Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alınması durumunda normal çalışabilir miyim?

Baybipo

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar erken emeklilik için engelli raporu için başvuru yaptım yirmi yıla yakın bipolar hastasıyım rapor alırsam 2023 yılında emekli olabiliyorum. Özel sektörde çalıştım için psikiyatrik engelli olacağım için engelli raporunu işyerine bildirmeyecegim bu rapordan iş yerinin haberi olabilirmi bilmiyorum işten çıkarır diye endişe ediyorum ben söylemedim sürece iş yerine başka kanallardan bilgi gider mi?

Baybipo

İşyerinin haberi olmaz. Senin rapor aldığınıda bilmezler. İstersen de şöyle yapabilirsin emeklilik zamanın gelene dek hiç kimseye söylemezsin. Ama sürekli ilaç kullanmak gerekecek ne kadar saklayabilirsin orasıda sana kalmış.

ayDÜNYAvazo
Büyük ihtimalle psikiyatrik engelli raporu süreli veriliyormuş birkaç heyetten sonra sürekli olarak veriliyormuş buda aşağı yukarı 4-5 yıl bu sebeple rapora erken başvuru yapıyorum ilaç kullanımı konusunda söylediğinden açıkçası ne demek istediğinizi anlamadım!!!! zaten 16 yıldır düzenli olarak 4 çeşit ilaç kullanıyorum

Baybipo

Sizinde dediğiniz gibi 16 yıldır 4 çeşit ilaç kullanıyorsunuz. Bu ilaçlardan hiçbiririni iş yerinde içmeyecekmisiniz. O zaman diğer insanlara ne diyeceksiniz. O zaman diğer insanlar sizin ilaç kullandığınızı bilecekler. Ama şunu bilemeyecekler hangi hastalık için ilaç kullandığınızı bilemezler siz söylemediğiniz sürece. Ben bunu demek istemiştim.

Bende sizin yaşadıklarınızı yaşamıştım. 2010 ile 2016 yılları arası ilaçlarımı herkesten gizlice içiyordum. Kimse bilmesin diye doğrusu. Hatta ki bu zaman zarfındada engelli raporum vardı, ama kimsenin haberi yoktu bundan. Daha sonra özelde psikiyatrik engelli ve ilaç kullanmaya mecbur bir kişi olarakda ENGELLİ KADROSUNDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM VE DEVAM EDİYORUM.

Korkmayın o kadar...

ayDÜNYAvazo

Size de geçmiş olsun engelli raporu alma hakkım olduğunu bilseydim ekpps ye girip memur olmak isterdim.İlaç konusunda hassasım evde içeceğim şekilde ayarlama yapıyorum merak ettiğim zamanı geldiğinde benim raporun var vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum dediğimde işyeri problem çıkarır mı?

Baybipo

Sorun çıkarmazlar hastaneye sevk alırsın ve vergi indirimini de alırsın rahat rahat.
Siz õnce engelli raporunuzu alın ve o rapor hazırda bulunsun.

yüzde 40 engelli raporu alınsa işyerinde çalışırken sgk yatırılırken anlaşılır mı ? bence anlaşılır çünkü az yatıyor sgk . bilgisi olan var mı?

Üst Alt