Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alım aşamasında yönetmelik değişti! Nasıl itiraz edeceğim?

deryamix

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
retinitis pigmentosa hastasıyım sağlık kuruluna başvurmuştum 6 martta butun branşları dolaştırdılar ben sadece gözden rapor alacaktım dr bana sadece gözden yuzde 40 çıkmayabilir dedi yeni yönetmelikte:
(5) Tek bir uzmanlık dalını ilgilendiren engel durumlarının tespitinde, ilgili uzmanlık dalından üç uzman hekimin katılımıyla kurul oluşturulur.
yazıyor sonucum 10 gün sonra açıklanacak ama ben usulüne uygun olsun istiyorum bunu nasıl gercekleştirebilirim
20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

Engelli raporuna itiraz etmek mi 6 ay sonra yeniden başvurmak mı mantıklı?

yeni başvurdum yüzde 35 vermişler tavuk karası var bende bi göz yüzde 50 bi göz yüzde 10
itiraz etmek mi 6 ay sonra başka hastaneden tekrar mı almak daha iyi olur ekpss için yüzde 40 üstü olması lazımmış tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bu arada yeni yönetmelik çıkmış ona göre sürec nasıl bilmiyorum teşekkürler

Tavsiyem baska hastaneyi deneyin.il sagliga itiraz ederseniz il sagligin gonderdigi hastane orani %35 cikarsa uzun vadede itiraz hakkiniz olmaz.farkli oran verirse il saglik hakem hastaneye yonlendirir ve hakem hastanenin verdigi oran kesin olur.%40 alti verirse yine ugrasmak zorunda kalirsiniz

başka hastaneden ne zaman almam gerekır yanı ne kadar süre geçmesi lazım 6 ay dıye duymustum ama rapor yenileme amaçlı mı almam gerekıyor nasıl hiç bılgım yok

yeni yönetmeliğe göre 3 göz dr unun beni görmesi lazım çunku sadece gözden rapor almam lazım ama hastanedeki yetkili birimlerin bu yönetmelikten haberi yok

Evet hastaneler vasıfsız memurlarla dolu. Ben dün yeni yönetmelikle ilgili bilgi almak için hastanenin sağlık kurulu memurlarıyla görüşmeye gittim. Yeni yönetmelikle ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. Aldığım cevap bize yeni yönetmelik daha gelmedi oldu :)

aynen aynısı başıma gelfi. Artı hasta hakları birimine gittim onlarında bilgisi yok çıktısını alıp ellerine vermek lazım

Versende birşey değişmiyor. 3 sene önce babama engelli raporu aldım. Balthazar'a göre topladım ve %90 olması gerekiyordu 3 tane farklı hastaneye gidip raporu hesaplattırdım hepsi %90 dedi. Raporu %89 olarak verdiler. 65 yaş üzeri olduğu için 10 puan eklemeleri gerektiğini belirttim. Yönetmeliğin çıktısını alıp götürdüm önlerine koydum. Ancak yapacak birşey olmadığını ve işine gelmiyorsa itiraz et dediler. Bu keyfi bir uygulama düşük puan verselerde yada eksik puan verselerde yada hesap hatası yapıp puanı bilerek ve isteyerekte düşürselerde hiç bir şekilde yasal bir yaptırıma uğramıyorlar.

Üst Alt