Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu almak için izlenmesi gereken prosedürler nelerdir?

kamil29

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 25 yaşında üniversite mezunu bir bireyim. Çocukluktan kalma tek kulakta işitme kaybından muzdariptim. Odyo testim %80'i göstermişti askerlik sağlık muaynesinde ve çürüğe çıkmayacağım söylenip geri çevrilmiştim 6 sene önce.

Geçtiğimiz hafta üniversitenin bitimiyle tekrar askerlik şubesinden sağlık kontrolü için devlet hastanesine sevk edildim. Doktorum oldukça ilgiliydi, odyo testime baktığında 500 frekansımın ortalamayı yükselttiğini, benim askerliğe el verişli olmadığımı ve üniversitede bera testi yaptırırsam çürüğe çıkacağımı belirtti. Hakikatten de doktorun dediği gibi oldu ve çürüğe çıktım.

Şu yaşıma kadar hiç engelli olabileceğimi düşünmedim. Engelli dendiğinde aklıma fiziksel ya da zihinsel engelli insanlar geliyordu. Ama deri hastalıkları, diyabet gibi birçok şeyin de bir insanı engelli yapabileceğini yine aynı doktordan öğrendim.

-Sol Kulakta 100db total işitme kaybı, sağ kulakta 40db
-Kalça, koltuk altı ve kasıklarımda Hidradenitis Suppurativa illeti (tedavisi yok)
-Diyabet
-Gözlerde uzağı görememe

gibi rahatsızlıklarım var. Bir ihtimal 40 puanı tamamlayıp engelli statüsü kazanırım diye düşünüyorum zira tek kulak işitme kaybı 26 puana falan tekabül ediyormuş. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlk nereye başvurmalıyım? Ve oldu ki böyle bir belge aldım, normal lisans kpss'ine girebiliyor muyum? Memuriyet seçeneklerim daralıyor mu?

Çok fazla soru sordum biliyorum. İnanın konu hakkında gerçekten bilgi sahibi değilim. Haklarımı öğrenmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Bence aklında kalmaması için kişisel başvuruyla elindeki güncel hastalıklarınla ilgili belgeleri de alarak devlete ait yetkili bir hastaneden engelli sağlık raporu almak için başvur. Her şeyin başlangıcı ve ana dayanağı bu.Çıkan sonuç yol haritanı belirler. Daha tecrübeli arkadaşların yorumlarını da bekle biraz.

Mevcut rahatsızlıklarının raporunu alıp heyete başvurman gerekiyor. Burada rapor incelemeleri yapılarak oran veriliyor ve bu oranda baltazar sistemine göre hesaplanıyor. Buradan aldığın oranda kesinleşmesi için Ankara'ya gönderilir ve burada birkaç puan daha düşürülebilirde yada aynı şekilde onaylanabilirde. %40 ve üzerinde puan alabilirsen bazı ek sosyal haklara kavuşursun.

Üst Alt