Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hayır giremez DMK 48/7 normal kadrolar için "akıl hastalığı bulunmamak" der.
Engelli kadrosundan da istihdam edilebilmesi için "çalışabilir" ve "kısıtlı olmaması" gerekir.
Özel sektör adı üzerinde özel yani anlaşmaya bağlıdır, özel sektörde şu kişi çalıştırılır veya çalıştırılmaz diye bir kanun/kural yoktur. Sadece belki emin değilim "kısıtlı olmamak" gerekebilir.
ekonomist79
Dmk da
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek ( )(2) akıl hastalığı ( )(2) bulunmamak.
Burda görevini devamlı yapmasına engel olabilecek diyor eğer hastalığın ağır değilse kpss den atanırsın
Ben öyle anladım.
Demir60
Öyle bir şey demiyor "görevini devamlı yapmasına engel olabilecek" ibaresi lafı uzatmak için yazılmış senin dediğin gibi bir anlama gelmiyor, ayrıca dikkat edersen "olabilecek" diyor "olacak" demiyor yani bir olasılıktan bahsetmiş, "akıl hastası görevini devamlı yapamayabilir" demek istiyor ki gerçek de öyledir ki bunun için akıl hastalarının emekli olmadan önce 36 aya kadar rapor hakkı vardır, kısaca "akıl hastası" isen ekpss ye gireceksin nokta. Akıl hastaları için tek ve aynı zamanda da en iyi seçenek budur, tecrübeyle sabittir.
Engelli raporum var. KPSS ile normal kadroda atanabilir miyim?
Benim pskiyatriden %65 raporum var kpss ye girerek atansam sıkıntı olur mu akli dengem yerinde üniversite okuyorum. Dmk da görevini devam ettirmesine engel olabilecek psikolojik sorunu olmaması yazıyor bilen birisi açıklarsa memnun olurum.