Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu Güncelleme prosedürü nasıldır?

Konular
9
Reaksiyonlar
3
Merhaba

Ben 2020 Yılında Isparta Şehir Hastanesinden %80 Oranlı süresiz engelli raporu aldım.Bu raporu alırken hastalıklarımın içinde Şeker Hastalığı yoktu.2021 Yılında Tip 2 Şeker Hastalığı teşhis edildi ve ilaçlı tedavi devam ediyor (İnsilün ve tablat ).
Bu hastalığın tespitinden sonra ben engelli raporumu güncellenmesi için 2020'den bugüne kadar geçen sürede kronik kalp hastalığı ve diğer hastalıklarımın tedavilerinin yapıldığı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Sağlık Kuruluna raporumun güncelenmesi için işlem yapılmasını talep ettiğimde sağlık kurulundaki yetkili ilk raporu nereden aldıysam ancak o kurumda raporu güncelleyebileceğimi,üniversite hastanesinde işlem yapamayacaklarını söylemesi üzerine yetkiliye gerek yeni oluşan şeker hastalığımın ve kalp hastalığımın üniversite hastanesinde devam ettiği dile getirmeme rağmen olmaz diyerek talebimi ret etti.

Bunun üzerine ben bugün Isparta Şehir Hastanesi saplık kuruluna giderek yukarıda anlatmaya çalıştığım durumu iletmem üzerine Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu yetkilisi istersem mevcut rapurumu yeni oluşan hastalık sebebi ile istediğim özellikle de tedavi gördüğüm hastaneden raporu güncelleyebileceğimi,güncellenecek raporun ilk alındığı hastaneden güncellenecek diye bir durumun olmadığını söyleyerek,en doğrusunun tedavimin devam eden Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde raporun güncellenmesi olduğunu söylemesi üzerine tekrardan Üniversite Hastanesi Sağlık Kuruluna başvurduğumda talebimi işleme alamayacağını dile getirdi çalışan memur.

Yukarıda birazda uzunca anlattığım duruma benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlarımız varsa bana yol gösterebilir mi ?
Engelli Raporu ilk alınan hastanede ancak güncellenebilir diye bir yasa yada genelge var mı ? Yoksa memur başından savmak için mi bu yola başvuruyor ?
Mevcut raporumu tedavimin devam eden üniversite hastanesindennasıl güncelleyebilirim.Bu engeli nasıl aşabilirim ?Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
A Hastanesinden aldığım 2020 Tarihli raporu yeni oluşan hastalıklar sebebi ile B hastanesinde güncelleyebilirmiyim.Raporun güncellenmesi için illada ilk raporun alındığı hastanede mi güncellenebilir yoksa Türkiyedeki istediğim yetkili olan üniversite yada devlet hastanesi veyahut şehir hastalelerinde de raporu güncelleyebilirmiyim.

Şimdiden zamanınızı aldığım için özür diler yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara sonsuz şükranlarımla.Selam ve saygı ile.

Türkiye'nin tam teşekküllü her Hastanesi'nde Engelli Raporu Alabilirsiniz.
Güncelleme dediğiniz şeyi, yeni rapor almak yeniden heyet almak olarak diyorsanız. Yok hayır rapora eklesinler diyorsanız onu yapmazlar . Tekrar heyet için baştan başlamanız lazım herşeye. Randevu alın sağlık kurulundan tekrar heyete girin. Bu şekilde hallolur .
Yinede tecrübesi olan varsa yazarsa sizde bizde öğrenmiş oluruz.

Geçmiş olsun sizlere.

@Mektepli1967, Yeni hastalıklarınızın raporunuza ilave edilmesini istiyorsanız yeni bir rapor için başvurmanız lazım eski rapora ilave edilmez Türkiyede ki bütün hastahanelerden rapor için başvurabilirsiniz ama tedavi görülen hastahaneye başvurmak süreci her zaman daha sağlıklı yürütüyor ama sizinkisi iki farklı hastahane olduğu için size hangisi kolaysa onu seçebilirsiniz tedavi geçmişini bütün doktorlar görebiliyor zaten çok sorun olmaz.
Ama şunu unutmayın yeni raporda bazen eski rapordan daha düşük oran çıkabiliyor yükselteyim derken elinizdekinden de olmayın bu risk her zaman var.

