Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alırken hangi süreçlerden geçiyoruz!

DilanAtalay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli raporunu bugün almış biri olarak sizlere izlediğim aşamaları anlatmak adına bu yazıyı kaleme alıyorum. 😊

Öncelikle MHRS ALO 182 hattını arayarak veya MHRS mobil uygulamasına giriş yaparak sağlık kuruluna randevu alacaksınız. Randevu tarihiniz geldiğinde hangi hastaneden randevu aldıysanız oraya gideceksiniz. Sağlık kurulu alanına gidip orada ki memura ben engelli raporu çıkarmak istiyorum diyeceksiniz.

Bir miktar ücret ödeyeceksiniz, bir adet form dolduracaksınız. Adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı, Tc kimlik numaranızı, adresinizi yazıp imza atacaksınız. Zaten sizi yönlendirecekler, o konuda içiniz rahat olsun.

Daha sonra size bir kağıt verilecek. O kağıt üzerinde branşlar yazılı olacak. Ortopedi, KBB, Dahiliye ve bir kaç branş daha yazılı olacak. Sizler kağıtta yazılı olan branşlara muayene olacaksınız. Kağıt üzerinde bulgular diye bir alan olacak. Sizi muayene eden doktorlar sizin rahatsızlıklarınız ile ilgili görüşlerini, tanıları o alana yazacaklar.

Bütün doktorları gezdikten sonra bahsettiğim bu kağıdı sağlık kurulu memuruna teslim edeceksiniz. Evrağı teslim ettiğiniz memur şu tarih şu saat'de heyete gel diyecek size. Heyet gününde hastaneye yeniden gelmek üzere o hastaneden ayrılacaksınız, evinize gideceksiniz 😊

Engelli raporu işlemleri için yanınıza sadece kimliğinizi almanız yeterli olacak. Kesinlikle vesikalık fotoğraf götürmenize gerek yok. Sizin resminizi sağlık kurulu memuru 5 saniye içerisinde pc webcam ile çekecek zaten. O konuda sakın tereddüte düşmeyin, yanımda vesikalık götürmek zorunda mıyım gibisinden düşüncelere kapılmayın.

Sizlere konuyla ilgilide bir tavsiyem olacak nacizane. Kesinlikle ilaç raporlarınızı, ameliyat olduysanız ekiprizlerinizi yanınızda bulundurun. Muayene olma aşamasında bunları ilgili doktora beyan edin. Hiç çekinmeden bütün rahatsızlıklarınızı paylaşın.

Bende şu rahatsızlık var % kaç oran alırım, Mehmet %20 almış bende mi %20 alırım tarzında düşünceleri es geçin. Çünkü doktorların insiyatifleride en az özürlü oran cetveli kadar önemli bir pay sahibi burada. Örneğin ben düz taban olduğum için %7 oran alırım fakat sen %10 oran alırsın. Her ikimizde düz taban olabiliriz ama düz tabanlıklarımızın derecesi aynı değildir, oluşturduğu tahribatlar aynı değildir. Bu sebeple oranlar da 3-5 puan oynayabilir.

Ayrıca özellikle psikolojik konularda X hastanesinde görev yapan pskiyatri uzmanı size oran vermezken, Y hastanesinde görev yapan pskiyatri uzmanı %20 oran verebilir. Burada doktorun değerlendirmesi, bakış açısı önemli rol oynuyor. Oldu ki aldığınız oran %40 altında kaldı veya sizi tatmin etmedi bu durumda yapmanız gereken ise itiraz etmek. Devletimizin sizlere vermiş olduğu bir hak nihayetinde. Raporunuza itiraz edebilir, yeniden aynı işlemlerden geçebilir, şansınızı deneyebilirsiniz.

