Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak için hazırladığım dilekçede hata/eksik var mı?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
HyN8aH.jpg

Arkadaşlar Merhaba;

Üstteki dilekçeyi hazırladım, hastaneye başvuru yaparken 5 ayrı ibare kullandım ve 5 nüsha olarak tarafıma engelli raporu verilmesini talep ettim.
Bu başvuru dilekçem sizce doğru mu? Eksiklik / Yanlışlık varmı? Size göre ilave etmem gereken kısımlar mevcut mu?

35efe35

2. sorunun devamına "eğer çalışabilir raporu verilecekse hangi işlerde çalışamayacağım (örneğin ayakta durarak yapılan işler vb) bilgisinin yazılmasını"

eklenebilir.

Teşekkür ederim bilgi için hozgul ,peki bu alacağım raporu o 5 maddede belirttiğim bütün işlerde kullanabilirmiyim? Ötv siz araç alımı dahil olmak üzere?

bende bunları yazmama rağmen raporu düzenleyen kuruldaki ahmak insanlar kafalarına göre bazı yerleri boş bırakmıştı, ne evet ne hayır yazmışlardı gidip bir daha yapmıştım aman dikkat et
misal çalışabilir yazmamışlardı boş bırakmışlardı ama dilekçem de bunu belirtmiştim

35efe35

Rica ederim, raporun o bölümleri değerlendirilmiş olursa elbette kullanabilirsiniz.

hozgul , Skolyoz23

Öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar, keşke başka fikri yada tecrübesi olan arkadaşlardan da bilgi alabilseydim...

@35efe35 hocam bir de memur olmayı düşünüyorsanız yani ekpss sınavına girecekseniz. muhakkak memur olarak çalışabilir yada kamu kurumlarında çalışabilir yazmayı ayrı olarak unutmayın. çoğu arkadaşın istihdamı işaretli ve çalışabilir yazmasına rağmen sırf engelli raporunda bu ibarenin olmasını isteyen çok az da olsa kurumlar var

yani sınava girersiniz atama sırasında istenilen evraklar arasında bu da olabilir, siz bunu da yazdırın eğer oluyorsa kafanız rahat olur. olmasa ne olur diyeceksiniz ? olmasa sıkıntı yok 2 günlük bir işlem ile durum bildirir raporu alarak atama sırasında yine veriyor hastaneler ama oluyorsa siz şimdiden yaptırın ilerde durum bildirir raporu ile uğraşmamış olursun

çalışabilir ve çalıştırılamayacak işlerin niteliği olsun dediğim gibi diğer devlet memuru olarak çalışabilir isterse kurumlar durum bildirir raporu çıkarmak bir iki gün maksimum sürüyor sıkıntı olmaz yani

Ek olarak engelli raporu sorgulamasının nasıl yapılacağını anlatan bir yazıyla karşılaştım. İşinize yarayabilir.

Yasalar sayesinde doğuştan veya sonradan bir kaza sonucu engelli durumunda olan vatandaşlarımız için birtakım kolaylıklar sağlanmıştır. Bedensel ya da zihinsel engelli olan vatandaşlarımızın da engelli ayrıcalıklarından yararlanabilmesi için devlet tarafından istenen engelli raporunun olması gereklidir. Önemli bir hatırlatma! Bir kişinin engelli raporu alabilmesi için %40 ve üzeri derecede engelli olduğunun hekimler tarafından belirlenmesi gereklidir. Engelli raporu sağlık kuruluşları tarafından da verilmektedir.

Engelli Raporu Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK'nın web sitesi üzerinden engelli raporu sorgulama işleminizi istenen bilgileri girdikten sonra gerçekleştirebileceksiniz. Vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun websitesi yoğun olarak ziyaret edilmekte olduğundan dolayı SGK'da birçok sorgulama işlemini sitesine yüklemiş durumdadır. Daha kolay hizmet sağlamak ve hızlı işlem yapmanızı öngörmek için engelli raporu sorgulama uygulamasını da sunmuştur. Aşağıda bulunan butona tıkladığınızda engelli raporu sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfaya ait ekran görüntüsü aşağıda verilmiştir. Detaylı anlatım için yazının devamını takip edebilirsiniz.

Kaynak https://www.sorgulama-tr.net/engelli-raporu.html

Üst Alt