Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak için izlenmesi gereken yol nedir?

lgsa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba, şuanda bir şirkette grafiker olarak çalışmaktayım ve glokom rahatsızlığım var. engelli vergi indiriminden yararlanmak için rapor almam gerekiyor evet
ama bunun için izlemem gereken yol nedir? işkur'a başvurmam ve onların beni hastaneye yönlendirmesi gerektiğini söylediler? ama burda direk devlet hastanesine gittiğini
söyleyen arkadaşlar var ? kafam karıştı izlemem gereken yol nedir?

şimdiden teşekkür ederim

direk gidersen bazı hastaneler ücret almakta(tahlil..film..vs..).işkur un göndermesi ile gidersen hiç bir ücret ödemiyorsun....

Vergi indirimi işkur sevkiyle alınmaz.. Vergi indirimi başvurusu için, iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alıp bağlı bulunduğunuz defterdarlığa müracaat etmeniz yeterli..

Özürlülük oranınızı ve özürlülük sınıfınızı belirleyici özürlü raporunuzu almak için heyet raporu vermeye yetkili tam teşekkürlü herhangi bir devlet hastahanesine başvurmanız yeterlidir.Burada ilgili birime gittiğinizde raporu bir form doldurmanız gerekmektedir.Bunun dışında yanınızda vesikalık fotoğraf bulundurmanız gerekir.Hiçbir devlet hastahanesi özürlülük ölçütü ve sınıflandırılması yani kısaca özürlü raporu için ücret talep etmez,edemez.Özürlü raporu almak için herhangi bir yerden sevk yaptırmanıza gerek yoktur.Bizzat hastahaneye başvurmanız yeterlidir.Sadece vergi indiriminden yararlanabilmen için çalıştığınız kurumdan çalıştığınıza dair bir dilekçe ile bağlı bulunduğumuz mal müdürlüğüne müracaat etmeniz,mal müdürlüğünü sizi hatahaneye sevk etmesi gerekir.Her iki durumdada alınacak rapor için hastahaneye herhangi bir ücret ödenmez hastahanenin bunu talep etme hakkı yoktur.İtiyaç halinde ilgili yönetmeliği size gönderebilirim.

neden mersin devlet hastanesi döner de para olması için gereksiz tahliller ve röntgenler istiyor....işkurun gönderimi ile gidersen para istemediler ama

inanmayan varsa mersin devler hastanesine başvursun daha nisan ayında basıma geldi.... her tahlil ve röntgenler için para alıyor..ama ankara numune hastanesi hiç bir şekilde ücret almadı hepsini ssk üzerinden halletti..

Bugün işkura gittim bana sevkin kalktığını söylediler:mad:. Kendimiz gidecekmişiz hastaneye bilgisi olan var mı acaba? Cevağlar için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar çalıştığınız işyerinden çalıştığınıza dair bir yazı ile bulunduğunuz ildeki maliyeye gidiyorsunuz gerekli birim sizi hastaneye gönderiyor kurum sevki ile giderseniz ücret ödemiyorsunuz hepsi bu kadar...

Bio arkadaşım çalışmayan arkadaşlar ne yapacaklar peki?

İşkur aracılığı ile müracaatlarını yapacaklar ve kurum sevki olduğu için rapor size değil direk işkura gönderilecektir...Eğer prosedür değiştiyse o konu hakkında ne söylesem boş olur o zaman rapor şahsi müracaat olarak alabilirsiniz bütün haklarınızın değerlendirilmeye alındığı bir rapor isteyinizki her yerde kullanmanız mümkün olsun eksiksiz bir şekilde ....

Arkadaslar suan bir sirkette calisiyorum ve engelli kadrosuna gecebilecegimi dediler fakat rapor icin hersey birsey yazmis kesin olarak ne yapmam gerekli

burhan gümrükçü kardeşim, ''alınacak rapor için hastahaneye herhangi bir ücret ödenmez hastahanenin bunu talep etme hakkı yoktur'' demişsiniz.
Ben emekli sandığı iştirakcisiyim, 19.12.2014 tarihinde kurum sevkiyle gittiğim halde, ücret vermemek için sonuna kadar direndim, itiraz ettiğim bu konuda iki gün mücadele verdim Sağ. Bakanlığı, Bimer hepsini ayağa kaldırmama rağmen Önce alamazlar diyen BİMER ikinci günü ilkindiye doğru yazışmalar sonucunda beni arayıp özür dileyerek uygulama değişkligi olduğu için ücret ödemem gerektiğini söylediler . Uygulama çok saçma ancak tabiri caizse, bağırta bağırta parayı alıyorlar kardeş.:(

vergi dairesinden sevk alıp gieceksiniz

Üst Alt