Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almak iş bulmamda zorluğa neden olur mu?

Yasin0678

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlarım engelli raporu cıkarıp ekpss girmek istiyorum ekpss ile atanamazsam engelli raporum olacagı icin digerki yerlerde iş bulmakta zorlanırmıyım tecrübelerinizi paylaşırmısınız?

yerel yönetimler önlisans mezunuyum ne yapcağımı bende cok şaşırdım mesela atanamadım örnek veriyorum şok markete girdim çalışmak icin asgari ücretmi alacağım yoksa daha düşük bir paramı ?

tip1 diyabet ve tansiyon hastasıyım %40 engel oranı oluyor gayba

bir işe başvuru yapmaya gittiğimde önüme engel olarak cıkarmı atanamazsam

Engelli raporuna sahip olman en çok da iş bulma konusunda işine yarar. Engellilerin en çok sıkıntı çektikleri husus iş bulma konusudur diye düşünüyorum. Ekpss ile atanmak için de zamanını ayırıp, emek gösterip ders çalışman gerek. Bu da senin elinde olan bir şey. Çoğu kişi bu zahmete girmiyor. azimli olmak lazım. başarılar dilerim.

ekpss için uğraş özel sektör aynı işi yapsanda çeyrek maaş verir terfi hakkını vermez vs vs çok mobbing var.yapma sakın 41 yaşındayım 20 yaşından bu yana çalışıyorum sakın yapma. devlete girmeye bak en azından maaş belli olur zammın belli olur

nostaljik
engelli raporu en cok iş bulma konusunda işinize yarar demişsiniz birde engellilerin en sıkıntı cektigi husus iş bulma konusudur demişsiniz anlıyamadım biraz acıklayabilirmisiniz

hanifeaydin
özel sektördemi çalışıyorsunuz ?

ekpss girip atanamassam diye korkuyorum cünkü engelli bireylere pek iş vermiyorlar bildiğim kadar. Ne yapcam hiç bilgim yok lütven yardımcı olurmusunuz bana engelli raporu almamayı bile düşünüyorum.

2015 yılında elektrik elektronik mühendisi olarak mezun oldum.
Kariyer.net üzerinden cv doldurdum. Engelli olduğumu belirttim. Herhangi bir işe başvurmadan bir firma tarafından arandım ve ise girdim. Bu arada da EKPSS çalıştım guzel de puan aldım ve atandım. Ama devlete gitmedim. Ozeldeyim. 1 yil içinde 12 iş görüşme teklifi geldi. Şuan özelde, devlette alacağımin 2 katından fazla alıyorum. Ve istediğim zaman tekrar EKPSS girip Atanirim rahatlığı var. İş konusunda zorluk yaşamazsiniz gorusundeyim.

Yasin0678

Faydası çok daha fazla, büyük şirketler, bankalara, belediye şirketlerine engelli kadrosuna girebilirsiniz. ( İşkur aracılığıyla) İşkur,a engelli işçi kaydınızı yapın. Bunun için işkur,a soracaksınız

Bu durum aslında yaşadığınız şehire ve engelinize göre değişiyor. Kendimden örnek vereyim, ben 2 üniversite mezunuyum.(biri örgün olmak şartı ile-Eğitim fakültesi),Anadil seviyesinde yabancı dil biliyorum(Almanca- ingilizce), sayısını unuttuğum sertifikalara sahibim ama başta ortopedik engelli olmam ve yaşadığım şehrin engelliye bakış açısı dolayısı ile yıllarca iş aradım galiba 6 yıl kadar. Sonunda bedensel engele değil, zekayı görmek gerektiğini anlayan bir kuruma denk geldim ve şuan çalışıyorum. :)

Arkadaşlar, iş bulma ihtimaliniz yüksek demiş, doğrudur, bu durum Şehir , engel grubuna ve kendinizi geliştirme seviyenize bağlı bence. Engeliniz iç hastalıklar ise diğer gruplardaki arkadaşlara göre şansınız iş bulma konusunda daha yüksek.. (özel sektörde)
Her şey gönlünüzce olsun.
Yasin0678

Üst Alt