Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alırsam hangi haklardan yararlanabilirim?

Strom9

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
İsmim Furkan aranıza yeni katıldım yani şöyleki uzun uğraçlar sonucu %20 ile başlayan engelli raporum 3 yıl sonunda hiç bir değişiklik farklılık olmaksızın aynı evraklarla doğru bir hastanede %68 süresiz olarak yenilendi. Yalnız yaşıyorum anne ve babayı kaybettim üniversiteyi yeni bitirdim 22 yaşındayım acaba bu raporun bana ne gibi faydaları olur siz abilerim ablalarımdan bu bilgiler hakkkında faydalanmak istiyorum.
Sorularım şunlar;
-Engelli raporum ile neler yapmayalıyım hayatımı kolaylaştırmak adına nerelere başvurmalıyım? (işsizim)
-Raporumda açıklama kısmında 4857 iş kanunun 30. maddesi kapsamına girer yazıyor yani ben ekpss ile memurluğa girebiliyormuyum tekrardan bir rapor istenme durumu olurmu acaba atansam?
-engelli raporundan sonra bana hayatta ne gibi imkanlar doğuyor?

şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar

hoşgeldin dostum...
raporun ile işkur a kayıt olup engelli alımlarına müracat edebilirsin,
rapor ile sosyal hizmetlere başvur engelli kartı çıkarttır belli indirimlerden faydalnırsın,
ekpss alımlarını takip et onlara başvur,
şimdilik aklıma gelen bunlar diğer arkadaşlar da bilgi verirler.....

maaş alırsın..gelirin yuksek ise onu bile alamazsin..baska hicbir hak yok..otobüs minibüs indirimi karın doyurmuyor

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle hem geçmis olsun hem başın sağolsun kardeşim.özetlersek haklarını Maaş + ucretsiz akbil + iski ve int faturalarinda indirim + evin varsa vergi muafiyeti + müzelere ücretsiz giris ... Bunlar aklima gelenler..teselli ikramiyesi gibi düşün. Ama 1 sifirdan üstündür...
Hiç yoktan iyidir

Engelli raporu sonucu verilen haklar

Arkadaşlar raporu aldığımız takdir de su - elektrik - vergi indirimlerinin hangidknfdn yararlanabiliriz?
Bir de sınav başvurusu önce aile sosyal poltk. Bakanlığı sonra ösym değil mi

Tcdd ücretsiz seyahat , şehirlearası seyahat de yğzde 30 indirim , mobil hatlarda ve internet bağlantılarında yüzde 25 indirim bağlı olduğun belediyeler de müze mesire yeri gibi yerlere giriş ücretsiz belediye otobüs ve tramvaylarına ücretsiz kart bunlar var he bir de thy yüzde 25 indirimli

4857 iş kanunun 30. maddesi;
işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler Ekpps de işine yarar.
Arkadaşlar ıvır zıvır hiç bir anlamı olmayan yardım adı altında bu devletin aslında utanç kaynağı olan şeyleri zaten yazmışlar
Yanlız yaşadığını işsiz olduğunu ve anne babayı kaybettiğini yazmışsın %60 ve üstü rapor ile Anne yada Baba yada her ikisinden emekli olan varsa maaşa yada kurumları farklı ise her iki maaşada yetim aylığı adı altında bağlanabilirsin
Böyle bir imkanda yoksa engelli maaşında yeni zam ile 862 tl gibi bir maaş alabilirsin
Anlayacağın gibi Sağlam insanın bile işsiz gezdiği bir memlekette engelli raporu avantajı az dezevantajı fazla olan bir belğe

Dediğin gibi Elk indirimi ve Su indirimi ( eğer su abonelik senin üstüne ise ) elk fatura abonesi fark etmiyor
Ekpps ise yanlış bilmiyorsam ilk önce raporunu Aile ve Sosyal Politikalar il md.lüğünden onaylatıp ÖSYM'nin //www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapıyorsun ( ama bu bilğiyi teyit ettir lütfen çünkü çok emin değilim)

Üst Alt