Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için 200 TL para talep ettiler. Bu normal mi?

Sardonyx35

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
6
engellı raporu ıcın ızmır buca ssk hastanesıne basvurdum 200 tl ucret talep ettıler. saglık bakanlıgını aradım

ucret alınıyor dıyor. boyle bişey var mı sizce ne kadar dogru ?

Sardonyx35

Normal engelli raporu için böyle bir ücret yoktu. Ben araba raporu için ödemiştim 200 TL.
Ayrıca bir sorum daha olacak. Benimde ICD'm var 2012 Kasımda takılmıştı. Bu aralar değişecek. Mayıs ayında da nikahım olacak yani benim pilimin değişme durumuna bağlı. Doktorumun söylediği şu: Pilin belli bir orana düşmesi gerekiyor devletin pilin ücretini karşılaması için. 2.70 'di ocak aynın başında. 2.63 e düşmesi gerekiyormu. Bidahaki ay yine gel bakalım orana dedi. Ayrıca işlem ücretide talep edecekler. 510 sayılı Kanun ve SGK’nın Sağlık Uygulama Tebliği gereğince hiç bir ücret talep etmemeleri gerekiyormuş Ancak Medipol hastanesinde olacağım ameliyatı ve benden önce ameliyat olan abimden 3 bin küsür lira almışlardı. Bu konuda ciddi anlamada ne yapmak gerekiyor?

bende ameliyatı özelde oldum 600 tl verdim. ssk çalışan olarak. ekstra bı ucret vermedım 1 gece de hastanede kaldım.
değişme konusunda bilgim yok maalesef ne ücret alırlar. ama 3 bin lira filan fazla haklarınızı arayın. hasta hakları bölümü var ordan halledebilirisiniz yada direk saglık bakanlıgını arayın dönüş yapıyolar hemen.

Ben devlet hastanesinde çalışıyorum ve normal engelli raporlarından ilk etapta ücret alınmıyor, fakat rapor oranı % 0 çıkarsa 200 tl alınıyor, yani engel oranı % 1 çıksa dahi ücret alımnmıyor. Aceba sizin almak istediğiniz rapor farklımı?

ttggccee

TUĞÇE MERHABA,

bende de icd var. doktorum fethi kılıçaslan senin de öyle sanırım.

bende bu yıl medipol de değişim yaptım. normalde özel hastaneler en fazla 500 alabiliyor ama medipol hiç kimseyi takmıyor.

bende 3000 gibi bir ücret verdim faturamı aldım. sgk ya verdim. ordan hastaneye geri ödeme yazısı çıktı önümüzde ki günlerde hastaneye gider. güzellikle öderlerse öderler yoksa dava yoluyla. alınan para hukuksuz. Eğer farkılı hastanelerde olmak istersen bu tür bir süreç yaşamazsın.

pil değişimi içinde dediğin gibi belli bir değere düşmesi grerekiyor.

şimdidien geçmiş olsun

Arkadaşlar o parayı ötv indirimi isterseniz talep ediyor ben onu seçmedim o yüzden

%30 ICD den engelli raporu verdiler fakat kabul etmedim. 200 TL m yandı yani. Hastaneler okadar kalabalık ki 1 izin günümde halledemiyorum. %40 aşağısı bi işe yaramaz doktora söyledim ICD yemi veriyonuz rahatsızlıgami. Netice de herkes ICD taktirabilir. ama kişinin hastalığı nida işin içine katmak lazım bilmiyorum ben böle düşünüyorum.

Anladığım kadarı ile sorun iki şekilde. Engelli Sağlık Kurulu raporumu yoksa sağlık kurulu raporumu mu alacağın.

Sağlık Kurulu Raporları ücretlidir. Devlet hastaneleri 200 ,Üni hastaneleri 300 alıyor sanırım.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu alıcak isen eğer. Raporun sonuçlanıp %40 ın üzerinde çıkmışsa kesinlikle ücret ödeme. Bazı hastanelerde % 40 ın altına , bazılarında da %0 çıktığında ücret talep ediyorlar.

Engelli raporu için olduğunu söyledim buna rağmen alındı sağlık bakanlığına aradım alınıyor evet dedi. Ona istinaden ödeme yaptım bende fakat alsancak nevvar Salih is gören devlet hastanesi ne gittiğimde %0 çıkarsa alınır %1 bilr çıkarsa alınmaz dedi. Keşke İlk oraya gitseydim. Ek olarak ICD %40 verilmiyor mu hiç?

KESİNLİKLE ALAMAZLAR.
Eğer kişi Engelli Sağlık Kurulu raporu alıcak ise rapor sonuçlanmadan para alınamaz. Ne için alınacağı meselesi ise ayrı bir saçmalık. Engelli Sağlık Kurulul raporlarında zaten raporun amaç bölümü eksiksiz doldurulmak zorundadır. Zaten bunca sene oradaki maddeleri DEĞERLENDİRİLMEDİ yazıldığı için bu kadar kişi müzdarip oldu. Hatta şunu diyim ben. işinizi garantiye almak için verilen dilekçe örneğinde bütün haklarınızın değerlendirilmesini isteyin.

Ben size orda ki sorunu söyliyim. Çalışan kişiler duruma göre Engelli Sağlık Kurulu değilde Sağlık Kurulu raporu vermek istemekteler. Sağlık kurulu raporları ücretlidir. Bu ayrımı malesef kendi içimizde bilmeyen arkadaşlar çok. Devlet kurumları bile bilmiyor açık ve net konuşuyorum. Size bir örnek Anadolu Üniversitesi yönetmeliğinde "Engelli aöf öğrencileri kayıt olurken mutlaka % 40 veya üzerinde engelli olduklarını gösteren sağlık raporunu aöf bürosuna teslim etmeli ve sisteme engelli öğrenci olarak kayıt altına alındıklarından emin olmalıdır." % oranı belirten Sağlık raporu olur mu, böyle saçmalık olur mu?

Selam,

Bende bu çarşamba günü gideceğim ameliyat günü verecek bana. Fethi Bey benim 2010 yılından beri doktorum. Ama Medipole geçtikten sonra inanılmaz bir değişim yaşadığını görüyorum. Pil takma olayını biraz ticarete dönüştürmüş durumda olduğu kanısına vardım artık. Israrla başka marka başka model takıcam diyor. Şuanki cihazımdan memnunum bu olsun dedim ama bu Türkiyede yok parayla arasanız ile yok demeye başladı. Nişanlımda parası neyse biz getittirirz dedik. Sonra arasştırdık ettik meğer türkiyede varmış ve sgk da karşılıyormuş. Niye böyle bir şey yapıyor anlamadım. Derin bir araştırma yaptık yine Pil takan doktorlar komisyonda aloyormuş pil firmalarından. Komisyon yedirmeyen tek markada Metronic miş. Sanırım bu sebeple ısrarla bana boston takmak isted. Paranı kesinlikle almak için uğraş her türlü hukuki anlamda yardımcı olurum sana. Sağlığımızla mı uğraşalım para bulmaya mı uğraşalım belli değil

Üst Alt