Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu aldım. Emeklilik için şimdi ne yapmam lazım?

Republic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selamlar,

Çapa Tıp Fakültesine 14 Ocak'ta yapmış olduğum rapor başvurum bugün sonuçlandı. %64 engelli raporu aldım. Engel grubu (süreğen) Kronik olarak geçiyor ve rapor bir yıl süreli verildi. Bu süreçten sonra ne gibi bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Site üzerinden arattım fakat bulamadım. Platform içerisinde linkler var ise yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler...

Republic..hocam ne yol izleyeceğiniz raporunuzu ne için kullanacağınıza bağlı??...1 yıl süreli ise süre dolmadan takiben 4 ay içersinde kurumunuza başvurarak sevk alıp yenilemeniz lazım..kolay gelsin geçmiş olsun.

deathless teşekkürler hocam, vergi indiriminden de yararlanmak ve emekli de olmak istiyorum. Ankara'ya belgelerin götürülmesi gerekiyor sanırım.

Republic..ankara ya vergi dairesi yolluyor hastane den aldığınız raporu..siz raporunuzla size bağlı vergi dairesine müracat edin onlar yollar.

Republic

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

deathless

Desteğin için teşekkür ederim Hocam.

OturanBoğa

Selamlar Hocam ,

03.08.1985 doğumluyum 03.04.2008 sigorta başlangıcım var ve 2012 den itibaren düzenli yattı (asgari ücret değil) 3100 gibi bir günüm var. sakatlık cetveline göre bilemiyorum fakat çapa %64 verdi. Henüz ne yapmam gerektiğini, nasıl bir yol izleyeceğimi de bilmiyorum.

* Hastaneden aslını almam gerekiyor mu artık? Yoksa e- rapor ve edevlet doğrulaması olduğpu için çıktı yeterli mi? Edevletten kimlik kart için ön başvuru yaptım. Aslı artık gerekmiyorsa İnteraktif Vergi Dairesine vergi indiri için de başvuracağım.

* Raporda da hastalığım aslında yarım gösterilmiş. Buna itiraz etmem gerekir mi? Yoksa süreli olduğu için bir sonraki bir sonrakinde itiraz etsem, dilekçe versem yeterli olur mu? Bununla birlikte vergi dairesi düşürebilir sanırım.

* Vergi dairesi için iş yerimin bağlı olduğu vergi dairesine mi gitmem gerekiyor. Yoksa İnteraktif Vergi Dairesinde başvuru yapayım dedim, o da ikamet ettiğim yerin adresine yönlendirdi. O yüzden henüz bir başvuru yapmadım.

Republic

Emeklilik için (03.04.2008 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4000 prime tabisiniz. YAni, eğer defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, 03.04.2026'da emekliliği hak edersiniz.

2008_oncesi.PNG

Hastaneden alacağınız raporla işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa başvurmanız gerek. Bu hakkı elde ettikten sonra emeklilik için günü bekleyeceksiniz.

Çok teşekkürler cevaplar için, bir sorum daha olacak. 2026 da illaki emekli olmak zorunda mıyım? Yoksa bu hakkı elde edip istediğim kadar çalışma özgürlüğüm bulunmakta mıdır? bir de nelerden faydalanabiliyoruz? Sitede böyle bir link var mıdır?

İşsizsen EKPSS'ye başvur. 13.02.2020'de başvuru sona eriyor acele et.

Çok teşekkürler herkese, işim var. Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah.

OturanBoğa

Hocam İlla iş yerinin bulunduğu yer olması gerekiyor mu? Başka bir ilden daha hızlı olması için gönderme şansım var mıdır?

Republic

vergi indirim başvurusu sadece işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa yapılır.

OturanBoğa

Çok teşekkürler Hocam desteğiniz için, takıldığım yerde yine yardım ricasında bulunurum.

Üst Alt