Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu aldım ama rapora özel aparat ibaresi yazılmamış! Ne yapmalıyım?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Geçen ay engelli sağlık kurulu raporumu yenilemek için yeni başvuru yaptım ve raporumu aldım. Ancak raporun açıklama kısmında Ötv veya özel aparatlı araç kullanabilir ibaresi yok.
Bu raporla yeni araç alımı için başvurabilir miyim, geçerli olur mu?
Eğer geçerli olmazsa gerekli ibareyi bu rapora ekletebilir miyim yani güncelleme yaptırabilir miyim ?

Raporu alalı 30 günü geçti.

5n45eau.png

tdp3zrj.png

Son düzenleme:
@bLaCkRaCe

Hastaneye gittiğinizde sağlık kurulu sekreterliğinde görevli memurlar engelli raporunu hangi amaçla alıyorsunuz diye sormadılar mı ? Ya da siz "Özel Tertibatlı Taşıt" için başvurduğunuzu belirtmeniz gerekirdi.

Ortopedi doktoruna muayene olurken de hatırlatmanızda fayda vardır. Bunun için doktorlar tarafından değerlendirme yapılmamış.

Raporunuzun açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" diye yazması gerekiyor.

Raporda toplam oranınızın yazdığı yer çıkmamış ama görüldüğü kadarıyla %80+%4 almışsınız sanırım. Araç alabilmeniz için raporunuzun oranı %90 ve üzeri olmadığı için yukarıdaki ibarenin açıklama kısmına yazılması gerekiyor.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Evet görevli memurlar bunu sordular bende söyledim ancak yeni rapor alınca eski rapor hükmünü yitirecek diye engelli kimlik kartı vs şeyleri de yaz dediler bende yazdım. Ortapedi ve fizik tedavi doktorlarına da araç için rapor almak istediğimi söyledim ama sonuç bu. Şimdi bu ibareyi bu rapora nasıl ekletebilirim bilgisi olan yok mu?
Oranım %81
Zaten ötv indirimli aldığım bi aracım var onu yenilemeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
@bLaCkRaCe

Araç için demişseniz ve öyle yazdıysanız eğer görevli memurlar ÖTV için anlamış olabilirler ilk akla gelen budur. Çünkü raporunuzun başvuru nedenlerine ÖTV indirimi olarak giriş yapılmış. Özel Tertibatlı Taşıt için yazılmamış.

"Ortopedi ve fizik tedavi doktorlarına da araç için rapor almak istediğimi söyledim" demişsiniz. Sadece araç için dediyseniz doktorlar özel tertibat durumunu değerlendirmemiş normal olarak raporda da öyle görünüyor.

Bu ibareyi büyük ihtimalle rapora ekletemezsiniz. Tekrar muayene gerektirir durumunuz. Yinede raporunuz ile sağlık kurulu sekreterliğine gidip danışabilirsiniz.

Kabul etmezlerse eğer raporu yeni aldıysanız 1 ay içinde İl Sağlık Müdürlüğü' ne itiraz edip tekrar rapor alacaksınız yada 6 ay bekleyip yeni rapor için başvuracaksınız.

Üst Alt