Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu almanın dezavantajları var mı, varsa nedir?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Rapor alnca Mesela eksik maas alma gbi atanamama gbi dezavantaji olur mu raporun tereddüt ediyorum işitme engelim var %40 vs vs :(

özel sektörde engelli kadrosunda çalışırsanız asgari ücretten biraz fazla alıyorsunuz, memurluk isterseniz e-kpss ( engelli kamu personel seçme sınav ) sınavına girmeniz gerekiyor

Is bulma olasılığı yuzde kac olur tahminen saglam insan issiz engelli olan isitme gorme vs onlar kesin buluyor mu vede memur maaşları dger memurlar ile ayni orantidamidir

Son düzenleme:
memur maaşı konusunda pek bilgim yok ama özel sektörde işkurun engelli istihdam bölümünden durumunuza ve eğitiminize göre iş ilanlarını takip edip size uygun işlere başvuru yapabilirsiniz işkura kayıtlı değilseniz kayıt yaptırmayı unutmayın

Memurlukta maaş olarak fark yok. Engel durumunuza göre vergi indirimine başvurursanız, oranınıza göre 1. 2. ya da 3. derece vergi indirimine hak kazanırsanız, maaşınıza bu eklenir fazladan.

@ozgurluk teşekkür cevap cok soru soruyorum biliyorum ama yol gosterecek bi anlayan falan öyle bir tanidik olmadigi icin careyi bu sitede arıyorum sorularima cvb bi soru dha vergi indirimi için nereye başvuru yapılıyor

acı gerçek asgari ücretten yüksek alma vb diye bişey yok, tamamen ozgecmisinize bağlı maaşınız, lisans mezunu yabancı dil bilgisi olup süper yerlerde çalışan süper maaşlar alan çok kişi biliyorum, keza onlardan biri de suret daha kötü bi teklif bile gelmedi iş konusunda, bu işler kafayla olur engel felan teferruattir...Aşk varsa gerisi teferruattir demiş aklı selim biri, aynen öyle...

Her zaman engelli kadrosunda olacaksınız diye bişey de yok, o farkı absorbe edebiliyosaniz engelsiz kadrodan da çalışırsınız, önemli olan açıkları kapatmaktir...

Google da aramadik okumadik şey bırakmayın, sakin sakin ilerleyin, sitede anahtar kelime seçerek arama yapın ve kendinize bı yol haritası çizin, sonra özel bir doktora da muayene olun, olabilecek mı diye bi ongorunuz oluşur, en sonunda aksiyon alın...agir adımlarla dürüst bir şekilde ilerleyin...

İş konusunda Rapor varsa avantaj rahatsızkık var rapor yoksa direk olmaz diyorlar kac yerden nice güzel işler vardı hepsi kaçtı mecbur rapor cıkartıyoruz

Suret uzun bilgi için teşekkür ederim öncelikle sunu belirteyim kesinlikle yüksek maaş almak icn dalga geçmek için almiycam raporu sadce şöyle saçma bir duyum aldim "engelli raporu alırsan cok az maaş alrsin sakin alma sakinn " denilince kafama takildi acaba diye
İkinci olarak işitme engeli icin uc hastaneye gttim ikisi %45 dgeri yuzde kirk dedi Odyolog bey cok gec kalinmis dedi cihaz alinirken sonra bel ve boyunda duzlesme var benım fizik tedavi falan naptysam gcmedi bi uyuyunca rahat ediyorum bazen uyutmuyo bile uzun sure ayakta kalamiyom vs vs konuşma bozuklugumda varmış peltek gbi konusyomusum isitmeye bağlı ee kucuklugumden beri depresyon var aklıma sin care engelli raporu alabilir miyim sorusu geldi bn ölmüşm aglayanm yok :( :/
Emre1905 ben işitme engeli mi yillardir Kabullenemedm o yüzden de bi islem yapmadm kndmle ilgili ama simdide gec kalinmis dyolar ömür boyu cihaz kullanman lazim mutlaka dyolar saglamken bi tane is bulamadım kasiyerlik yaptım tek sadce saglam biliyoken kendimi 300 e yakin başvuru yaptım ilahi Yarabbi bi ikisi döndü onlarda sonra doncez dedi deyis o deyis şimdi engelli deniyim sansimi dyom ama bklm rapor verecek mi hastane sansm baktim talihim kapali heralde imtihan in bu kadar zoruna denk gelmedim göz pinarlarim kuridu aglamaktan artik

Vergi indirimine, eğer memur olarak başlarsanız kurumunuzdan başvuruyorsunuz, ilgili belgeleri raporunuz gibi vergi dairesine teslim ediyorsunuz, onlar inceliyor duruma göre vergi indirimi hakkı kazanırsanız kurumunuza gönderiyorlar belgeleri. Ama başvurabilmeniz için çalışıyor olmanız lazım bildiğim kadarı ile.

acı gerçek merhaba sağlık senin sağlığın kimseyi ilgilendirmesin sen hiç kimseyi takma bende sevgi izi bile var utanmıyorum onu yüzüme vuranlar engelli bana kulaklıkmı takıyorsun diyene evet takıyorum çünki sağırım diyorum ve inanki soran pişman oluyor kulaklıkların nasıl bilmiyorum benimkisi artık ufak fazla belli olmuyor olsada hiç önemli değil sende eşi dostu takma derim

ekpss 'den 85-100 puan arası alabiliyorsan avantajı memur olabiliyorsun ? ben aldım engelli raporunu ama keşke almasaydım ve 4 yıllık bitirmeseydim pişman oldum. Engelli Öğretmen olacam diye formasyon aldım 4 yıllık bitirdim. ama Öğretmen de olamadım memur da . Engelliye farkı hissedilecek bir ayrıcalık yok. herşeyin hayırlısı.

Üst Alt