Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak için uğraşmalı mıyım?

edebiyatci34

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Lisans mezunuyum. Sol kulak yüzde 70, sağ kulak yüzde 55 işitme kaybım var. Biraz deri alerjim var, kimyasallara, tere pisliğe karşı... Çamaşır suyu gibi ağır kimyasallara karşı nefesim de tıkanıyor. Biraz da psikiyatristlik sıkıntılarım var, daha önce kullandığım ilaçlar e nabızda görünüyor.

Şimdi sorum şu: Sizce ne yapmalıyım? Engelli raporu almak için uğraşsam mı? Yani öğretmenliğe atanabilmek için.
Hadi diyelim uğraştım, atandıktan sonra psikiyatri engeli için öğretmen olabilir raporu alamamak var, hadi diyelim aldım, vergi indirimi çıkarttırmak var, vergi indirimini çıkarttıramazsam uzun sürede emekli olacağım ve emekli olurken raporun yenisini isterler, o zaman gelince raporun yenisini yüzde 40 ve üzeri verirler mi bilmiyorum, vermezlerse emekli etmezler, emeklerim de boşa gider. Sonuçta burası Türkiye, her gün kanun değişiyor. Misal, engel oranlarını düşürürler, bugün aldığım yüzde 40 oranını 25 sene sonra alamayabilirim. Herşeyi günden güne zorlaştırıyorlar.

Çok bişey istemiyorum, sadece düzenli bi işim olsun, kaç senede emekli ederseler etsinler. Vergi indirimsiz normal işçi gibi uzun sürede emekli olsam olmaz mı acaba?

Kafam çok karışık. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Bana bi yol gösterin, bilgilendirin lütfen.

öğretmenlikt engellilik durumu nasıl olur bilemem ama denemek istiyorsan şayet şansını dene ben tam 2 senedir engelli raporu almak için uğraşıyorum. yüzde 40 ı bir türlü geçemiyorum oranlar artık eskisi değil çok düştü ha yüzde 40 ı geçermisin bilemem ben 3. defa son defa 12 haziran da sağlık kuruluna müracat ettim tetkiklerim devam ediyor bu sefer de 40 ı geçemezsem artık bu işin peşini bırakacam...
çünkü çok saçma şekilde bu işi aşırı zorlaştırdılar cebinde çay içmeye parası olamayan adamlar son model araçlara biniyor devlet bunları denetlemiyor benim hakkımdan kesiyor haram zıkkım olsun....

@edebiyatci34 Engelli raporu için başvuruda bulun bence, engelli kurulunda doktorları geziyorsun psikiyatriye gittiğinde sana doktor soruyor sıkıntın varmı? diye yok deyip çıkıyorsun benim girip çıkmam 30 saniye sürdü. Yani araştırmıyorlar sadece senin ne şikayetin varsa ona bakıyorlar. KBB den ve cildiyeden alırsın belki. Sonra engelli raporu sana İstanbulda ulaşım çok pahalı oldu ücretsiz istanbulkart veriyor, adına olan faturalardan belli oranlarda indirim alıyorsun. Müzeler ören yerleri bedava, hızlı tren bedava. Uçakta, şehirlerarası otobüslerde indirimin var. Engelli olarak atanma şansın daha yüksek birsürü ayrıcalığı varken bence bir an önce başvurmalısın. Sonrasını sonra düşünürsün kendini sıkma.

Başvurayım da, emekli olurken raporun yenisini istiyolar, alamazsam? Engelsiz memurlar gibi rapırsuz emekli olabiliyor muyum?

hocam yanlış anlamada sen yanlış düşünüyon askere yeni giden askerin şafak sayması gibi şimdiden emekliliği düşünüyon ? sen önce bir işe başla daha kaç gün prim günün var ki ? benim aşşa yukarı 2 senelik sigortam var hele sen bir işe başla iler de kanun değişir yasa değişir eyt gibi birşey çıkar sende bende faydalnırsın emekli olursun sen önce rapora müracat et..

