Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alırsam işyerinde sıkıntı olur mu?

stormaxi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba.
Ozel bir sirkette calisiyorum.yineleyen depresif bozukluk hastaligim mevcut.doktorum % 40 engelli raporu alabilecegimi soyledi. Fakat benim bazi korkularim var. Bu rahasizlik bende 10 senedir var. Cesitli zamanlarda ataklari nuksediyor. Bu isyerinde 5 yildir calisiuorum.bu 5 yillik sure icerisinde 1 kez atak yasadim 1.5 ay rapor aldim. Isyerim buyuk kurumsal bir sirket oldugundan bir sikinti olmadi. Benim bir kac sorum olaca sizlere.
1-suan engelli raporu alirsam, ve isyerim bunu ogrenirse herhangi bir fesih durumunda hastaligin gecmisten oldugunu ogrenip,hakli fesih islemi gerceklestirilip tazminatsiz beni isten cikarabilirmi
2-engelli raporu alip bir sonraki ekpss sinavina girmek istoyorum. Bu rapor alma ve sinava girme sureci isyerimden gizli gerceklesebilir mi?
3-raporu alip is yerine bilgi vermem ne kadar dogru olur.
Simdiden tesekkurler.

1.% 40 ve üzeri vergi indirimi için raor al ve erken emekli ol.
2.aldığın raporu işverenine ver seni engelli kadrosu açığı varsa dahil eder yoksa zaten çalışıyorsun devam edersin.
3.Hiç bir şekilde çıkaramaz o kadar zaman için de 1.5 ay hastalığın nedeniyle rapor almışsın diye düşünüyorum yinede yasal prosedürlere bakmak lazım.

adakm cevaplar için tesekkur ederim.
hastalıgım işe girişten once oldugu için ve işe girişte doldurulan evraklarda bu hastalıgı belırtmedıgım ıcın korkum var.
baska fikri olan arkadasım var mı?

Hiç bi sıkıntı olmaz, hatta engelli çalıştırdığı için işverene faydası bile olur. Bi an önce raporunu almaya bak.

calisamayacagi isler bolumu???

Arkadaslar merhaba
Dun heyete girdim yineleyici depresif bozukluktan %40 rapor aldim. Fakat raporumda calisamayacagi isler bolumunde agir ve tehlikeli islerde calisamaz yazacaklarmis. Mezuniyetimde kimyagerlik . Yarin birgun atamamda kimyager kadrosuna olursa bunda sikinti yasayabilirim.
Heyetteki calisanlarla konustum . Calisamayacagi islere birsey yazmak zorundayiz dediler.
Sizce ne yapmaliyim ne tavsiye edersiniz.

Üst Alt