Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu nereden ve nasıl alınır?

sedef45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben yaklaşık 7 senedır epilepsi hastasıyım devamlı olarak ilaç kullanıyorum ilaçlarımı kesersem direk nöbetler başlıyor zaten neyse sorum şu özürlü raporu nasıl alabilirim nerelere başvurmam gerekıyor engelli kadrosundan faydalanmam için yüzde kaç raporum olması gerekiyor
yardımcı olursunuz çok sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar

Engelli kadrosundan başvurabilmeniz için en az %40 raporunuz olması gerekiyor ilinizde bulunan sosyal hizmetler kurumuna başvurmanız gerekiyor gerekli belgeleri götürüp başvuru yapabilrisiniz nedir belgeler sorusuna gelince bir adet %40 ve üzeri rapor, vesikalık resim vs. diğer arkadaşlar da yardımcı olacaklardır.

Yukarda yanıt veren arkadaşım özürlü kimlik kartı ile karıştırmış sanırım...
Sağlık Kurulu Raporu için herhangi bir devlet hastanesine başvurmanız gerekiyor..
Ama öncelikle hangi amaç için sağlık kurulu raporu istediğinizi belirtmeniz gerek.. Çünkü raporda bu belirtiliyor ve başka amaçlar için kullanamıyorsunuz..
Örneğin;
1-vergi indirimi için mi
2-özürlü kimlik kartı için mi
3-ötv muafiyeti için mi

kullanacağınızı belirtmelisiniz..

siz engelli kadrosundan faydalanmak istediğiniz için sizin alacağınız raporun "vergi indirimi" amaçlı olması gerek... epilepsi için hangi oranda rapor verilir bilmiyorum ama engelli kadrosunda işe başlayabilmeniz için hastane sağlık kurulu tarafından %40 ve üzeri işgücü kaybına hükmedilmesi gerekiyor...

sedef45

slm gunaydın sedef hanım buyuk gecmıs olsun anladıgım kadarıylacalısmak ıstıyorsunuz yapmanız gereken ıskura bas vurun once dıploma vesıkalık resım ıkametkah ısterler oradan devlet hastanesıne yollar baglı oldugun yere hastanede enaz %40 rapor alman lazım alırsan herhangı bır ıse yapabılecegın tarzda ıs verırler bazı fırmalarvergı ındırım raporu ıstıyorlar ılk ısegırerken sen onuda al bence cok önemlı bu rapor olmadan emeklı olunmaz vergı ındırım raporunu almak ıcın baglı oldun malıye ye gıdıp vergı ındırım raporu alıp herhangı bır ssk yada d.h sınden alabılırsın bu ıslerı sosyal hızmetler karısmaz arkasdaslar yanlıs soylemıs engellı olarak yardıma muhtacsan oyle bas vurursun s.h.k.muna takıldıgın yerler olursa sora bılrsınız

----------

duzeltme yapayım ozur dılerım vergı daırecınden yanı malıyeden vergı ındırım formu almam lazım dıyeceksın onunla hastaneye gıt zaten yapman gerekenı acıkladım sedefhanım

sedef45:Enegelli kadrosundan faydalanabilmeniz için;
1)İŞ-Kura başvurup kayıt yapmak zorundasınız.
2)İş-Kur sizi Hastaneye sevk edecek,Hastaneden en az %40 oranında Sağlık Kurulu Raporu almalısınız.
Vergi indirimi için ise;(Çalışanlar için)
Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Vergi indirimi için bağlı bulunduğumuz vergi dairesine başvurmak gerekiyor tamam ama hastaneye vergi dairesi mi sevk edecek yoksa ilk önce hastaneden rapor alıp sonra mı vergi dairesine başvuracağız..?

merhaba

Bende vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. Bunun için gereken işlemleri yaptıktan sonra herşey bittiğinde. Hangi vergi indirimlerinden faydalanıyoruz. Bunu da açıklığa kavuşturursanız sevinirim. demet086 ya msj yazabilirsinz. şimdiden tşk ederm

vergi dairesine gidiyosnuz durumu anlatiyosnuz vergi dairesi sizi sevk edecektir.

demet086;
Eğer çalışıyorsan işyerine vermiş olduğun rapor ile vergi indirimine başvuru yapmamanı öneririm. Defterdarlığa seni en yakın devlet hastanesine sevk ettirmelerini talep et. Benim elimde 2003 yılda işe giriş için almış olduğum %40 raporum vardı, defterdalık biz raporunuzu kabul ederiz dediler ben olmaz diyerek hastaneye sevk etmelerini istedim. 2006 yılında tekrar vergi indirimi için almış olduğum rapor %50 oranında ve aynı oranla ankaradan işyerine geri geldi. Şu anda vergin indiriminde yararlanıyorum... Tavsiyelerime uyarsan sorun yaşamazsın...

ben malülülen emeklılık için heyete gırdım ama red geldı nereye gıttıysem % kaç aldıgımı ögrenemedım nasıl ögrenebılırım yardım ltfen bırde ben özürlülük için başvurmak ıstıyorum nereye başvurcam

yasinulus35;

Sakatlık raporu için, bulunduğunuz ilin sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerinden birine başvurabilirsiniz, % 40 veya üzeri oranlı rapor ve vergi indirimi hakkı kazanabilirseniz erken emekli olabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Maluliyet tesbiti sonucuna nasıl ulaşılır bilgim yok. SGK'dan öğrenilebilir belki, bilemiyorum.

