Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alırsam bana ne gibi faydası olacak?

Zeynepiltekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Bir sorum olacak, mesanemde ki hasardan dolayı mesane pili takıldı elektrik akımı veren bi cihaz. Bu cihaz hayatımı çok zorlaştırıyor. Hayati riskleri falan var. Ve başka rahatsızlıklarımda var. Ben rapor almak istersem bana ne gibi yararları olacak ? Yardımcı olursanız sevinirim..

Raporun faydaları nelerdir bilgisi olanlae söyleyebilir mi ?

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Benim hasarım omurilikte mesane implant uygulandı. Elektrik akımı veren ve çeşitli riskleri olan bir cihaz. Bu durumda ben rapor aldığım takdirde bana nasıl yararları olacak hic bir bilgim yok doktorum rapor verelim diyor ama gidişat nasıl işleyecek

zeynep hanım eğer çalışıyor iseniz ve işe girişiniz 2008 öncesi ise vergi indirimi alarak erken emekli olabilirsiniz. engelli kimlik kartı ile otobüs,tren, uçak, su faturası,cep telefonu faturası indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

Yüzde 40 ve üstü raporlar iş görüyor. Yüzde 40 'ın üstünde rapor alırsanız faydası çok. Erken emeklilik,ücretsiz ulaşım veya indirimli ulaşım duruma göre şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda farklılık gösterebiliyor. Maçları ücretsiz izleme,müze v.b yerlere ücretsiz girip ziyaret etme. İş imkanı şirketlerin engelli personel çalışma zorunluluğu bulunmakta, en yakın işkur birimine gidip görüşün hafta içinde bir çok iş görüşmesi ayarlayabiliyorlar. Hastanelerde öncelik tanınıyor. Bildiklerim bunlar :D

rapor alma imkanınız varsa mutlaka alın her alanda pozitif etkisi oluyor çalışma yaşamından sosyal yaşama kadar

aldığınız rapor oranı ve raporda yazan ağır engelli vs. gbi açıklamalara göre bazı haklardan yararlanabilirsiniz... emeklilik, bakım maaşı vb.

[FONT=Arial]İNDİRİMLER[/FONT]

[FONT=Arial]1. Belediyelerin Şehir İçi Ulaşımda Engelli Kişilere Sağladığı Ücretsiz/İndirimli Seyahat Hakkı İle Diğer Bazı İndirim Ve Kolaylıklar Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]Bazı belediyeler, belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda engellileri şehir içi otobüs, vapur, su. vb. hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli faydalandırmaktadır. Belediyelerin indirimli veya ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak üzere belediyenin ilgili birimine müracaat etmek gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=Arial]2. Şehirlerarası Yolcu Otobüslerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]Şehirlerarası yolcu otobüslerinde, Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrası gereği; % 40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenmektedir.[/FONT]

[FONT=Arial]3. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Tarafından Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]%40 ve üzeri olan engelli yolcunun sadece kendisi, engel oranı %50 ve üzeri olan ağır engelli yolcunun kendisi ve varsa beraberindeki refakatçisi ana hat yolcu trenlerinde %50 indirimli olarak seyahat edeceklerdir. Söz konusu indirimden yararlanmak isteyenlerin "Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında yönetmelik" ‘e uygun olarak alınmış sağlık kurulu raporu, engelli kimlik kartı veya ( Engelli nüfus cüzdanında yer alanlar için) nüfus cüzdanını ibraz etmeleri gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=Arial]4. Türk Hava Yolları Tarafından Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]Türk Hava Yolları, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen % 40 ve üzeri oranda engelli kişilerin, engelli kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''Engelli'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.[/FONT]

[FONT=Arial]5. İstanbul Şehir Hatları İşletmesi ve İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi tarafından engellilere indirim nasıl uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]İstanbul Şehir Hatları İşletmesi tarafından, kimliklerini ibraz etmek suretiyle engellilere, 60 yaş ve üzeri olan vatandaşlar, gaziler, şehit ve gazilerin dul ve yetimlerine akbilli hatlarda ücretsiz seyahat etme imkanı sağlanmaktadır. Ağır engelli vatandaşların kartlarında “Refakatçi” ibaresi bulunan kişilerin yanlarındaki refakatçiler de ücretsiz olarak seyahat etmektedir. Biletli hatlarda eğer indirimli tarife var ise, indirimli bilet ile seyahat edebilmektedirler.[/FONT]

[FONT=Arial]İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi tarafından, bedensel engelliler, % 40 ve üzeri oranda engelli olan ve nüfus cüzdanında engellilik bilgisi yazılmış olan engelli kişilere; bilgisayardan bilet kesilen dış hatlarda indirimli, İETT'den alacakları ücretsiz seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda indirimli tarifeden yararlanmaktadır. Malul vatandaşlar ile 2022 sayılı kanuna göre maaş alan 65 yaşını doldurmuş, bakıma muhtaç, malul durumdaki kişiler; durumlarını belgelemek kaydıyla dış hatlarda indirimli, İETT'den alacakları ücretsiz seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda indirimli yararlanmaktadır.[/FONT]

[FONT=Arial]6. Müze Ve Ören Yeri Girişlerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]Müze ve ören yerlerine, engelliler ile bir refakatçisi, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz biletle girmektedirler.[/FONT]

[FONT=Arial]6. Milli Parklar, Tabiatı Koruma Alanları Ve Tabiat Parklarına Girişinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?[/FONT]

[FONT=Arial]Engelliler, harp malulü ve gaziler ile bunların eşleri, çocukları, ve anne babalarından, kimliklerini ibraz etmek suretiyle milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarına girişte ücret alınmamaktadır.[/FONT]

[FONT=Arial]7. GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) Uygulanan İndirimli Tarife Nasıldır?[/FONT]

[FONT=Arial]GSM operatörleri, engelli kişilere özel tarifeler uygulanmaktadır.[/FONT]

Bilgilendirme için teşekkür ederim herkese. Annem biraz çekingen davranıyor evleneceğin zaman ağır hasta gözüyle bakarlar diyor. Bende alırsam ne gibi yarari olacak öğrenmek istedim.

bence hic cekingen olmayin veriyorlarsa rapor direk alin hasta insan zaten hastadir rapor olunca millet agir hasta diye bakar diye bisey yok siz takmayin bence direk alin

Bunu insanlara anlatmak ne kadar zor. Halbu ki zaten sıkıntım var o raporla birşey değişmeyecek olsa da olmasa da ben bu derdi yaşıyorum zaten ama işte...

Üst Alt