Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu başvurusunu ne zaman yapsam daha iyi olur?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Yaklaşık 20 senedir psikiyatri tedavisi görüyorum. Ama hiç engelli raporu için baş vuru yapmadım.
%50 nin altında engelli raporu alırsam ,askerlik borçlanmasınıda yatırınca 7 sene daha prim yatırırsam emekli olabiliyorum.
Ama daha 7 sene var , şu an rapor için başvuru yapsam belki bir kaç defa rapor verdikten sonra 7. seneyi görmeden yeni bir rapor daha vermeyebilirler diye düşünüyorum.

Sizce başvurumu 7 sene sonra mı yapmam iyi olur yoksa şimdiden yapmalımıyım...

Birde 20 senelik zaman zarfında 2-3 sene tedaviyi bırakmıştım.
Ortalama 17 senelik bir tedavi geçmişim var.. Bu 17 sene içersinde 4-5 farklı teşhis ile tedavi gördüm.Hiç yatışım olmadı.
Son 3 senedir bipolar tedavisi görüyorum.
Sizce bana rapor verme ihtimalleri yüksek mi.. Rapor alamamı kolaylaştıracak her hangi bir öneriniz var mı.

Bu konuda özellikle , @OturanBoğa , @OğuzHan112 hocalarımın fikirlerini almaktan mutlu olurum.

20 sene düzenli olmasa da psikiyatri tedavin varmış,

Bipolar dışında daha ağır bir tanı aldınız mı?

Emeklilik konularına girmiyorum, yeterince soru alıyorum.

@TungaTunga,

@OğuzHan112,

Şu an görmekte olduğum , bipolar tedavisi öncesinde Organik olmayan psikoz tanısı ile 4 yıl tedavi gördüm , aylık iğne kullandım

Son düzenleme:
Anladım.

Bipolar bozukluk.

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen 70

Atipik psikoz
Organik olmayan(organik olan) psikoz
Başka türlü sınıflandırılamayan psikoz

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %80

Bipolar boz.
Organik olmayan psikoz boz.

Her ikisini tedavi ile kısmen düzelen üzerinden puanlayacağım.

40+40=%64 eder.

Heyette değişiklik olabilir..sizinle ilgili en net puanı sizi takip eden hekim verecektir.

Diğer.
Emeklilik işlerine diğer arkadaşlar yardımcı olsun.. yeterince soru alıyorum.. herkese cevap yazmaya kalkarsam bana,kendime hiç zamanım kalmıyor..affınıza sığınıyorum.

Epikiriz raporlarınızı toplayıp heyete girebilirsiniz.

istiyorum ki hersek'in sorusunu yanıtlayayayım..ama bende bir insanım😊 elimden geldiği kadar işte,idare edin🫡

@TungaTunga,

Sanırım yanlışlıkla 40+40=%64 yazmışınız ama sanırım %80 yazacaktınız.

Ayrıca herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.Bu forum için çok değerlisiniz,çok teşekkürler.

Son bir şey daha sorup ,size daha fazla zahmet vermeyeceğim.
Geçen sene doktorum anneme Alperi hastaneye yatıralım demiş ,annemde yatmaz ki hocam demiş.

Hastanede yatışı kabul edersem yani yatarsam rapor alma şansımı arttırır mı.

@OğuzHan112

Son düzenleme:
Evet. hastane yatışları hem tedavinin yakından takip edilmesi açısından,hem engelli raporları çin önemlidir.

@TungaTunga,

Son düzenleme:
Üst Alt