Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu için nasıl başvururum?

OTTOMANS

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, Rapor nasıl başvururum ne yapmam gerekiyor. Rapor ibaresine ne yazmam gerekiyor.

burda arkadaşımız herhangi bir kurum sevkin' den bahsetmiş. Sevksiz direk gidersem sorun yaşar mıyım.

Vergi indirimi için almak istiyorsanız defterdarlık sevkiyle alabilirsiniz,
ancak diğer haklarınızdan yararlanmak için almak istiyorsanız kişisel başvuru yapabilirsiniz.. kişisel başvuru ile alacağınız raporlada yine vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz, sevk şartı yok...

4 adet fotoğrafla kimlik fotokopisi istiyorlar,durum bildirir raporu özürlü raporu almak istediğinizi söylüyeceksiniz orda zaten şıklarda belirtiliyor ben hepsini işaretledim.tam teşekküllü devlet hastanesine gidip sağlık kurulundan size bi dosya veriyorlar ordaki bölümlerden kbb,göz,nöroloji,fizik tedavi vs randevu alıyorsunuz ve randevu günlerindede gidip muayenenizi oluyorsunuz bütün muayeneleriniz bitincede tekrar sağlık kuruluna evraklarınızı teslim ediyorsunuz.ardındanda heyete çıkıyorsunuz.benim bu işlemleri halletmem tam 1 ay sürdü 9 kere gidip gelmişim,şimdi heyete çıkmayı bekliyorum 9 aralık dediler.

çok teşekkür ederim bakalım kaç alacaz 18. kasım ' a gün verdiler.

Merhaba, arkadaşlar uzun uğraştan sonra Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden Brakial plexsus sağ kol median dan % 57 oranlı raporumu almış bulunmaktayım. Tüm engelli arkadaşlarımızın engelli haftasını kullarım artık bende bir engelliyim ve mutluyum :)

mutluluğun daim olsun ama çok sürmüyor bu mutluluk osman kardeş

Ottoman kardeş sen yeni rapor yüzde 57 oranla rapor almissin öncelikle hayirli olsun fakat kafama birşey takuldi bende sürekli is gormezlik geliri için SGK bin sevkiyle daha 1 ay evvel İzmir yeşilyurt devlet hastanesinden heyet raporu aldim,fakat bnm raporunda sadece tanı-bulgular ve karar bölümünde hastalık belirtilerin var.Hastane heyetteki memurlara da sordum neden puan varmediniz dedim,bana yeni bir kanun ciktigini ve artik puanlama yapmadiklarini,puanlamayi Ankara-Kocatepe y.sağlık kurulunun yapacagini söylediler,nitekim maluliyet derecesi öğrenmek için SGK raporunu Kocatepe yuksek saglik kuruluna gönderdi,fakat bnm anlamadigim Ottoman kardeş yukarıda yazdigi gibi daha yeni heyete girdiğini ve yüzde 57 rapor aldigini söylüyor.Sizlerden ricam bu konuda bni bilgilendirir misiniz,neden bnm hastanem bana puan vermedi,yasa cikti puanlama kalkti dedide,nasil oluyorsa Ottoman puan aliyor .1ay önce aldigim yeni raporu alta linkini koyuyorum googleye kopya yapistirla bakiniz benim raporda neden puan yokta ,Ottoman arkadasimiz puan almus şimdiden yorumlariniz için TSK ederim.

Not:Telden girdigim için raporunu koyamadim ama cevaplarinizi bekliyorum tskler

aynen yılmaz35 ' in dediği doğru elinden rahatsız olan bir abi vardı hastanede ona da oran vermediler. fakat nedenini bende bilmiyorum . Ekpss lisans için işimi görsün yeter zaten .

YILMAZ35;

Merhaba, öncelikle siz sigorta sevki ile başvurduğunuz için hastaneler size herhangi bir oran veremiyorlar durum bildirir raporu veriyorlar ve sizin bu durum bildirir raporu ile kocatepe sgk bölümüne ulaştıktan 45 gün sonra sonuçlanıyor. Siz evrakları hazırladıktan sonra yaklaşık 2 ay bir süre zarfı beklemeniz gerekiyor .

Diğer arkadaşın hemen almasındaki sebep ise şahsi başvurusu olmasıdır. Eğer sizde hemen bir hakem hastanesine giderek şahsi başvuru yaparsanız ve hastane saglık rapor bölüm işleri hızlı ilerliyorsa aynı gün oran alır 1 hafta sonrasında da Ankara onaylı olarak elinize ulaşır. Ama buda maluliyet ve sgk bölümünde işe yaramayabilir çünkü sgk kendi sevki ile işlerini hallediyor ve tekrar Kocatepeden raporunuzun gelmesini beklemeniz gerekecek.

TSK ederim Mehmet demek ki sevk ile gidince puan verilmiyor,şahsi basvurunca puan veriliyor. Ck tskler mehmet

15 gün oldu aldım puanlama vardı bnde

işkur sevkiyle gittim

Syn gecekartali siz sevk ile gittiniz size puan verdiler oylemi iyice kafam karisti yaw

Arkadaşlar birşey soracagim benim 20 yasinda yeğenim var 2 yasinda iken sol gözünde kist tespit ettiler ve ameliyatla sol gözünü aldilar.O günden bugune tek gözü ile yasamini sürdürüyor,mağdur durumda anne babasida yok,calisma alanlari sinirli zorluk çekiyor.Kendisine 2022 maasindan bahsettim.Ne yapmamiz gerekiyor SGK dan sevk ile 2022 maasi icinmi basvuralim ilk bas cunku ozel rapor cikarmaya paramiz yok,bugune kadarda hic heyete girmedi yeğenim.Birde yuzde 40 i gecebilirmi bir goz eksikliginden yorumlarinizi bekliyoruz tskler.

[FONT=Verdana]Bir gözün 1.0, diğerinin 0 görmesi 32 [/FONT][FONT=Verdana]Bir gözün 0.9, diğerinin 0 görmesi 35 [/FONT][FONT=Verdana]Bir gözün 0.8, diğerinin 0 görmesi 40 [/FONT][FONT=Verdana]Bir gözün 0.7, diğerinin 0 görmesi 45 yani diğer gözündede rahatsızlık varsa %40 geçebilir ama diğeri sağlamsa %32 ancak kardeşim[/FONT]

Üst Alt