Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için başvuru yaptım, psikolojim bozuldu! Nasıl bir yol izlemem lazım?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
https://www.hizliresim.com/trqwdy2

Her iki ayağımdan ameliyat oldum çekiç parmak ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrası ayağım düzelmedi, ameliyatın yanlış yapıldığı söylendi. Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere bütün üniversite hastanelerine, kemik hastanelerine gittim. Yanlış ameliyat yapılmış, artık düzelmez, çok komplike bir durum denildi. Madem düzelmeyecek engelli raporu için başvuru yapayım dedim. Uzun süre ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Yalın ayak gezemiyorum, terlik olmadan yere çıplak ayakla basıp yürüyemiyorum. Ortopedi en üstte gördüğünüz gibi %8 oran verdi. Pskiyatri de %20 verdi. Balthazar ile %26 oran oldu. Oysa muayene ederken ayağın çok kötü olmuş demişti nasıl %8 oran verdi anlamadım. Başka bir devlet hastanesine gittim yine aynı oran verildi. Nasıl bir yol izlemem lazım benim? Ortopedi doktorunun yanında çaresizlikten artık ağladım. Doktor elimden bir şey gelmiyor, yönetmelik neyse onu uyguluyorum, oranlar ciddi anlamda düşük, hastalara hak veriyorum dedi. Arkadaşlar ameliyat olayım diyorum tedavisi yok, rapor alayım diyorum şaka gibi 8 puan veriliyor. Ben ne yapayım? Psikolojim çok iyiydi, insanların örnek aldığı biriydim artık ruh sağlığım bozuldu 4 adet ilaç içmeye başladım psikolojik. Nasıl bir yol izlemem lazım benim. Ne yapmam lazım. Bana bu konuda lütfen yol gösterir misiniz? Sıkıntıdan üzüntüden artık bunalıma girdim. Yineleyici depresyon eskiden %40 mış onun oranınıda %20 yapmışlar 20 puan alabildim. Ne yapmam lazım benim arkadaşlar?

Yineleyen depresyon dışında,psikiyatri alanında başka tanı varmı?

Hep depresyon mu dediler?
CrazyLady

oğuzhan Özelde bir doçente gitmiştim. Bipolar demişti. Sonra bir süre sonra devlet hastanesinde devam ettirdim tedavimi. 3 senedir düzenli her ay gidiyorum. Doktorun koyduğu tanı Unipolar depresyon & Depresif nöbet. Özelde bana bipolar tanısı konuldu diyorum. Cevap vermiyor. Diyor ki o doktorun bakış açısı öyleymiş demek ki diyor. Gülüyorum, konuşuyorum, çok pozitif bakıyorum hayata sonra yeniden bunalıma giriyorum. Yeniden öfke patlaması yaşıyorum. Sürekli ruh halim değişiyor. Bunları doktora da söyledim. Ara ara iyi hissetmen güzel diyor. Anlamıyor yada anlamamazlıktan geliyor. Daha önce yine kendimi iyi hissetmiyorum beni hastaneye yatır demiştim, rapor almak için mi yatış istiyorsun deyip yatış vermemişti. Aynı gün onun yüzünden birini yaraladım. Oysa yatış yapsa bunlar başıma gelmeyecekti. Şizofren birini getir karşısına sanırım ona bile depresyon der. Hastanede sohbet ediyorum hastaları ile sıra beklerken. Herkese soruyorum size konan tanı ne diye. Şimdiye kadar 50 kişiye sorduysam aldığım cevap hep depresyon oldu. Anlamıyorum gerçekten anlamıyorum bazı şeyleri oğuzhan hocam

Pekii.
O zaman hekim değiştirin,
Anlamıyor olacağını zannetmiyorum,

Yönlendirmiş gibi olmayalım,haksız olan her türlü kazanım beni vijdanen rahatsız eder,

Ama; ilk bipolar tanısı almışsanız ki öyle söylediniz,bunu devlet hastanesinden almış olsaydınız raporunuz çıkardı...

