Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu başvuru dilekçesinde neleri işaretlemem gerekir?

terry28

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Ben 10 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum.Şizoefektif ve okb hastasıyım.engelli raporu içib heyete giricem 5 temmuzda.Benim kafama takılan şu.ben raporu engelli kadrosundan işe girmek için alıyorum.başvuru dilekçesinde;engelli kimlik kartı,istihdam ve ötv yi işaretlmeyi düşünüyorum.ötv ile araç alabilirmiyim?veya sizce hangilerini işaretlemeliyim?.hiç ehliyet almadım ehliyet içinde işaretleme yapmam gerekir mi?şimdiden çok teşekkür ederim.

terry28

Yeni yönetmelikte artık bu işaretlenecek alanlar kalktı.
Yani Engelli raporu her alanda geçerli hale geldi. Bu konuda bilgi veren ve yeni rapor alan arkadaşlarda oldu. forumları detaylı bir tarayın, derim.

@StratoS

çok teşekkür ederim saolun.

ehliyet almamda sıkıntı olur mu?ve oranım diyelim yüzde 60 oldu ötvsiz araç alabilirmiyim?

terry28
%90 altında rapor ile ÖTV muafiyetli araç almanız mümkün değil.

yani şynu demek istiyorum atıyorum engelli raporum %60 ötv muafsız değil de,belirli bir oranda ötv vergi indirimi olmuyor mu?

Eğer fiziksel olarak bir kısıtlılığınız yoksa %90 oran almadan ötv'siz araç alamazsınız. Bahsettiğiniz gibi maalesef hiç bir indirim olmuyor.

terry28
ÖTV muafiyeti ya hep ya hiç şeklinde. Orana göre indirim yok.

Üst Alt