Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli raporu istihdam ile ilgili nasıl bir ibare olmalı?
Arkadaşlar memur olmak için istihdam kutusunun işaretli olması yeterli mi?Yoksa ''özürlü memur olabilir'' diye bir ifadenin bulunması gerekiyor mu?Raporunuzda bu tarz bir ibare var mı?
Zoppo xx işlerde çalışabilir, ağır işlerde çalışamaz gibi ibareler olduğunda daha iyi oluyor. Ama hiçbir işaret veya ibare yoksa dahi atamanız yapılır. Atandığınızda kurumunuz sizden bu gerekçeyle yeni rapor isterse, size süre konusunda da kolaylık sağlayacaktır.
Bazı kurumlar rapordaki bazı eksiklikler gerekçesiyle yeni rapor isteyebiliyormuş.Eğer böyle birşey varsa önceden halletmek isterim.Raporum 2 yıl süreli sene başında aldım.Ayrıca raporumda istihdam kutusunun karşısında evet yazıyor yani işaretli.Ayrıca ''çalışamayacacağı işler'' kısmında ağır işlerde çalışamaz yazıyor bu yeterli mi?
Geçen sene aldığım raporda istihdam alanı değerlendirilmedi, çalıştırılamayacağı alanlar boş. Sağlık teknikeriyim. Atandıktan sonra ne ile karşılaşırım?
Mevzuat calisabilir durumda olduğunu gösteren saglık raporu diyor büyük ihtimal yeniden rapor isterler ama makul bi süre verirler sanırım herkesin raporunda bi sıkıntı var çünkü
Çalışabilir durumda olduğunu gösteren sağlık raporu almak çok zor birşey değil sanırım. Heyete falan girmeye gerek yok yeniden puanlamaya falan gerek yok diye biliyorum
Arkadaşlar raporumda istihdam kutusu ''evet'' yazıyor.Çalışamayacağı iş alanları da dolu.Bunlar gerekli olanlar diye biliyorum.Merak ettiğim acaba ''memur olabilir'' diye bir ibareye de gerek var mı?Bazı raporlarda istihdam işaretli.Bazı raporlarda da '' istihdam'' işaretli değil ama ''memur olur'' ibaresi var.Sanırım raporlarda ve hastanelerde uygulama konusunda standart prosedür olmadığı için böyle farklılıklar oluyor? Bunların bir farkı var mı?''İstihdam işareti'' ile ''memur olur'' ibaresi aynı anlama mı geliyor?Olması gereken nedir?Kafam özellikle bu kısma takıldı.Ayrıntılı bilgisi olan konuya açıklık getirirse memnun olurum.
Merhaba ben bu konuyla ilgli birsey sormak istiyorum size.
Benim raporum yizde 70 surekli ve ağır engelli isaretli
Calistirilamayacagi kismi bos smdi kuruma bu raporu yollarsam atamam iptal olur mu
elasu ;
Hayır atamanızın iptal edilmesi söz konusu olmaz. Yalnızca kurum inceler ve eğer istihdam kısmının boş olmasını sorun yaparsa bunu söyler ve ek süre vererek de yeniden rapor almanızı ister.
Bu konuda cok kafam karıştı ve morelim bozuldu herseyi yapabilen bi engelliyim o rapor sosyal haklardan faydalanabilmem için hazirlanmisti kucukken .smdi de atamam iptal olur diye korkuyorum.
Acaba o rapor uzerinde değişiklik yaptirabilir mıyım calisabilir ibaresi falan koydurmak mumkunmu
elasu ;
Hayır değişiklik olmaz, eğer kurum isterse yeniden almanız gerekir. Ancak her kurum istemiyor bunu, zamanı geldiğinde evraklarınızı teslim ederken size bu konuda bilgi verirler. Şimdiden canınızı sıkmayın desek de faydası olmuyor, herkes yaşadı benzer sorunları ama, siz yine de rahat olun.
tam donanımlı bir ahtsneden atandığımız kurumda çalışabilir yada devlet memuru olabilir yazısı almamız yeterli olmaz mı? rapor yenilemek ciddi anlamda uzun süren bir süreç ve çalışanlar için o kadar izin almak neredeyse imkansız
ben muhtemelen şubatta atanacak olan resim öğretmeniyim.bipolar olduğum halde zihinsel işaretli ama genel kategoriden girdim.istihdam evet yazıyor.fakat "zihinsel kapasite gerektirmeyen basit işlerde çalışabilir." yazmışlar.bu raporları düzen memurlar adamı deli eder.sıkıntı olur mu?zeka geriliği yok ki bende...
Yazılı demedim yazıyı dedim. "devlet memuru olabilir yazısı almamız yeterli olmaz mı?" böyle sormuşsunuz, bu sorduğunuz şekilde yazı alabiliyorsanız alın, bunun dışında kurum sizden raporu yenilemenizi istemediği sürece bence bir şey yapmayın.
Çalışamayacağı alanları doldur derler mi onu bilemem. Şahsen benim raporumda yok, sadece istihdam işaretli. Bunun anlamı da her türlü işte çalışabilir demektir benim bildiğim.