Önerebileceğimiz;,hastane ve hekim değiştirin,belki söylediğiniz gibi bipolar tanısı alırsın. Buda sizin işinizi görür...

Dip not:
Alkol fazla kullanmayın,tanı almanızda yalnış karar verilmesine neden olabilir...
CrazyLady

OğuzHan112 Teşekkür ederim önerileriniz için. Bulunduğum şehirde ki araştırma hastanesine veya bir devlet hastanesi daha var oraya gidip sıfırdan başlayacağım tedaviye. Çünkü ne verilen ilaçlardan verim aldım, ne adam akıllı dinleyen oldu. Odaya girmemle çıkmam bir oldu hep. Adama ruh halim değişiyor, duygularım değişiyor diyorum neden oluyor diyorum. Arada iyi hissetmek güzeldir diyor. 😂 Neyse siteninde belli kuralları var. Söylemek istediğim çok şey varda bende kalsın. Tekrardan teşekkür ederim vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için. Umarım özelde aldığım tanıyı yeni gideceğim hastaneden alırım.

Eğer tedaviden ve doktorundan memnun değilsen, doktor değiştirmek en doğal hakkın. Benim tavsiyem de başka bir uzmandan daha görüş alman yönünde olacak. Üç sene gerçekten uzun bir süre, en azından tedavide belli bir aşama kaydetmen lazımdı.

CrazyLady Rica ederim, belki tedaviye sıfırdan başlayacaksın ama bu senin için hayırlı olur umarım. Fayda görmediğin bir tedavide ısrar etmek anlamsız bana göre.

Doğru doktoru bulana kadar devam edebilirsin, sayıları az ama varlar. Sonraki mesele tedavin için doğru ilacı bulmak olacaktır ama inanki doğru doktorla zaten hızlı sonuç alabilirsin, 3 yıl çok uzun süre keşke daha önce kararını verebilseydin..
Bazen doktorlar seni dinlemiyor gibi gelebilir bu hatayı bende cok yaptım doktoru yönlendirmeye çalışırdım doktorun gözünde hastasın sonuç olarak kendi hastalığın hakkında hükümler veremezsin, yanında ailenden biriyle gitmen yararına olur, daha iyi tahlil edersiniz.

Born2die Teşekkür ederim. Aileden biriyle gitmem çok iyi olur en azından ev içerisinde neler yaşadığımı onlardan da dinlemiş olurlardı fakat ailem gelmek istemediği için tek başıma gideceğim. Umarım herşey güzel olur.

verirler kardeşim verirler ben hiç şaşırmaadım... benim yüzde 44 raporum yüzde 39 a düştü bende mağdur oldum..
birşey deyincede doktorlara hepsi yurt dışına gidiyor şöyle böyle diyorlar valla böyle rapor verecek doktor dünyanın hiçbir yerinde görev yapmasın zaten reis bile dedi isteyen istediği yere gitsin diye bende epilepsi hastasıyım nöbet geçirmekten sabaha kadar uyuyamıyorum bana nasıl yüzde 39 verdiniz vicdansızlar...

cardinals Hayırlısı olsun inşallah mecburen sıfırdan başlayacağım herşeye. Yeni bir sayfa, yeni bir hastane, yeni bir doktor..
ozmuşlu Sapasağlam insanlar rapor alıyor bu ülkede. Sürekli sahte engelli rapor çeteleri çökertildi diye haberler yansıyor basına. Ama gerçekten rahatsızlığı olana, mağdur olana gelince oran vermezler. Bu ülkenin adaleti bu kadar işte.

CrazyLady

işte asıl sorun burda... zamanında bu işin kaymağını hep böyle adamlar yedi işte adamlar sahte raporla engelli arabası aldılar engelli kadrosundan işe girdiler olan böyle bizim gerçek hastalara oldu işte....
nalet olsun batsın bu dünyaa....

işte böyle böyle bizim gibi adamları isyankar ettiler bizi dert sahibi ettiler psikolojimizi ruh sağlığımızı bozdular....

Üst Alt