Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almadan EKPSS başvurusu yapabilir miyim?

Yasin0678

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar
Tıp1 diyabet hastasıyım ve bu sene önlisans dan mezun oldum ekpss ye girmek istiyorum engelli belgem yok nasıl bir adım izlemeliyim nasıl ekpss sınavına başvurabilirim?

Rapor olmadan başvuru yapamazsınız. Rapor almak için bulunduğun ildeki hastaneye başvurup ordan rapor alabilirsiniz. Yüzde 40 ve üzeri rapor oranı çıkarsa sınav için kayıt olup sınava girebilirsiniz.

Zaten Ekpss engellilere özelyapılan bir sınav her ne kadarnsahterapoelar gezsede günümüzde aslında engellilere özel

engelli raporu cıkarttıkdan sonra gitmem gereken herhangi bir yer varmı yoksa direk ösym sistemine düşüyormu

engelli raporu cıkarmak icin ilk aile hekiminemi gitmek gerek

Engelli raporu çıkarttıktan sonra sınav kayıt zamanında sınav için kayıt olursun. Rapor verilen hastaneye başvuracaksın. İkamet ettiğin yerdeki hastaneye git orda sana bilgi verirler.

Ekpss ile atanma

arkadaşlar yeni engelli raporu cıkarmaya çalışıyorum ekpss girip düz memur olan varmı maaşı nekadar
engelli raporu cıkarıp herhangi bir sorun yaşayan varmı lütven bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
engelli raporu cıkarıp cıkarmama arasında cok kararsız kaldımda lütven yardımcı olun bana

Sınava girmek için önce raporu çıkarman gerek. Raporunu çıkardıktan ve sınava girdikten sonra diğer konulara bakarsın.

ahmet311

raporu yenimi aldınız acaba rapor sürelimi nezamana kadar gecerli engelli raporunuz yoksa süresizmi ?

ahmet311

yanlış anlamassanız hangi hastalığınız vardıda 2 yıllık rapor verdiler bende süreli rapor istiyorum süresiz değilde ondan soruyorum

Merhaba engelli 6raporu herşekilde gerekli olur yeterki /40 oranını geçmek ben de şunu merak ediyorum bu yeni senede 2022'de ekpss olucak mı öncelşkli yıllarda aldığımız puanlar geçerli olucak mı ben yıllardan beri sınava giriyorum tek başıma ve rehberlik öğretmenlerle tercihlerimi yaptık ve yaptın hiç yerleşemedim.Lise mezunuyum düz lise en yüksek 76 puan aldım ama olmuyor maalesef yine pes etmicem sınava giricem

Vallahi arkadaşım gerçekten çok üzücü bi durum.Şu an mesela TYP kapsamında anaokulunda temizlik elemanı olarak çalışıyorum Allah izin verirse 2022 haziran ayına kadar iş fırsat buldukça ders çalışıcam.Çalışmak çok güzel temizlik işi sağ ayağımdaki engelden çok zorluyor beni ama bi şekilde sabrediyorum.5 yıl var emekli olmama düşünsene engel kavramında mutlaka bi eksiklik zorluk oluyor bu 90 puan alma nedir ömrüm byunca hiç anlıyamam arkadaşım.Allaha emanet ol hayırlı akşamlar

lacivert21

%40 rapaor aldim nasil muracaat edicem ekpss ye

Sınav kayıt tarihinde ösym sınav merkezinde kayıt olursun. Önceden aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip raporunu onaylatacaksın. Kayıt tarihlerini ösym daha sonra açıklayacak.

Vallahi arkadaşım gerçekten çok üzücü bi durum.Şu an mesela TYP kapsamında anaokulunda temizlik elemanı olarak çalışıyorum Allah izin verirse 2022 haziran ayına kadar iş fırsat buldukça ders çalışıcam.Çalışmak çok güzel temizlik işi sağ ayağımdaki engelden çok zorluyor beni ama bi şekilde sabrediyorum.5 yıl var emekli olmama düşünsene engel kavramında mutlaka bi eksiklik zorluk oluyor bu 90 puan alma nedir ömrüm byunca hiç anlıyamam arkadaşım.Allaha emanet ol hayırlı akşamlar

Sınav haziran değil nisan ayında oluyor. Önceki puanlar geçerli oluyor. Hangi puanın yüksekse onu kullanıyorsun.

Sınav kayıt tarihinde ösym sınav merkezinde kayıt olursun. Önceden aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip raporunu onaylatacaksın. Kayıt tarihlerini ösym daha sonra açıklayacak.

Sınav haziran değil nisan ayında oluyor. Önceki puanlar geçerli oluyor. Hangi puanın yüksekse onu kullanıyorsun.

Tesekkurler

Ekpss icin başvuru yapma

Arkadaşlar bugün e devlette engeli raporum cıktı ekpss ye girmek istiyorum nasıl başvurcam nezaman başvurmam gerekiyor başvuru icin herhangi bir belgeye gerek varmı bu konuda bana yardımcı olurmusunuz

Başvurular daha başlamadı. Ösym başvuru ve sınav tarihlerini sonra açıklayacak.

başvuruların başlamadığını bende biliyorumda başvururken ne belgeler gerekiyor nerden alınıyor sırayla nereye gitmemiz gerekiyor onları sormak icin yazdıydım

Başvurular başladığında raporunu aile ve sosyal politikalar bakanlığına götürüp onaylatırsın. ösym kayıt merkezlerinden birine gidip kaydını yaptırıp sonra sınav ücretini ödersin. Belge için diploman ve raporunun aslı ile aslı gibidir gerekli.

engelli raporumun aslını nerden alcam bana hastaneden vermedilerde ben engelli raporu aldıgımı e devletten gördüm engelli raporu aslı gibidiri nerden almam gerekiyor birde kusura bakmayın cok soru soruyorum

Yasin0678

E devletten alabilirsin. hastane neden raporun aslını size vermedi? Sormadınız mı?

valla hastanede sonucu bile söylemediler bana direk sonucuda e devletten bak dediler gönderdiler

E devletten alırsın o zaman. Sorarlarsa hastaneden böyle söylediler dersin. Bir sorun olmaz.

Üst Alt