Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için her branş ayrı ayrı tahlil mi istiyor?

mervee2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar birden fazla branşa görüneceksek kan tahlili verme işini nasıl hallediyorsunuz hastayı yormadan çünkü kanser hastası olduğu için damarlar az belirgin her gidilen yer ayrı kan mı istiyor
birde başka hastaneden getirdiğimiz eczane ilaç raporları doktoru hastalığınız olduğuna dair ikna edebiliyor mu

Eğer bir doktorun istediği tahliller arasında diğer doktorunda görmek istediği değerler varsa istemez, neden istesin. Tabi aynı hastane için söylüyorum. Genelde diğer hastanelerde yapılan tedavileri teyit etmek isterler. Mesala ben avasküler nekroz için özel hastanede ameliyat olmuştum. Epikriz raporumu verdim. Fiziki muayenede yaptı ama aynı zamanda röntgen istedi.

Bu arada diğer hastalığım da kanserdi. Tedavi olduğum ve takip edildiğim hastaneden rapor aldığım için dosyama baktı oranımı yazdı.

mervee2

aynı kan değerleri için ayrı ayrı tahlil isteneceğini sanmam. Ayrıca doğru düzgün bir labratuar yada hastanede yapılması şartıyla (bundan kastım merdiven altı olmayan bir kuruluş) doktorlar genelde dışarıda yapılan tahlilleri kabu ediyorlar. ben gitmeden önce bazılarını aile hekiminde bazılarını ise özel labratuarda yaptırıp hazırlıyorum. sizde böyle bir hazırlık yapmayı düşünebilirsiniz. geçmiş olsun.

önce tüm muayeneleri tamamlayıp sonra tahlilleri mi verelim sizce

En azından kan tahlilleri için hepsini birlikte yaptırabilirsiniz. Tüm doktorları gezin. Elinizde yapılması gerekenler olacak. Sonra hepsini yaptırın. Kanda mesala doktorlar farklı tahliller istese bile tek seferde kan alınmış olur.

Sdr

heyet srasında mı röntgen istiyor yoksa öncesnde mi gittiniz?

Ben rapor alma sürecini özetleyim size.

Randevu aldınız hastane gittiniz. Bankoda size hangi rahatsızlıklarınız olduğunu ve görünmek istediğiniz doktorları soruyorlar ve bölümlerin yazıldığı bir form veriyorlar.

Sonra siz tek tek sağlık raporu için görevlendirilmiş doktora giderek muayene oluyorsunuz. Her biri sizden ihtiyaca göre tahlil röntgen vs istiyor. Her doktor tamamlanan tahliller ve muayeneler neticesinde sizde ki formu dolduruyor.

Doktorları gezme işi bitince elinizde ki raporu heyet bankosuna teslim edip gün alıyorsunuz. O gün geldiğinde bu sefer tüm doktorların olduğu yere sizi çağırıyorlar tekrar yüzeysel bir kontrol ediyorlar. (Beni 4-5 adım yürüttüler) Ve sizi ilk muayene eden doktorun görüşlerini göz önünde bulundurarak işleminizi sonlandırıp gönderiyorlar. Sonucu hemen vermezler. Size söylenen zamanda gidip raporunuzu alırsınız

Üst Alt