Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alındıktan sonra sağlanan indirimler nelerdir?

aliarz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yüzde 43 engelli raporu verildi.Bu aşamadan sonra ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor? Engelli kartı çıkması gerekli mi? Hastaneden bilgi alamadım malesef çok kalabalıktı.

Elektirik,su,doğalgaz,emlak vergisi gibi indirimler olduğunu biliyorum.Ne gibi işlem yapmamız gerekiyor? Rapor ile başvuracak mıyız? Yoksa online olarak kurumlar indirim uygulayacaklar mı? Detaylı açıklarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

@aliarz

Engelli karti için Sağlık kurul raporunun fotokopisi, 2 resim ve nüfus kâğıdı fotokopisi ile birlikte illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, ilçelerde sosyal hizmet merkezlerine başvurulur.

Şu indirimi için Belediye Şu Idaresine ASKI başvurun, ikamet ettiginiz hanenin su aboneliği üzerinize degilse indirim uygulanmasi icin üstünüze almalisiniz. Elektrik ve dogalgazda engelliye 8ndirim yok.

Çalışıyor musunuz?

Elektirikde engelliye indirim var ama sadece ptt kanalıyla elektirikde 2 kişilik ailede 40 tl 3 kişilik ailede 60 tl 4 ve üzeri aile sayisinda 80 tl indirim var sadece ptt ye kimliğiniz ile gidiniz üzerinize olmasa bile yararlanabiliyorsunuz

Tabiki bu engelli maaşı ve 65 yaşlılık maaşı alanlar için gecerli

Koylugenc

Yanılıyorsunuz. Elektrik faturalandırma uygulamalarında birtakım indirimler bulunuyor. Elektrikte; Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanabiliyor.

Bir engellinin elektrik desteginden yararlanabilmesi için ise Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarından Destek Alıyor Olmak gerekir. Yani 2022 sayılı kanun kapsamında yardım ve ayliklardan yararlanıyor olmak gerekir.

Bende öyle diyorum engelli maaşı alması gerekiyor diye
Ben 2022 engelli maaşı alıyorum elektirik desteğinde yararlaniyorum

Evet. Indirimden değil, hane geliri sınırı gibi birtakim sarta bağlanmış olan engelli aylığı yardımı gibi elektrik desteğinden yararlaniyorsunuz.

Çanakkale'de de elektrik konusunda engelliye herhangi bir indirim yok.
Arkadaşımın eşi çalışıyor, aylar önce de sormuştum. Herhangi bir indirim olmadığını öğrendim.
Çanakkale merkezde yaşıyorum. Engelliye uygulanan indirim ve kolaylıklar şöyle;
-Belediye otobüslerine ücretsiz biniyorum. Gerekli tek şey Engelli kartı.
-Yakın zamanda Türk Telekom 1 cep hattım ve evde internetime %25 indirim verdi
-Gestaş deniz işletmeleri anladığım kadarıyla %90 ve üstü engellilere ücretsiz geçiş hakkı veriyor.
-Çanakkale Belediyesi engelli üzerine olan su faturalarına %50 indirim uyguluyor. Ayrıca faturalı olma şartı yok. Kartlılarda da bu uygulama mevcut.
Bunların bazıları Çanakkale özelinde ama emsal uygulamaları sizler de yaşadığınız yerlerde sorgulayabilirsiniz.
Son olarak bazı yerler engelli kartı isterken bazıları raporu yeterli buluyor. Bilginize.

Merhaba, raporu verirken aslı gibidir gibi bir yazı verilmediği söylenildi. Arkada barkod olduğu için onun ile kurumlara başvurabilirsiniz söylediler.
Engelli kartı çıkmadan su ve diğer kurumlara rapor ibraz edilerek faydalanılabiliyor mu?
Emekli bu arada.

aliarz
Türk Telekom benden raporu istedi. Benim de e-rapor ama onlar istedi. Aslı gibidir değil, fotokopisini istediler.

