Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu alsam hak yemiş olur muyum? Avantajıma mı olur dezavantaj mı?

spc51

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kendimi engelli gibi hissetmiyorum, dışardan bir sıkıntı yok elim ayağım tutuyor. Gözüm görüyor, kulağım duyuyor.

Ancak ağır obsesif komplisif bozukluk hastasıyım yıllardır. Bir kez de intihar girişimim oldu tesadüfen yaşıyorum.

Bugün ek olarak İşe girmekten sıkıntı yaşadığımı söyleyince, psikiatrisim %30 engelli oranı verebilirim dedi. Başka sıkıntın var mı dedi.

Ben de biküsbit aort kapak var dedim. ( aort kapağının 3 yapraklı değil iki yapraklı olması )

Mitral kapak ve aort kapak yetmezliğim var dedim. ( eser yani düşük derece )

Hipertansiyon var.

4,50 miyopi ve 2.0 civarı astigmat var her iki gözde de.

Ayrıca tremor yani el titremesi var. O yüzden iki işten kovuldum. Elimle çay kahve vb. taşıyamıyorum ya da ince işlerde titriyor.

Tüm bunlar hesaba katılınca, %40 alabilirim sanırım.

Ama sanki gerçekten daha ağır engellilere haksızlık yapacağım hissine kapılıyorum. Raporu istememin nedeni, işe girebilmek.

Ayrıca çok zayıf olduğum için ağır işlerde de çalışamıyorum ( 1.68 boy - 52 kilo )

Bu raporu alsam haksızlık olur mu?

Eğer olaki alırsam avantaj mı olur dezavantaj mı?

Ama öncelikle kafama takılan hak yememek.

Ayrıca kalpten dolayı yaparım dediğim halde askerlikte yaptırmadılar.

spc51 neden böyle bir şey düşünüyorsunki sonuçta bu rahatsızlıkların mevcut için rahat olsun.

umut2135
Bilmiyorum bu yaşıma kadar kalp çarpıntıları ile okb ile el titremesi ile boğuştuğum için ( 26 yaşındayım ) engelli gibi hissetmiyorum kendimi. Kolu bacağı olmayan, yürüyemeyen kardeşlerimizi gördükçe engelli raporu almaya utanıyorum.

Haksızlık ancak birileri ara sokarsan parayla rapor almaya çalışırsan olur. Benimde dış görünüşümde birşey yok rapor aldım hiçte öyle düşünmedim . Devlet bize bu Hakkı vermiş. Hileyle almadıktan sonra için rahat etsin hiç öyle düşünme . Elimde tremor var demişsin doktormu bu teşisi koydu?

zekiş

e nabızda teşhis olarak esansiyel tremor yazıyor. Normalde titremiyor ama, çay kahve içerken ya da taşırken fena titriyor. Yani çay bardağına çay koyup taşıyamam. Tekstilte çalışırken ince düğüm aterken de titriyordu o yüzden işi beceremedim.

zekiş

Nörolog koydu. Bazen klavyede yazarken bile titriyor. Bak az önce çay içeyim dedim tabi taşımak için önce ılımasını bekledim, içerken bile titredi. Ellerimi uzatmamı söyledi, sonra da bu teşhisi koymuştu.

spc51

Sahte rapor çıkaranlar sorun değilde sen mi olacaksın asla böyle düşünme raporu al senin faydana olur o kadar derin düşünüyorsan işe vs girmessin yani başkasının önünü kapamassın ama böle saçma düşünceye girme illa engel el ayak göz kulakta olmaz ;)

naginni679

Hadi kalbi tolere ediyorum da, el titremesi çok büyük sorun çıkarıyor. Dideral ve mysoline kullandım kâr etmedi. Ama en büyük sorunum okb. Yani akla gelen istemsiz kötü düşünceler. Hollanda da bir ötenazi kliniğine başvurdum, psikolojik acı çekenlere de yapıyorlarmış. Bazı şartlarla birlikte, doktor raporuda istediler. Psikiatrisime anlattım olayı, biz bu hastayı öldürün diye rapor veremeyiz dedi. Yani o derece bozuk psikolojim. Zaten öncesinde iki kutu kalp ilacı yutup ölümün eşiğinden döndüm. Tedavi de olmadım, tam bilinç gitmeye başladı ellerim su topladı dengemi kaybedip düştüm ki kustum. Vade dolmamış.

