Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için gözden heyete girdim. Sonuç ne anlama geliyor?

Marabah

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, daha önce bu forumda yazmıştım, gözümde bazı sorunlardan dolayı engelli raporu için başvuracağım demiştim, gözümde Makula Dejanerasyonu (SARI NOKTA) ileri derece, gece körlüğü ve Görme Alana sorunu var ileri derece, bundan dolayı başvurmuştum.

Heyette 7 farklı bölüme yönlendirdiler beni. Göz, Dahiliye, Nöroloji, Kulak B.B, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi, Psikiyatri olarak.
Bunlardan Kulak için %60 işitme kaybı ortaya çıktı BERA testine de yönlendirdi gün aldım test sonrası ayrıca değerlendirilecek, Fizik Tedavi de ise ileri derece boyun ve bel fıtığı, artı bel kemiğinde sorun vardı bende bunuda söyledim ve Fizik Tedavi bunuda ciddiye alarak MR çekimine gönderdi ,MR sonucuna göre o da ayrıca değerlendirilecek.

Sorum şuydu Gözden bugün heyette göründüm sorunumdan bahsettim eski muayene kontrol teşhis raporlarını gösterdim ve doktordan ayıca Görme Alanı testi ve FFA (Göz Anjiografisi) istedim, ama doktor sadece gözümü kontrol etti ve sadece OCT'ye gönderdi, daha sonra da kağıda bir şeyler yazdı ben anlamadım tıp dilinde ne demek bu, OCT testinden sonra doktora ısrarla "FFA ve Görme Alanı testide yaptırmak istiyorum" dedim, Doktor ise "FFA, görme alanı testine gerek yok, senin görme merkezinde delik var ve ayrıca zaten sen %80-85 görmüyorsun bu yeterli bir rapor için" dedi, anlamadım gitti kafam karıştı iyice, eklediğim resimde doktorun yazdığı heyet göz notu var yüzde oran belirtmemiş nasıl anlaşılacak bu? ve anlamadığım için soruyorum ne anlama geliyor bunlar, yazıları da okuyamadım maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim.

rxvx13m.jpg
[/url][/IMG]

Oct göz röntgeni demek babada yapılmadı FFA gerek yok denildisağ gözüm hiç görmüyor sol göz yüzde 20 görüyor sol göz görme merkezindedir delik var yüzde 54 rapor aldım raporunda yazanları yorumluyamam ama hemen hemen aynı koşullardayız.

Zafer33
Selamlar Zafer bey, aslında FFA göz heyette mutlaka eklenmesi gereken bir test ve hatta mecburi olmalı, nedeni ise FFA başlı başına faklı bir göz hastalığı ve diğer göz hastalıklarına eklenerek değerlendirilmeli, atıyorum örneğin size verilen %54 rapor belki FFA da eklenseydi %65-70 olabilirdi! bunun gibi önemli işte, Sanırım burada heyet uyanıklığa kaçarak işi savıyor ve kestirmeden hızlıca onaylıyor gibi. pek bir şey anlamadım benim bu sonuca ama hayırlısı bakalım, doktorun yazdıklarının anlamı nedir acaba onu merak ettim terimleride okuyamadım.

FFA görme alanı testidir sizin raporunuzda yazanları yorumluyamıyorum.
Haklısınız drlar engelli raporu vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar ben özellikle dedim FFA testi diye gerek yok o dikkate alınmıyor dedi bakalım sonuç ne olacak yüzde40 üzeri alırsın diye düşünüyorum sonucu burda paylaşırsan sevinirim geçmiş olsun.

Zafer33

Diğer heyet bölümlerinin sonuçlarıyla birlikte bekliyorum tamamlanmasını, Hayırlısı olsun diyelim. Sizlere de geçmiş olsun, Teşekkürler

merhaba
bende de gece körlüğü var daha önce aldığım %55 lik rapor ile engelli indirimi için başvuru yaptım. Yaklaşık 1 ay sonra benden raporumda detaylı olmadığı için yeniden görme alanı taraması istediler. Muhtemelen senin raporda da olmaz ise senden de isteyebilirler bilgine

merhaba
bende de gece körlüğü var daha önce aldığım %55 lik rapor ile engelli indirimi için başvuru yaptım. Yaklaşık 1 ay sonra benden raporumda detaylı olmadığı için yeniden görme alanı taraması istediler. Muhtemelen senin raporda da olmaz ise senden de isteyebilirler bilgine

Merhabalar, Doktora ısrarla söyledim "FFA ve Görme alanı testi şart bu tür raporda" Bana sadece detay olarak OCT (Göz tomografisi) çektirdi ve görme merkezin OCT 'de delik görünüyor, bundan dolayı FFA vs
gerek yok zaten %80-85 görmüyorsun sonuçta açık belli.diyerek eklemişti ,Bakalım ne olacak.

Üst Alt