Şehir içi ulaşım
Belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, metro seferleri, TCDD ve Deniz Yollarının şehir
içi/dışı seferleri ücretsizdir.

THY için; iç hat biletlerinde %20 indirimden, dış hat biletlerinde %25 indirimden faydalanılır.

Müze ve ören yerleri - giriş ücretsizdir.

Devlet Tiyatroları - gösteriler ücretsiz izlenir.

Diğer hizmetler
TV yayını hizmetlerinde (Digitürk, Türksat Uydunet Hizmetleri, Türkcell Süperonlıne gibi),
telefon/internet hizmetlerinde (Türk Telekom Sabit Hat, cep telefonları, Superonline, TTNET ve Fiber İnternet, D Smart gibi) indirimli tarifeler mevcuttur.

Acaba sadece 2000 Tl maaşı olan emekli, elektrik indiriminden yararlanır mı, rapor yüzde 80?

@sungate
2022 sayılı kanun kapsamında yardımlar şeklindeki 65 yaş üstü yaşlılık aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, muhtaçlık ayligi alanlara elektrik desteği veriliyor.
Normal emekli maasi alan engellilere öyle bir destek yok.

aliarz
Ayrıca e-devlet veya e-nabızdan da SK raporunun çıktısını alabiliyorsunuz.
Bence islemleri oncelikle engelli karti cikartarak başlayın.

Kurumlara bizzat başvurmalısınız.

Cevaplarınız için teşekkürler.Tabiki kartımızı çıkartacağız. Raporun bana 1 adet nüshasını verdiler.Fotokopisini çektirip kullanabilirsiniz diye söylediler.E nabızdan çıkartacağım rapor da aynısı mı olacak acaba? Ayrıca emlak vergisinden muafiyet hakkında bilginiz var mı?

Evet. Raporun aynisi, ıslak imza yok. Barkodlu.

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip ve geliri olmayan özürlü vatandaşlar, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muafiyet için bildirimde bulunulması gerekiyor.

hayır elektrik indiriminde emekli engelli yararlanamaz.. sosyal yardım alan engelliler yararlanabiliyor.

şehir farketmez mühim olan engellinin sosyal yardım maaşı alıyor olma şartı var. onu alıyorsa yararlanır.

Aşşağıdaki yardımlardan herhangi biri yada hepsinden faydalanıyorsanız..
Otomatikman elektrik yardımı size yatırılır. Edevlet sosyal yardımlar bölümünden (elektrik yardımı) diye yazar..

bdbcbe0c8af714285f248072350e8354.jpg

aliarz

Engelli karti için Sağlık kurul raporunun fotokopisi, 2 resim ve nüfus kâğıdı fotokopisi ile birlikte illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, ilçelerde sosyal hizmet merkezlerine başvurulur.

Şu indirimi için Belediye Şu Idaresine ASKI başvurun, ikamet ettiginiz hanenin su aboneliği üzerinize degilse indirim uygulanmasi icin üstünüze almalisiniz. Elektrik ve dogalgazda engelliye 8ndirim yok.

Çalışıyor musunuz?

engelli kartı artık bu dedikleriniz olmadanda yapılıyor edevlet üzerinden direk başvuru yapın 1 2 haftada geliyıor ben bu şekilde aldım hazırlayıp gönderdiler.

Arkadaslar ben de birsey sormak istiyorum raporumu yeni aldim ve 2022 ayligina basvuru yapmak istiyorum babamdan miras kalan memlekette 2 arsa var uzerimde basvuruda sikinti olur mu

cevaplarınız için teşekkürler.tabiki kartımızı çıkartacağız. Raporun bana 1 adet nüshasını verdiler.fotokopisini çektirip kullanabilirsiniz diye söylediler.e nabızdan çıkartacağım rapor da aynısı mı olacak acaba? Ayrıca emlak vergisinden muafiyet hakkında bilginiz var mı?

raporu ladığın hastanede sağlık kuruluna gidip aslı gibidir yaptır daha garanti olur ;)

Üst Alt