Arkadaşlar kendimi engelli gibi hissetmiyorum, dışardan bir sıkıntı yok elim ayağım tutuyor. Gözüm görüyor, kulağım duyuyor.
Ancak ağır obsesif komplisif bozukluk hastasıyım yıllardır. Bir kez de intihar girişimim oldu tesadüfen yaşıyorum.
Bugün ek olarak İşe girmekten sıkıntı yaşadığımı söyleyince, psikiatrisim %30 engelli oranı verebilirim dedi. Başka sıkıntın var mı dedi.
Ben de biküsbit aort kapak var dedim. ( aort kapağının 3 yapraklı değil iki yapraklı olması )
Mitral kapak ve aort kapak yetmezliğim var dedim. ( eser yani düşük derece )
Hipertansiyon var.
4,50 miyopi ve 2.0 civarı astigmat var her iki gözde de.
Ayrıca tremor yani el titremesi var. O yüzden iki işten kovuldum. Elimle çay kahve vb. taşıyamıyorum ya da ince işlerde titriyor.
Tüm bunlar hesaba katılınca, %40 alabilirim sanırım.
Ama sanki gerçekten daha ağır engellilere haksızlık yapacağım hissine kapılıyorum. Raporu istememin nedeni, işe girebilmek.
Ayrıca çok zayıf olduğum için ağır işlerde de çalışamıyorum ( 1.68 boy - 52 kilo )
Bu raporu alsam haksızlık olur mu?
Eğer olaki alırsam avantaj mı olur dezavantaj mı?
Ama öncelikle kafama takılan hak yememek.
Ayrıca kalpten dolayı yaparım dediğim halde askerlikte yaptırmadılar.
Ancak ağır obsesif komplisif bozukluk hastasıyım yıllardır. Bir kez de intihar girişimim oldu tesadüfen yaşıyorum.
Bugün ek olarak İşe girmekten sıkıntı yaşadığımı söyleyince, psikiatrisim %30 engelli oranı verebilirim dedi. Başka sıkıntın var mı dedi.
Ben de biküsbit aort kapak var dedim. ( aort kapağının 3 yapraklı değil iki yapraklı olması )
Mitral kapak ve aort kapak yetmezliğim var dedim. ( eser yani düşük derece )
Hipertansiyon var.
4,50 miyopi ve 2.0 civarı astigmat var her iki gözde de.
Ayrıca tremor yani el titremesi var. O yüzden iki işten kovuldum. Elimle çay kahve vb. taşıyamıyorum ya da ince işlerde titriyor.
Tüm bunlar hesaba katılınca, %40 alabilirim sanırım.
Ama sanki gerçekten daha ağır engellilere haksızlık yapacağım hissine kapılıyorum. Raporu istememin nedeni, işe girebilmek.
Ayrıca çok zayıf olduğum için ağır işlerde de çalışamıyorum ( 1.68 boy - 52 kilo )
Bu raporu alsam haksızlık olur mu?
Eğer olaki alırsam avantaj mı olur dezavantaj mı?
Ama öncelikle kafama takılan hak yememek.
Ayrıca kalpten dolayı yaparım dediğim halde askerlikte yaptırmadılar.