Hoşça kalın... 😊🙏🏼

Merhabalar ben de ablam için rapor çıkarmak istiyorum.46 yaşında yürüyüp konuşamayan temel ihtiyaçlarını dahi kendi karşılayamayan engelli bir ablam var. Babamın ihmali ve yardım kabul etmemesi yüzünden kendisinin bu yaşa kadar hala bir engelli raporu yok. Ancak annem-babam da artık yaşlandı ve ablamın bakımı yavaş yavaş benim üzerime kalmaya başladı. Ben de artık hem bir engelli raporu olması hem de ülkemizde araçların malum fiyatlarından dolayı yeni bir araba almak için harekete geçmek istiyorum. İzlemem gereken adımları bilmiyorum bu konuda oldukça cahil olduğumu söylemeliyim. Öncelikle ne yapmam gerekiyor hastaneye rapor için başvurmak mı, vasi kararı için başvurmak mı? Bunları nasıl yapacağım?

ablamsevda
siz rapor için başvuru ettiğinizde,raporu araç almak için ve ebm için deyin. çünkü ablanız bagımlı büyük ihtimal tam bağımlı rapor alırsınız ve siz kendınızı bakıcı gösterip ebmye başvurabilirsiniz.konuşamasa bile işaretlerle derdini anlatabiliyorsa vasi isteemyebilirler.vasiliği 18 yaş altı ve zihinsel engelliler için istiyorlar genelde.siz en yakın hastaneye gidip başvuru edın.onlar size ne yapmanzı gerektiğini vasiye gerek olup olmadıgını söylerler.

Engelli Raporu Alma

Arkadaşlar Ekpss sınavına girebilmek icin engelli raporu almak istiyorum engelli raporunu nasıl alabilirim yardımcı olabilirmisiniz nasıl adımlar işlemeliyim

hastalık neyse ona uygun polikliniğe gitmelisin en az 6 ay tedavi olman gerekiyor hastane de

Engel teşkil eden rahatsızlıklarındaki branşa ait doktorların belirliyor rapor oranı belirleyen teşhisleri. Heyette ona göre rapor veriyor.

Yasin0678

en yakın hastaneden Heyet raporu almak için randevu oluştur, hastaneye gidince adımları nasıl takip edeceğini görevliler söyleyecektir.

Nurtan
tıp1 diyabet hastasıyım, tansiyon ve tiroid hastalığım var hangi bölümden alcaksınız derken

Havan-Kime-GuzeLim
e nabız üzerinden sağlık kuruluna randevu almaya çalışıyorum ama hergün dolu başka türlü randevu alma şansım varmıdır

Yasin0678
Mrs'den alabilirsiniz. pandemi den dolayı randevular uzayabiliyor. ara ara deneyin. aldıktan sonra gününüz gelince, kimliğiniz ile hastanenin sağlık kuruluna müracaat edin.

Son düzenleme:
Nurtan

peki bu engelli raporunu alınca yenilemem gerekiyormu belli bir zaman sonra

Yasin0678

Hastalığının türüne ve ağırlığına göre değişir o. Kalıcı hastalıklarda yenilemen gerekmez rapor üzerinde sürekli ibaresi yazılır örneğin.

merhaba ,hocam sağlık raporu alırken muayene olcağımız branşlara ekleme yapılabiliyormu acaba

Havan-Kime-GuzeLim
e nabız üzerinden sağlık kuruluna randevu almaya çalışıyorum ama hergün dolu başka türlü randevu alma şansım varmıdır[/QUOTE]

Alo 182'yi arayıp ordan alabilirsin

merhaba ,saat 15:55 gibi sisteme gir mhrsden,16:05 gibi almayı deneyin ben öyle aldım 15 gün sonrasına,

Sağlık kuruluna kaç gündür randevü alamıyorum sürekli deniyorum ama olmuyor e nabız üzerinden nasıl randevü aldınız bana yardımcı olurmusunuz

@EMRPLT

valla bende sizin dediğiniz yöntemi denedim ama olmuyor aradığınız kriterde randevü bulunamadı deniyor

alamıyorum alamıyorum ne 182 ne mhrs web herkes mi engelli herke smi rapora ihtiyaç duyuyor bu yoğunluk nedir anlamıyorum , ötv siz araba derdine düşmüş yaşlı engelli akrabası üstünden araç almaya çalışan uyanıklar yüzünden olan gerçekten rapora ihtiyaç duyanlara olıyor.doktorlar heyet bıkmış insanalrın suratıan evraklarına bakmaz olmuşlar. yazık yazık yazık

valla bende bayadır uğraşıyorum en son hastaneye gidip rıca etcem randevü alamıyorum randevüsüz alın diye

Benim sadece psikolojik yani tum testlete girmem gerekiyormu benim kbb ile dahiliye ile ilgili bir sorunum yok yani bunlari yinede mecburen muayne olacakmiyim

Heyet gününde hastaneye yeniden gelmek üzere o hastaneden ayrılacaksınız, evinize gideceksiniz dediniz.

