Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile engelli araç raporu aynı şey mi?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim engelli raporum var.Engelli indirimli araç almak istiyorum. araç raporu farklı mı başvuru yapsam araç raporunun oranı diğer engelli raporuma etki eder mi.engelim ankilozan spondilit bu tanıdan araç alan var mı

1806

Neden bu kadar karıştırılıyor anlamıyorum. Engelli raporu vardır. Birde ehliyet sağlık kurulu raporu vardır. Bunlar farklıdır. Başka da bir rapor yoktur.

Ehliyet sağlık kurulu raporu, engelli durumunuza göre özel tertibat kodlarıın içeren rapordur.

Engelli raporuda zaten sizde olan engelliğinizi gösteren rapordur.

1806

Bakın sayfalarca yazıyoruz, yukarıda da yazdım. Sadece kendi kafanızı karıştırmakla kalmıyorsunuz, engelli arkadaşlarında kafasını karıştırıyorunuz.

Ehliyet sağlık kurulu raporunda oran verilmez. Kurul kararı ile uygun görülürse özel tertibat kodları verilir. Siz o koda göre aracınıza tertibat yaptırırsınız...

Arkadaşlar biraz araştırmacı olun forumda sayısız konu var okuyun-okuyun

umetinn

Abi çıldırmak üzereyim. Ben yardım etmek istedikçe aynı başlıklar açılıyor yetmiyor, başlıktaki yazıyı kopyalaıp özel mesaj atıyor arkadaşlar.

Ben bu siteye ilk girdiğimde 1-2 hafta üye bile olmadım. Tüm başlıkları bilmek istediğim yada bildiğim tüm herşeyi okudum. Sonra girdim üye oldum ve gerekiyorsa başlık açtım.

Her gelen ben anlamadım, engelli raporu nasıl alınır, ehliyet nasıl alınır diye soruyor :(

StratoS valla dostum ülke olarak sorunumuz araştırmamak, okumamak, özetçi olmak ve hazıra konmak burada alakasız başlıklara(Örn; 2008 işe giriş tarihim ne zaman emekli olurum) bile insanlar %68 raporum var ötv'den muaf araç alabilir miyim diyor. Bilen elinden geldiği kadar yardımcı oluyor allah razı olsun ama süreklide sorulmazki arkadaşım araştırın

StratoS

Sorunun ciddi bi kısmı bu zaten; "sayfalarca yazılması"

Temel 3-5 konu çok "kısa" ve net sabit başlık olarak yazılmadıkça sorular artarak devam edecek.

Engelli İndirimi ile Nasıl Araç Alınır.

1- Engelli Raporunu Al
2- Ehliyetini Çıkart
3- Bayiden Aracını seç
4- Engelli Tertibatını Taktır

V.s.

Gibi basit başlıkların kısa ve anlaşılık ifadelerle altı açıklanmalı. Fazlası çözüm olmuyor soru işareti yaratıyor.

SiyahPelerinliAdam

Abi ben nasıl anladım? Bu kadar insan nasıl anlıyor? Ayrı ayrı başlıkları geçtim zaten ana başlıklar var. O başlıkların 1. sayfasından okunsa zaten herşey anlaşılıyor. Diğer başlıklara girmeye bile gerek yok.

Ben Ünal beye katılıyorum, böyle direk yazıp, yardım istemek okumaktan daha kolay geliyor :(

StratoS

Sorun sen ben değiliz ama şu bir gerçek ki cidden zor anlayan arkadaşlar var, bazen cevap verenlere sabır dileyerek okuduğum oluyor...

Üst Alt