Valla bende verdim ama olsun noterde 80 TL çoğaltılan şeyi bana bedava sınırsız çoğalttılar ( Sağlık raporu ) helali hoş olsun ne diyelim
bende çoğalttım ama para felan vermedim bir kuruş bile ne alırken ne çoğaltırken
Arkadaşlar ben engelli raporu almak için hastane bende 249 tl ücret istedi bu ücret niçin verilir sigortalı olduğum için verecekmişim dediler
kardeşim yaklaşık 2 sene önce bende başvuru yaparken danışman ücret yatırman gerekiyor dedi yatırdın mı dedi , hayır dedim.
git sekretere 200 TL yatıracaksın dedi
gittim sekretere dedim ben engelli raporu almak için başvuru yapıyorum para yatırmam gerekiyor mu evet dediler
iyi de hukuken böyle bir para dan bahsedilmiyor, hukuken diyor ki, eğer kurulda yüzde 1 dahi engelli olmadığınız çıkarsa o zaman ücret vermekle yükümlüsünüz ama ben zaten rahatsızım bırakın yüzde 1 çıkmama durumunu yüzde yüz çıkar dedim hatta
neyse biz almak zorundayız felan dediler, durumum yoktu yol param bile yoktu eve dönmek için ve 2 saat yol yürüyerek gidecektim
neyse gittim başhekimin odasına durumu anlattım alınan paranın yasal olmadığını söyledim
doğrudur dedi yanlış anlaşılma olmuştur dedi, git başvurunu yap dedi
gittim başvurumu yaptım ücret felan ödemedim ve bir arkadaş şey demiş noterde sınırsız çoğaltma ücret vermedim, valla ben dilekçem de on tane aslı gibidir istiyorum yazmıştım, onu da verdiler
sonra bir kaç ay sonra raporumu düzeltmek zorunda kaldım eksiklik vardı, onu da yaptılar ondan da bir sürü aslı gibidir verdiler
yani hemen kabullenmeyin arkadaşlar, hakkınızı arayın, kanun ap açık diyor ki, engelli raporu başvurularında yüzde 1 çıkmazsa ücret alınır ama onun haricinde her hangi bir ücret alınmaz, ne yani kanunlara aykırımı davranıyorlar, siz sessiz kalırsanız tabi yaparlar
bimer den cimer den hatta valiliğe kadar internet üzerinden hastaneyi ve sizden para isteyen sekreterin ismine kadar gerekirse yazın
bak bakalım sana 15 gün içinde dönüp buyrun gelin beyfendi diye aramazlar ise bende buradayım kardeşim
eşşek dünyası mı, kanun diyor işte kardeşim para alınmayacak, engelli adayı zaten yazıktır günahtır. bu gariban halkı sömürmektir. vermeyin para felan biraz hakkınızı hukukunuzu aramayı öğrenin lütfen
size bir çok olay anlatırım ama en son yaşadığım olayı anlatayım, vergi indirimi için başvuru yapmıştım ankaraya evrakları gönderdim ve bir ay gibi sürede onaylanıp elazığ daki defdardarlığa gönderildiğinin bilgisini aldım ama elazığ daki kuruma gittiğimde evrağı iş yerine gönderdiğini söyledi ama 3 aydır gelen giden evrak yok
gittim tekrar deftardarlığa dedim madem posta ya vermişsiniz barkod numarasını alayım, dediler adi posta ile gönderdik adi posta da barkod numarası olmaz, ya böyle bir önemli evrağı nasıl adi posta ile gönderirsiniz dedim, adamlar beni on kere gitmeme rağmen adam yerine bile koyup ilgilenmedi
bende hem bimer, hem cimer, hem valilik, hem şikayetvar.com ve elazığın yerel kanalların ilgili birimlerine mail attım
ve 15 gün sonra telefonum çaldı, elazığ deftardarlıktan arıyoruz işte beyfendi müsaitseniz gelebilir misiniz
gittim bimer ve valilik yazı yazmış kuruma ilgilenin diye, gittim evrağımı bulmuşlar ve teslim ettiler, ve müdür geldi dedi yazını sonuçlandı ve memnun kaldım diye düzeltir misin dedi, tabiki dedim
yani arkadaşlar vallahi hakkınızı ararsanız er ya geç hakkınızı olanı alırsınız
güzel haberlerin bekliyorum, sakın para verme