Ek Bilgi: Sizin hastalığınız meslek hastalıkları gurubuna giriyor. Mesleğiniz nedir? Yani, meslek hastalığı olduğu tespit edilirse, sürekli iş göremezlik aylığı bağlatabilirsiniz: İş Kazası ve Meslek Hastalıkları

kazayı 2006 yılında geçirdim ozaman mobılyada çalışıyordum ama iş kazası olarak veya meslek hastalıgı olarak geçmiyor sadece hastalık yazıyor ve 6 kez amelıyat oldum son amelıyatımı bu ay oldum yanı hersene amelıyat oluyorum el bılegım donduruldu ve parmaklarımı zor işlerde kullanamıyorum ama nedense red geldi malulen emeklılık başvurumdan sgk günüm toplam 1980 gunum war bildigim kadarıyla 1800 gun yeterlı galıba itıraz dılekçesi versem nasıl bır sonuç alırım tşk ederım

Aynı şekilde ben yaptım ama güncel rapor istediler
oda yüzde 40 altında geldi

Slm arkadaslar ben işten ayrıldım 5 6 gündür. İşsizlik maaşı alacam Ancak 40 rapur veya üzerinde rapur almam için işçi bulma kurumuna gidiliyor oradan hastaneyemi yoksa maliyeye mi sevk ediyorlar.ve gereken evraklar nelerdir.tşkkurler

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Her ikisine gitmeden tam teşekkülü bir devlet hastanesine de gidip engeli raporu almak istediğini söylersen orada sana bir form verecekler, raporu neden almak istediğini ve bilgilerini yazacaksın, 6 adet fotoğraf isteyecekler ve işlemleri başlatmak için gerekli birimlere yönlendirecekler seni.

işkurdan sevk alıp giderseniz daha kolay olur direk kayıt olur ve işlemlere başlarsınız

merhaba babam diyabetik ayaktan dolayı bacağı diz altından kesildi ayrica kalp kapakçığı açık anjiyo olacak 25 yıllık şeker hastası ayrıca safra kesesi alındı göz den ameliyat oldu . bag kur dan nasil emekli olabilir hicbir bilgim yoktur nereye basvuru yapmam lazim bilmiyorum . once engelli raporu alip mi bagkura basvuru yapmam gerekiyor lutfen beni bilgilendirirmisiniz

Memurun engelli raporu alması için tam teşekküllü devlet hastanesine kendisinin direk başvurması mı gerekiyor yoksa kurum tarafından hastane ye sevk edilmesi mi gerekiyor. İlk kez rapor alınacak .

Aşağıdaki Hangi hastanelerden sağlıklı hızlı şekilde rapor alabilirim?

-Avcılar murat kölük devlet hastanesi
-Bakırköy sadi konuk devlet hastanesi
-kanuni sultan süleyman hastanesi

Arkadaşlar merhaba
Ben 8 yıldır Paroksismal Noktürnal Hemoglobinüri hastayım. %40 rapor alabilir miyim. Emekli olma şansım nedir. Bilen var mı

Ben de Konya'da memlekette rapor almıştım %45 oranında. İstanbul'da sosyal hizmetler'e engelli kartı için başvurduğumda raporumun e-devlette kaydı olmadığı söylendi. Bunu nasıl kayıt ettirebilirim.

Kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uyku apnesi (Ağır Osas) tanısı aldım. Tanıyı aldıktan sonra engelli raporu almak için birçok kişiye danıştım. Herbiri farklı yönlendirdi. Bazıları Sgk ya başvur ordan seni hataneye sevk edecekler dedi bazılarıda vergi dairesine başvur orası sevk edecek dedi.

Sanşımı denemek için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinden "Engelli Sağlık Kurulu" randevusu aldım. Muayene olmak istediğim bölümleri kendim belirledim. Eğer başka hastanelerde konulmus tanılarınız varsa bunu yanınızda götürmeniz gerekiyor. Eğer elinizde belgeleriniz yoksa diğer hastanelerden tedavi bilgileriniz tahşillerinizi gösteren bir belge alarak yanınızda mutlaka bulundurun. İstediğim bölümlere muayene olarak işlemleri tamamlayıp sağlık kurulu sekreterliğine teslim ettim. Saat 13:00 de heyetin beni göreceği söylendi. heyete girdiğinizde size birsey söyleme fırsatı kalmıyor dolayısıyla herseyı muayene olduğunuz doktora anlatmanızda fayda var. Zaten o doktor kurul uyelerınden bırı oluyor. 3 hafta sonra E-Devletten raporumu gorebıleceğimi söyleyip gönderdiler. Ama ben meraktan günde 4-5 defa E-Devletten sorgulama yaptım. Tam 3 hafta sonra bir pazar sabahı bakarken raporumun düştüğünü gördüm. %51 süresiz olarak rapor verilmiş. Ağır Osas %35, Depresif epizodlar kısmen düzelen %20, Lomber disk bozuklukları %5.

Sedef45 ilaclarla iyisen bence engelli raporu cikarma ikinci sinif insan grubuna girersin ehliyetin is hayatin alt ust olur.. ben aldim cok pismanim...engelli raporu bir tek ekpss de ise yariyo oda puanlar cok yuksek olanlar ataniyo...yani bi ise yaramiyo benden size tavsiye sakin almayin...normal hayatiniza devam edin...

Üst Alt