Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu daha önce çıkarmıştım. Nasıl malulen emekli olabilirim?

htknmz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar umarım yanlış konuya yazmıyorumdur. Benim sorum şu olacak.
03.05.2012 yılında sigortalı olarak işe başladım. İş yerinden ayrılınca engelli raporu almak için hastahaneye başvuru yaptım ve 24.05.2013 yılında
Genel Cerrahi : hafif ama devamlı tedavi gerektiren parsiyel fekal inkontinans % 20
Üroloji : Nörojen mesane % 60
Sonuç olarak %60 raporla 2. Derece vergi indirimimle çalışmaya başlamıştım ve işten çıkartıldım geçtiğimiz 1,5 yıl iş aramakla geçirdim ve hep hijyen açısından uygun olmadığım gerekçesiyle red yedim. Bende malülen emekliliğe başvurayım dedim. Raporu aldılar ve biz size dönüş yapacağız dediler. Hastahaneye sevk edilmiyor mu ? Ve sorum bu neticede malülen emekli olabilir miyim ? Primim 2060 gün.
İlginize alakanıza çok teşekkür ederim. Hayırlı forumlar sağlıkla kalın.

Malulen emeklilik için aldığınız rapor sgk için malulen emeklilik için geçerli değildir, sgk ya başvurup malulen emeklilik sevki alacaksınız,oran olarak tek hastalıktan %60 üzeri almanız gerekir

Bende öyle sanıyordum ama kadın raporu aldı 1-2 hafta sonra sonuç çıkar dedi. Dedim kurula yönlendirmicek misiniz? Yok raporunuz var zaten dedi. Kafam almadı onun için buraya yazdım

Gelişmeleri bizimle paylaşın sevk olması lazım oranlı rapor olmaz zaten malulen raporunda sadece teşşiz yazar oranı sgk saglık kurulu belirler

htknmz

Malulen emeklilikte eldeki raporun kullanılması mümkün değil. Bir şeyler yanlış...

Gelişmeleri sizlerede aktaracağım bence de yanlış giden bir şeyler var umarım düzelir.

Bugün SGK’ya gittim. Dönüş olmadığı için şehir hastanesine sevk edildim. Yarın Allah izin verirse gideceğim ama aklımda bi kaç soru var belki bilen arkadaşlar vardır.
Genel Cerrahi : 2616: TABLO 5 SINIF 2. HAFİF AMA DEVAMLI TEDAVİ GEREKTİREN PARSİYEL FEKAL İNKONTİNANS %20
Üroloji Servisi : NÖROJENİK MESANE TB 43A %60
Bu oranlarla malülen emekli olabilir miyim sonuç ne çıkar bi fikri olan var mı ? İyi forumlar arkadaşlar

maluliyet cetveli'ne göre olacak emekliliginiz maluliyet cetvelindeki bir hastalıgı karşılarsanız emekli olursunuz oran önemli degil yeterki maluliyet cetveline göre teşşiz alın zaten malulen emeklilik raporu aldıgınızda raporda sadece teşşiz yazar oran yazmaz o teşşizde maluliyet cetvelindeki bir teşşiz olmalı ki emekli olasınız malulen emeklilik maluliyet cetveline göre emekli olunur engelli emeklilik erişkinler için verilen saglık kurulu raporuna göre oranlı rapor olur balzartt da uygulanabilir

Hastehane serüveni devam ediyor Şehir hastanesinde olmayan Bi cihaz için Balcalıya gönderdiler ve EMG denen Bi test yapıldı. Testin sonucunu sizlerlede paylaşıyorum galiba oturan boğanın paylaştığı mevzuatta yer alan Bi rahatsızlık 10 sene şartı istemezse kurum emekli olurum galiba

https://i.hizliresim.com/7BlZam.jpg

Maluliyetin belirlenmesi.

Arkadaşlar merhaba
21/11/2019'da malüliyet için başvuru yaptım ve hastehaneye sevk edildim. İşlemleri testleri vs yapmam 1 ay civarı sürdü en sonunda bitirdim ve heyet doktorlarına sonucu sorduğumda biz teşhisi yazarız sgk karar verir diyip beni gönderdiler. Askerlik kağıdım eksik olduğu için sgk beni aradı ve belge istedi götürdüğüm de memur hanıma sonucun ne zaman belli olacağını sorduğumda 14 iş günü içinde dönüş yapılır dendi ama ne dönen oldu nede soran olumlu yada olumsuz hiç bir bilgi alamadım. Sgk 'DYS EVRAK TAKİP' ten gördüğüm kadarıyla ara karar Balcalıya sevk yazıyor. Bilgisi olan bi kardeşim beni aydınlatabilir mi?

GDEaMi

https://hizliresim.com/GDEaMi

htknmz

Başka bir hastaneye sevk edilmiş görünüyor. Daha çekecek eziyetiniz var yani!

OturanBoğa merhaba bende engelli raporumu mart 2020 ayında aldım vergi muafiyeti için başvurdum bekliyorum şuan sgk lı olarak çalışıyorum prim ve yılı doldurdum emeklilik için vergi dairesinden alınan yazının dışında sgk beni tekrar kurulamı gönderecek yeni yasada tek raporla bütün işlemler yapılacak diye biliyordum

tevfik1

İlk sigortalılığınız 1 ekim 2008 öncesi ise ve emekliliğiniz ssk (4a) statüsünde olacaksa elde ettiğiniz vergi indirimi sizi erken Yaşlılık emeklisi de yapacak. Yani o aşamada sgk sizden yeni rapor istemeyecek. Ancak, sgk kontrol muayenesi adı altında durmadan yeni rapor isteyebilir.

OturanBoğa teşekkürler 99 sgk girişi emekliliğe az kaldı ozaman vergi yazısı geldiği zaman başvurumu yapacağım inş.

Üst Alt