevcut yönetmeliğe göre alabilirsiniz. Raporunuzda istenilen gerekli açıklama mevcut. O zamana kadar ehliyetinizi, tertibat kodları yazılı ehliyet ile değiştirmiş olursunuz. 5 yıl sonrası için örnek vermişsiniz o zamana kadar tekrar bi değişiklik yaparlar mı bilemeyiz.

Üst Alt