spc51

Teorik düşüncelerin varmı mesela 4. boyut düzlemi yada yaratıcıyı kim yarattı tarzı ?

naginni679

Yok. Daha çok karakterime ters düşünceler, sözler geçiyor aklımdan. Kontrol edemiyorum. Durduramıyorum. Sanki kafamın içinde başka bir ses var ve canımı yakacak, beni hayattan soğutacak ne varsa söylüyor düşündürüyor. Ve bir yandan yaşama tutunabilmek için çabalarken, iştahımı kesen halsizlikten süründüren psikiatri ilaçlarını kullanırken, bir yandan da intihar planları yapıyorum. Benim şu hayata tutunmak için, becerebileceğim bir iş bulmam lazım. Değilse kpss dersanesine gitmek dışında boşum ve boş durmaktan bunalıma girip iyice intihara meylediyorum. Dışardan da herkes beni sağlıklı biliyor. Ama ruhen bittim. Her gece ölmek için yalvarıyorum ALLAH a.

Engel demek hayat kaliteni düşüren ve sürekli olan tedavisi olmayan sıkıntılar diye düşünüyorum, eğer senin sıkıntılarında bu yöndeyse ve de doktorlar rapor veriyorlarsa elbette alabilirsin. Mesleğin ne yani ne mezunusun.

Chemist-Kimyager

Lise mezunuyum. İki sene biyomedikal okudum bitiremedim ailevi özel sorunlardan dolayı, işletme okudum onda da yine psikolojik sorunlardan dolayı bitiremedim. Elektrik elektronik lise mezunuyum.

O zaman lise mezunu olarak işe gireceksin EKPSS ye lise mezunu düzeyde girip düz memur ya da alım olursa elektrik teknisyeni olarak atanabilirsin alacağın puan doğrultusunda. Ya da iş kura kayıt yaptırıp engelli calışan alımlarına başvurabilirsin. Bu dediklerim engelli raporunu aldıktan sonra tabi.

Chemist-Kimyager

Valla kararsız kaldım. Benim en büyük engelim okb. Bu yüzden intihar girişimim oldu, ötenazi başvurusu için hollanda da bir kliniğine mail attım, intihara meyilli bir şekilde yaşıyorum. O yüzden işime konsantre olamıyorum çalışırken. 3 psikiatris değiştirdim kaç ilaç kullandım yok.

Diğer sorunum ise el titremesi. Elime iki çay bardağı ver, götürken sağdakini titrere titrete biraz dökerim soldakini komple dökerim..

spc51

Bu düşünce yapın bile enaz 3 derece engelli olduğunu gösterir :D

@spc51

engellilik kavramı sadece göreceli bir kavram değildir.engellilik farklılıktır.normal insanların yapabildiği ama senin yapamadığın veya normal insanlarda bulunan ama hastalık neticesinde sende bulunmayan (alınan ,kaybedilen ,kesilen) organ veya uzuvdur.

sana şöyle bir örnek vereyim:

pazara gittin elma alacaksın. dış görünüşte mükemmel kıpkırmızı şekli, şemalı düzgün bir elma seçtin evine geldin.

elmayı yardın içi çürük çıktı. işte iç veya ruh hastalıklarından doğan engellilikte böyle birşeydir.

ozgurmeric74

Tanım bana çok sorunlu geldi. Muradınızı anlamakla ve kasdınızın ne olduğunu bilmekle beraber yine de şu eserin 20-21 ve 22 sayfalarına gözatılmasında fayda vardır diye düşünmekteyim.

hozgul
arkadaş engelli olduğu halde kendini engelli görmemesinden dolayı (dış görünüşe göre) kendini hakyemiş birisi olarak düşünmekte olduğundan, engelliliğin sadece dış görünüşte değil (ortopedik-işitme-görme gibi) içsel olarak yani diyaliz hastası, kanser hastası diyabet,hipertansiyon v.b. gibi rahatsızlıkları olanlarında engelli sayıldığını anlatmak istedim.

Üst Alt