Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu olan devlet memuru ihraç olursa emeklilik hakkını kaybeder mi?

mahmutkurt71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar.

Ben Polis Memuru olarak görev yapmaktaydım. 2011 yılında ve 2013 yılında iki kere kalp krizi geçirdim. 3 yıl bu şekilde çalışmaya devam ettim.
2016 yılında yorgunluğum artınca devlet memurlarına verilen sağlık şartnamesi 4/C diliminden faydalanmak için durum bildirir raporu aldım. Raporda gece çalışması sakıncalı raporu verildi.
Durumum daha da ağırlaşınca Kasım 2016 da engelli dilim bildirir raporu alıp emekliliğe müracaat etmek için kurula müracaat ettim. Müracaat tarihinden 10 gün sonra meslekten ihraç oldum.
Kurul raporu olağan üstü halden kaynaklı ihraç olduktan 45 gün sonra %55 özürlülük dilimi ile elime geçti. Şu durumda;

Engelli hakkımı kullanma hakkım var mıdır. Gönüllülük esasına göre engel durumum %40 ı geçtiği ve Meslskte geçen 22 yıllık hizmet süremi emeklilik için kullanabilir miyim.

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Yada kime danışabilirim. Yardımlarıızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

kardeşim hakkında malulen emeklilik işlemi yürüttüler? emniyet hizmetleri sınıfında durum nasıldır bilmem fakat malulen emekli olabilmen için %60 oran gerekir, sen 55 diyorsun!

%40 geçerse engellilik haklarından yararlanırsın bir sıkıntı yok.

emekli mi olmak istiyorsun bu şekilde çalışmak mı istiyorsun?

ben emekli olmak istiyorum ancak, rapor elime geçmeden ihraç oldum. benim sıkıntım hizmet yılım yetiyor, engelli raporum %40 üzerinde ama ihraç olduğum için işlemleri başlatamadım. Şu an nasıl bir yol izlemem gereklidir.

mahmutkurt71

Şu anda olağan hukuk işlemediği için bu soruya makul bir cevap vermek maalesef mümkün değil. Ama ben olsam atılma öncesinde yapmış olduğum başvurunun işleme konması için gerekli girişimleri asla ihmal etmezdim. Eğer kurum reddeder ya da başvuruyu sürüncemede bırakırsa, mutlaka dava açın. Er ya da geç hukuken var olan hakkınızı kazanırsınız diye düşünüyorum.

Teşekkürler Bülent bey. Ben de SGK ya bütün raporlarımla başvurdum. SGK yetkilileri ile de görüştüm net cevap alamadım. Hukuk yolu nedir onu araştırıyorum.

emeklilik başvurusunda bulundunuz mu? son durumunuz nedir?

Üst Alt