@Artı_Noksan,
İlgi ve alakanız için sonsuz teşekkür ederim.
Güncelleme derken ekleme değil sıfırdan yeniden rapor alarak yenilemek istiyorum raporu.

@kara duman,
İlgi ve alakanız için sonsuz teşekkür ederim.
Güncelleme derken ekleme değil sıfırdan yeniden rapor alarak yenilemek istiyorum raporu.

Tekrar sağlık kurulundan randevu alıp, ilgili doktorları gezip muane olacak ve heyete gireceksiniz. Geçmiş olsun

@Artı_Noksan,

Randevu alarak üniversite hastanesi sağlık kuruluna bsşvurdum.Sağlık kurulu yetkilisi kontrol ettikten sonra bana öncesinde engelli raporumun olduğunu eğer rahatsızlığınızda ilerleme yada yeni hastalığınız varsa daha önce rapor aldığınız hastaneden yenileyebilirsiniz,buradan yenileyemezsin diye müracatımı kabul etmedi.Var mı bu şekilde bir uygulama yoksane yapmalıyım

@Mektepli1967, Geçmiş olsun,

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Sağlık Kurulu usulsüz bir iş yapıyor ve sizi mağdur ediyor.

Engelli Raporu ilk alınan hastanede ancak güncellenebilir diye bir yasa yada genelge yönetmelik kanun madde vb. gibi birşey yok tamamen oradaki memurun iş bilmezliği mi desem ne desem bilemedim.

Isparta Şehir Hastanesi sağlık kurulu bu konuda doğru olanı söylemiş. Bir kişinin tedavisinin sürdüğü hastaneden engelli raporu alması daha doğru ve sağlıklı olanıdır zaten.

A Hastanesinden aldığınız 2020 Tarihli raporu yeni oluşan hastalıklar sebebi ile B,C,D,E,F,G,E...... gibi Türkiye'de engelli raporu vermeye yetkili herhangi bir hastaneden yenileyebilirsiniz.

Başvurunuzu reddeden üniversite hastanesinde Hasta Hakları diye bir birim varsa önce oraya durumu anlatın.

Eğer hasta hakları birimi yok ise direk baş hekimliğe gidin ve bu hastanede tedavinizin sürdüğünü, hastanenizin sağlık kurulu tarafından yönetmelikte olmayan usulsüz bir uygulama ile mağdur edildiğinizi söyleyin.

Bunlar sonuç vermez ise en son etkili çözüm olarak şunu yapabilirsiniz. İl Sağlık Müdürlüğüne gidip bu durumu anlatın ve sorununuz çözülsün. İyi Günler.

Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporunun düzenleme usulü

MADDE 8 –
(1) Engelli sağlık kurulu raporu düzenlenmesi için;

a) Birey veya vasisi, başvuru dilekçesi ile rapor vermeye yetkili olan sağlık kuruluşuna başvurur. Değerlendirme için bireyin ve/veya vasisinin sağlık beyanına uygun olarak ilgili poliklinikler belirlenerek süreç başlatılır.

Son düzenleme:
Rapor ları yükseltmek hiç bir işinize yaramaz yüzde 80 şu an eğer emekli değilseniz emeklilik için ideal oran ben yüzde 90 alıp ötv siz araç alacağım diyorsanız ötv siz araç raporu çıkarmanız lazım şöyle bir şey de var yüzde 80 raporunuz oranı düşebilir böyle bir riskte var

@bilgeadam,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ben emekliyim raporu yükseltme amacım ötv siz araç açabilmek için olacak.

Yüzde 90 onun için almak istediğiniz i anlamıştım yanlız bu bir risktir yüzde 80 vergi indirimi ile emekli olmuşsanız düşerse oran ssk sizi çağırabilir yeniden rapor isteyebilir normal emekli olmuşsanız sıkıntı yok dikkat edin oranları düşürüyorlar

Son düzenleme:
Üst Alt