Valla emeklilik için rapor alamayıp emekli olamayanlar var. Ondan bu kadar ince düşünüyorum

edebiyatci34 tamam farz edelim engelli raporu almadın yada almak için uğraşmadın, ataman yapılır ise ki mevcut şartlarda engellilere kıyasla oldukça düşük bir ihtimal. 60 yaşına kadar çalışmak zorundasın hemde engelli halinle. Hem engelli raporu alan arkadaşların hepsinin raporu kontrol muayenesinde yada emeklilikte oranı düşmüyor ki artanlar bile var. Hatta iş yerimde bir arkadaşın senin gibi kulaktan olan raporu Ankaradan daha yüksek oranla döndü. Hayatın bizlere sunduğu pozitif yönleride var hepten karalar bağlamayalım.Bana kalırsa şimdi MHRS den randevu aramaya başla. Hiç bir şey kaybetmeyeceksin hatta ileride olabilecek keşke raporu alsaydım zamanında pişmanlığının önüne geçeceksin.

Psikiyatristen nasıl oran aldınız?

Bugün rapor için hastanedeydim. Ama sadece kulaktan oran verdiler. Cildiye bayramdan sonraya kaldı, alerjim var, zaten cildiyeden de bişey çıkacağını da zannetmiyorum. Ve son olarak psikiyatriste gittim, adam gidebilirsin dedi. İlaç kullanıyor musun falan diye sormadı bile. Geçmişte kullandığım ilaçlar cabası. Oran alabilmek için en az bir yıl ilaç tedavisi görmen lazım dedi.

Siz psikiyatristen nasıl oran aldınız?

edebiyatci34

psikiyatri oran vermiyor..
ben 18 senedir dermansız depreyson hastasıyım oran vermiyor vicdansızlar...

edebiyatci34

Psikiyatriden oran nasıl alınır bilemiyorum baştan belirteyim.

Atandığın takdirde senden "öğretmenlik yapabilir olur raporu" isteyecekler. Aynı şekilde normal raporda olduğu gibi teker teker bölümleri gezip mesleği icra edebilmen için sana onay verecekler.

Psikiyatri bölümü öğretmenlik yapabilmene onay verir mi bence bunu araştır.

Trafik kazası sonrası birkaç aylık efexor vermişti doktor 2018 yılı içerisinde, bana doktor 2023 yılında onu sordu var gerisini sen düşün.

edebiyatci34 kararını değiştirecek kadar etki etmek istemem fikirlerine, sadece tecrübe ettiğimi söyledim.

Ayrıca geri hizmette de çalışabilirsin sanırım.

GeorgeOrwell

Anlatamadım galiba. Geri hizmetre çalışabilmem için rapor şart. Rapor alamıyorum zaten sorun bu. Neyse iyi geceler.

edebiyatci34
O zaman ben bi daha raporla filan uğraşmam.

valla sen bilirsin ben 2 sendir uğraşıyorum rapor almak için yüzde 40 ı geçebilmek için.
bu sefer de geçemezsem bırakacam bu işin peşini...

GeorgeOrwell

Arkadaşlar örnek olsun diye yazıyorum ben psikoz hastasıyım yüzde 40 engelli raporum var ve şimdiye kadar 2 hastaneden rapor aldım ikiside öğretmen olur yazmadı.Eger hastalığınız bipolar ve onun benzeri ise deneyin ama şizofreni ve psikoz gibi tanıları varsa çok zor veriyorlar.Alanlarda var ama şansınızı deneyin bu işler çok eşitsizlik var.

Merhaba ben öğretmenliğe başladım güvenlik soruşturması uzun sürdü, daha yeni ders programı verdiler. Ama çok zor yapamicam gibi hissediyorum oysaki psikiyatri son denememde öğretmen olur raporu vermişti. Ama durumum hiç iç açıcı değil. 18 saat derse giriyorum haftada ve çok yorululuyorum bir türlü alışamadım çok gürültülü geliyor okul bana bilmem ne yapacağım..

Cezası nedir?

Merhabalar. Her iki kulağımdada işitme kaybı var, cihaz kullanıyorum. Hastaneye gittim engelli raporu almak için ancak engel oranı yüzde 31 çıktı. Ne engelliyim ne engelsiz yani.

edebiyatci34
merhaba dostum,

Düşüncen çok yanlış sana bu sayıdığın hastalıklarla rapor verirseler 20 sene sonrada aynı yönetmeliğe göre oran vermeleri gerekiyor diye biliyorum bunun örnekleride var senin için önemli olan süreli mi süresiz mi rapor verecekleri süreli verirseler sadece engelli haklarını kullanırsın ve süresi bittiğinde tekrar heyete girmen gerekiyor ancak süresiz verirlerse 10 yıl geçse dahi seni aynı engel oranı yasasından yargılamak zorundalar diye biliyorum.

Üst Alt