Heyet günün de neler yapılıyor evrak mı veriyorlar.

DuyguB
heyet gününde yetişir ise işlemleriniz size evrak (raporunuzu) verirler.raporu alınca en yakın yerde 5 10 tane fotokopısını çektirip aslı gibidir diye onaylatırsanız .raporun aslı sızde kalır onaylı kopyayı kullanırsınız gerek oldukça ben öyle yaptım.ne işe yarar derseniz.internet indirimi var cep tel indirimi var ben oralara verdım.hertürlü gerek oluyo

E devletten çıktı alıp vermek yeterli diye biliyorum. Sosyal hizmetler bize Artık aslı gibidir evrak gerek duyulmuyor diye söylemişlerdi bize

Randevu + poliklinikleri dolaşıp muayene + tahlil ve tetkikler + eski ve yeni tüm raporlarını dosyaya ekle ( epikriz, ilaç, medikal... )

EMRPLT

tabi doktora söylersiniz oda uygun görürse farlı bölüme muayene açar, mesela ortapedi standart muayene yok ama sonradan randevu açılıyor

Arkadaşlar engelli raporunu bugün almış biri olarak sizlere izlediğim aşamaları anlatmak adına bu yazıyı kaleme alıyorum. 😊
korona nedeni ile hasta seçip heyete gel diyorlar , her hasta heyete çağrılmıyor .ve inanın her hastane kurulu farklı farklı işleyişe sahip.ben pazartesi gel heyete gir dediler kendim istemedim o kadar ters o kadar olumusz o kadar eziyet ki ....allah kimseyi türkiyede engelli yapmasın tek söyleyeceğim bu

internet indirimi var cep tel indirimi var ben oralara verdım.hertürlü gerek oluyo

bana geçen pazartesi artık böyle uygulama yok netten indiriyorsunuz dediler.

Randevu + poliklinikleri dolaşıp muayene + tahlil ve tetkikler + eski ve yeni tüm raporlarını dosyaya ekle ( epikriz, ilaç, medikal... )

özel hastane çekimleri( özellikle tanınmış ve sektörde güvenilir) bakmadılar bile ....ölümden döndüğüm hastalığıma puan vermediler ki kayıtlar ilk devlette idi son 10 senedir özeldeyim

valla bende bayadır uğraşıyorum en son hastaneye gidip rıca etcem randevü alamıyorum randevüsüz alın diye

ben 3 ay uğraştım en sonunda aldım ama memura şu doktro yolladı denilince çatır çatır girdiler yanımda. yapılabiliyor

Benim sadece psikolojik yani tum testlete girmem gerekiyormu benim kbb ile dahiliye ile ilgili bir sorunum yok yani bunlari yinede mecburen muayne olacakmiyim

evet diğerleri 0 verir ama olmak zorundalar

merhaba ,hocam sağlık raporu alırken muayene olcağımız branşlara ekleme yapılabiliyormu acaba

dahiliye mesela diğer branşları yazıyor , ortopedi de diğerlerini yazıyor onlara gidiyosunuz kendiniz kafanıza göre gidemiyorsunuz

saat 16 de dene

tek tavsiyem iki ayrı yerde hastane seçmeyin bir oraya bir buraya koşturuyorsunuz sonra birçok bölüm haftanın belli günleri heyete bakıyor mesela öğlen 12 ye kadar gibi kısıtlamalr var yetişemiyorsunuz....her bölüm aynı yerde tek hastane olsun

Üst Alt