Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için kazadan ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

Nevzat61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim..

Ben 6 ay önce bir kaza geçirdim.Kaza sonucu sağ dirsek te ve sağ omuzda parcalı kırıklar oluştu.Bu yüzden hem dirsekte hem omuzda çivi ve platinler var.Kolum kısıtlı kaldı,tam olarak açılmıyor ve kapanmıyor...aynı zamanda da kolum dönmüyor yani avuç içinde su bile tutamıyorum..fizik tedaviye gittim ancak doktor platinin engel olduğunu söyledi.Şu an çalışıyorum ancak 10 kg üstü kaldıramadığım gibi araç gereçleri kullanmakta zorlanıyorum.İş yerim şu an için beni idare ediyor..

Benim sorum başlıktada yazdığı gibi ne zaman başvuru yapabilirim..yapsam işime yarar bir sonuç alabilirmiyim.Maksadım ne emeklilik ne de başka bir avantaj.. sadece 3 çocuğuma bakmaya devam edebilmek için çalışmak..herkese acil şifalar dilerim..

öncelikle geçmiş olsun kazadan dolayı psikiyatri tedavi görüyorsanız üzerinden bir yıl geçmesi gerekiyor oran verilebilmesi için tedavi görmüyorsanız fizik tedavi bitince doktor artık yeter dediği zaman heyete başvurabilirsiniz bende trafik kazasından engelliyim benim süreç bu şekilde ilerledi..

Cevap için teşekkür ederim.. Psikiyatri tedavi görmüyorum.Fizik tedavi özel hastaneye gidiyordum 20 seans gördüm, farklı hastaneyi de denedim ancak en ufak bir ilerleme olmadı..zaten en başında platinler izin vermeyebilir diye eklemişti..şu an için bıraktım..en son ki fizik seansında platinin bir parçası kırılmıştı,etten dışarı çıkıyordu..o son seans oldu ..

geçmiş olsun trafik kazasında kusur yönünden hakliysan evraklarını sigorta şirketine gönder iletişim halinde ol rapor alma konusunda seni yönlendirirler ortopedide işin bitmiş fizik bölümündende tedavi bitiğine dair belge sigorta şirketine gönder yada sigorta tazminat davaların işe yarar mevzuatı bilen bir avukatla işlemini devam ettir
sigorta tazminat davaları avukatlı avukatsız her türlü bitirilir.yanlız daavayi 3 ayda bitirende var 5 yıl sonunda bitirende var seçim senin biri yüzdeliği yüksek tutar erken bitirir bir diğer yüzdeliği düşük tutar senin davanda alacağı karşı vekalet ücretine göz diker davan uzadıkça uzar daha da detaylı görüşmek istersen mesaj yada telefon edebilirsin

Kendimi tam olarak ifade edemediğim için özür dilerim.. Kaza derken trafik kazası değildi ,özel bir futbol turnuvasında mac içerisinde oldu..

benim derdim en azından işe girişte veya çalıştığım şu an ki işyerimde bir resmi dayanak..

Nevzat61

Rahasızlık iyileşmeyecek şekilde sekel haline gelmişse, hemen rapor için başvurabilirsiniz. Malum, %40 ve üzeri oranlı engelli sağlık kurulu raporu alırsanız engelli statüsünde sayılırsınız.

Cevap için teşekkür ederim.. yarın kontrolüm var.. gitmiş iken sağlık kuruluna uğrayacağım..

rapor almada sağlık kurulu evresi yok artık evraklarını sigortaya gönderecen uygun görmeleri halinde onlar seni sağlık kuruluna yönlendirirler

Bunu bilmiyordum.. "evrakları " derken ameliyat ile ilgili mi..

bugun bir kac akradasımı raporların yenılenmesı gerektıgı ıcın sgk kurumundan aramıslar ve bu raporlar sureklı olan raporlar bılgısı olan var mı konu ıle ılgılı?

Üst Alt